|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2007 6:37 pm Naslov sporočila: CD v avtoradiu |
|
|
Živijo,
CD v avtoradiu Kenwood je (po 5 letih) počasi začel odpovedovat. Najprej se je to kazalo samo kot povečano število napak med predvajanjem, potem pa enostavno ni več prepoznal nobenega CD (niti kupljenega, niti doma posnetega).
Avtoradio sem potem razdrl in očistil lečo, ker je bil to že večkrat uspešen poseg pri DVD predvajalniku. Še vedno nič. Na koncu sem na premičnem delu, kjer je laser, zavrtel trimer za enih 20-30 stopinj in sedaj dela. Kolikor sem slišal, s tem dvigneš tok laserja (ki je s časom opešal).
Vem, da je to začasna rešitev in avtoradio ne bo deloval še naslednjih 5 let, a me vseeno zanimajo vaše metode in izkušnje z nastavitvijo toka laserja v CD ali DVD pogonih. Je tok običajno približno proporcionalen s položajem trimerja?
LP Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni