|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
branko Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:29 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.06 Kraj: kidričevo
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 1:03 pm Naslov sporočila: MPLAB in CCS kompiler |
|
|
Mi lahko poveste , če kdo uporablja CCS C kompiler integriran v MPLAB IDE in kako se zadeva deluje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.27 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti sem uporabljal to kombinacijo in nisem imel težav. Za manjše projekte popolnoma zadovoljivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je pa z debuggerjem? Dela potem tudi preko ICD2? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva dela brez problema, vključno z ICD2 in korakanjem skozi C kodo, breakpointi itd.
Samo plugin je potrebno namestiti, potem pa se programira in debugira enako kot da bi delali v asemblerju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dman. Tole si bom prišel ogledat. Mislim pa da ne bo daleč... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja težka bo . To sem uporabljal še na faksu pri 2 seminarskih. Doma imam ICD2 vendar trenutno ničesar na PIC-ih v delu. Lahko pogledam če imam še kje MPLAB projekta od seminarskih vendar pa so problemi spet s hardwareorm, ki je bil po zagovoru razkosan.
V glavnem zadeva je preprosta na MPLAB je potrebno namestiti plugin ki ga dobiš na strani CCS(mogoče tudi še kje pri meni na kakem CD), nato izbereš v MPLAB da boš programiiral v C in bo predvajalnik CCS in že dela. Vse ostalo v MPLAB-u je enako delu asemblerju (simulator, debuger, breakpointi.....).
Če te še kaj zanima in se bom spomnil bom pa z veseljem pomagal, vendar v službi delam na nečem drugem in se mi doma kaj preveč ne da niti ni časa za ukvarjanje s PIC-i. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
branko Član

|
Objavljeno: Sre Jan 09, 2008 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na WINDIWS 2000 sem naložil CCSov c kompiler in MPLAB.
Sedaj pa nastane težava.
Ko hočem projekt prevesti v MPLABu, se mi odpre c kompiler brez, da bi projekt skompajliral. Ali so potrebne še kakšne dodatne nastavitve v MPLABu? Naj še povem da mi je ta isti projek predtem c kompiler normalno prevedel.
Prosim za pomoč! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

|
Objavljeno: Sre Jan 09, 2008 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
branko je napisal/a: |
Na WINDIWS 2000 sem naložil CCSov c kompiler in MPLAB.
Sedaj pa nastane težava.
Ko hočem projekt prevesti v MPLABu, se mi odpre c kompiler brez, da bi projekt skompajliral. Ali so potrebne še kakšne dodatne nastavitve v MPLABu? Naj še povem da mi je ta isti projek predtem c kompiler normalno prevedel.
Prosim za pomoč! |
Kaj pa njihov plugin za MPLAB? A si ga naložil?
Če ne ga dobiš na tem naslovu. Povleci MPLAB plugin, instaliraj nato pa v MPLAB-u izberi da boš projekt programiral v C s prevajalnikom CCS C, če je potrebno pa nastavi še pot do prevajalnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
branko Član

|
Objavljeno: Čet Jan 10, 2008 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja DMan, tudi plugin sem snel iz CCSove strani in ga naložil, samo pozabil sem napisati. Tudi pot do prevajalnika imam nastavljeno na CCSc.
Ali je mogoče kaka omejitev glede CCS in MPLAB verzije. Imam namreč CCS v3.168 in MPLAB v7.21.
Ali gresta tidve verziji skupaj? Plugin pa sem naložil zadnjo verzijo, ki je na njihovi strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

|
Objavljeno: Čet Jan 10, 2008 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na žalost trenutno nimam naloženega niti M;PLAB-a niti CCS C prevajalnika, tako da ti ne morem direktno pomagati. Vedno ko sem zašel v probleme sem iskal odgovore na uradnem forumu CSS in tam našel odogvore.
Ima pa tudi CCS FAQ stran in tam je posebno podpoglavje kako pripraviti CCS do dela z MPLAB. Poiskusi takole in poročaj kje se zatakne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Jan 10, 2008 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bo koga zanimalo:
Najnovejša verzija CCS C prevajalnika podpira direktno Microchipov ICD2. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni