www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Universum - okvara

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 12:42 pm    Naslov sporočila:  TV Universum - okvara Odgovori s citatom

Včeraj zvečer mi je prenehal delati ta TV. Star je približno 10 let.

Ko sem včeraj zvečer gledal TV se je ta kar na enkrat ugasnil. Na začetku sem mislil, da je za kratek čas zmanjkalo elektrike in sem TV probal nazaj vklopiti, vendar TV še zmeraj ni delal.

Ko se je TV ugasnil, je "naredil" enak zvok kot da bi ga izklopil iz elektrike, zato sem predvideval, da je pregorela varovalko, vendar ko sem TV odprel sem ugotovil, da je varovalka še zmeraj cela Confused . Po krajšem pregledu vezja nisem našel nobene očitne napake na elementih (razen pri napajlniku pod 5W uporom je bilo TIV malo potemnjeno, vendar upor ni zgledal da bi bil skurjen). Ko pa TV vklopim se ne prižge lučka, ki signalizira da je TV priklopljen (kot da TV ne bi bil priklopljen).

Prosim, če mi pomagate pri popravilu.

P.S.: Glede na to kako se je TV ugasnil predvidevam, da je pokvarjen napajalnik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam nekaj shem TV -jev od universum-a a dokler ne vem tipa, ti ne morem pomagat Sad
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se bom potrudil poiskati tip, zaenkrat pa vem samo to da je diagonala zaslona 51cm.
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy OK , bomo pomagali Cool ampak rabimo pravo shemo (mislim , da je napaka v usmerniku) Wink
Djurodrljaca
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo
tipa nisem uspel izvedeti, ker ne najdem papirjev od TV. Ali bi lahko vse sheme pripel ali pa dal na Filemanager (mogoče je usmernik pri vseh podoben)?

iskra
bom še enkrat pregledal usmernik, da vidim če sem kaj spregledal.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom pripel jutri popoldan - sedaj hodim na net preko klicne analogne linije Sad
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2004 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TV je popravljen. Very Happy

Problem je bil v napajalniku (usmerniku). Izdahnila je dioda BY 299, ki sem jo zamenjal z BY 399 (v HTE so mi dali to - je malo večja in zdrži večji tok).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni