|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2004 12:42 pm Naslov sporočila: TV Universum - okvara |
|
|
Včeraj zvečer mi je prenehal delati ta TV. Star je približno 10 let.
Ko sem včeraj zvečer gledal TV se je ta kar na enkrat ugasnil. Na začetku sem mislil, da je za kratek čas zmanjkalo elektrike in sem TV probal nazaj vklopiti, vendar TV še zmeraj ni delal.
Ko se je TV ugasnil, je "naredil" enak zvok kot da bi ga izklopil iz elektrike, zato sem predvideval, da je pregorela varovalko, vendar ko sem TV odprel sem ugotovil, da je varovalka še zmeraj cela . Po krajšem pregledu vezja nisem našel nobene očitne napake na elementih (razen pri napajlniku pod 5W uporom je bilo TIV malo potemnjeno, vendar upor ni zgledal da bi bil skurjen). Ko pa TV vklopim se ne prižge lučka, ki signalizira da je TV priklopljen (kot da TV ne bi bil priklopljen).
Prosim, če mi pomagate pri popravilu.
P.S.: Glede na to kako se je TV ugasnil predvidevam, da je pokvarjen napajalnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2004 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam nekaj shem TV -jev od universum-a a dokler ne vem tipa, ti ne morem pomagat  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2004 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se bom potrudil poiskati tip, zaenkrat pa vem samo to da je diagonala zaslona 51cm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2004 3:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK , bomo pomagali ampak rabimo pravo shemo (mislim , da je napaka v usmerniku)  _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2004 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo
tipa nisem uspel izvedeti, ker ne najdem papirjev od TV. Ali bi lahko vse sheme pripel ali pa dal na Filemanager (mogoče je usmernik pri vseh podoben)?
iskra
bom še enkrat pregledal usmernik, da vidim če sem kaj spregledal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2004 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom pripel jutri popoldan - sedaj hodim na net preko klicne analogne linije  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2004 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
TV je popravljen.
Problem je bil v napajalniku (usmerniku). Izdahnila je dioda BY 299, ki sem jo zamenjal z BY 399 (v HTE so mi dali to - je malo večja in zdrži večji tok). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni