www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

sherwood 4 x ? W
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 12:38 am    Naslov sporočila:  sherwood 4 x ? W Odgovori s citatom

Dobil sem avtomobilski ojačevalec, ki pa je žal brez pokrova in ne vem, kateri model, Je starejši, pokvarjen ima pa DC-DC pretvornik in ne vem, koliko voltov mu lahko dam notri. Varovalki na vhodu sta 2 x 30A, izhodi so štirje, vsak ima po en SA1490 in SC3854 tranzistor. Toroid na napajalniku je imel 2 x 5 ovojev primar in 2 x 14 sekundar- ali je cca 35V +- pravilna napetost?
Najraje bi imel shemo, a sanja svinja kukuruz, kad ga nema Sad

Razmišljam, da bi mu kar en trafo notri zmontiral in imel zraven PC-ja en sat/sub sistem.

Sprobal sem na +-30V in ni signala ven. Potem sem na ploščici našel, da manjka an mali trantistor, ki je bil nasproti C1815 in je imel z njim povezana dva pina- na emitor in kolektor. Na plošči je natiskan obris in izgleda, da je bil obrnjen nasproti, to je z ravnima ploskvama sta se "gledala". Ali je možno, da je bil komplementarni par?
Ali lahko dam BC547 in BC557?
Hvala, lp
Robi

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najraje bi imel shemo, a sanja svinja kukuruz, kad ga nema Sad

Če si vzameš kakšno urco in si iz izdelka narišeš shemo, ti tudi ne bo žal.
Je veliko lažje uganit kaj naj bi bil manjkajoči element kakor pa po sistemu, kot ga imaš zdaj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 1:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sheme si po moje nisem sposoben narisat- vsaj take ne, da bom vedel, kaj je kje in zakaj.
Nimam programa, ki bi mi to omogočal, za na papir je pa malo prekmplicirano.
Razen če bi tisto urico raztegnil na kak teden....

podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 1:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

je kateri od teh?
http://ampguts.realmofexcursion.com/Sherwood_A100x4/
http://ampguts.realmofexcursion.com/Sherwood_XA-4320Q/b
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 1:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Začni s papirjem, ne kompliciraj s programom.
Na ta način se namreč veliko naučiš, zato sem ti omenil.
Poleg tega pa nas vsaj večina na forumu nima telepatskih sposobnosti in tako je na daljavo nemogoče vedet kaj manjka tvojemu ojačevalcu.

Itak imaš 2 možnosti:
1. zabrišeš vse skupaj v smeti oz. podariš komu ki mu bo kaj koristilo, sam pa za nekaj 10 evrov kupiš delujoč ojačevalec
2. se poglobiš v zadevo, morda celo popraviš, ob tem pa se ogromno naučiš.

Predvidevam da bi raje 2., kar pa pomeni seveda da bo treba vložit malce več truda kot pa tipkanje po računalniku.
Uspeh tudi ne bo prišel v pol ure, ampak če imaš nek cilj...
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 2:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:
je kateri od teh?
http://ampguts.realmofexcursion.com/Sherwood_A100x4/
http://ampguts.realmofexcursion.com/Sherwood_XA-4320Q/b

Ta dva sem že gledal, a ni nobeden pravi. Drugi mu je malo podoben (velik toroid in približna postavitev), a moj ima starejši izgled.

Madmax- normalno, da bi ga rad popravil, ampak če dobim shemo, mi bo verjetno lažje?
Dobil sem ga pa z namenom, da uporabim ohišje in vanj vgradim 2 x 100 + 1 x 200W ojačevalec in stikalni napajalnik- tisto mi je pravi izziv. A sedaj mi je kar nekako škoda, ker imam občutek, da mu razen napajalnika in tega tranzistorja ne manjka nič.
lp
Robi

ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 2:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poslikal- manjka še toroid in tranzistorji napajanja. Mesto manjkajočega tranzistorja je obkroženo.

IMG_4281.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.05 MB
 Pogledana:  65 krat

IMG_4281.jpg

podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 2:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej pod desnim relejem, kot vidim je tam enak upor, en tranzistor, drugi pa bi se lahko skrival pod katero od žic. Ponavadi so vsi štirje ojačevalci identični
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 2:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si 100% da je bil odcinjen? Morda ga že serijsko ni bilo. Levo od spodnje dušilke tudi manjka tranzistor.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 2:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ostali tranzistorji v končni stopnji so izpravni? (predvsem izhodni)
Emitorski upori?
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti je 100% bil odcinjen! Je pa tisto edini del, ki se razlikuje- drugače so kanali identično narejeni- sumim, da je tisto predojačevalec.
Bom zvečer za tisti del malo skiciral- druge ni!
Ker signala ni na nobenem izhodu od štirih, se z tranzistorji zaenkrat nisem ukvarjal- bom pa izmeril tudi emitorske upore. Hvala zaenkrat,
lp
Robi

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej na tiskano vezje. Zgornjo in spodnjo stran. V glavnem imajo naprave natisnjene ali odjedkane oznake modela/serije/karkolidrugega, s pomočjo katerih se na internetu uspešno najde načrte ali pa vsaj oznako cele naprave. Nekaj se delno na tvoji sliki že vidi, nekaj pa je zakrito. MAIN BD je main board.

Jur

tmp.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  7.53 KB
 Pogledana:  5262 krat

tmp.JPG

Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preglej napajanja za posamezne dele, na vhod postavi nek sinus in ga z osciloskopom sledi po vezju do končnih tranzistorjev. Nekje nimaš napajanja, ali pa je nek element skurjen.
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej poglej če imaš +-15V za predojačevalce in s piskačem pomeri izhodne tranzistorje, ker imam občutek da je kateri prebit in ti zaščita drži releje izključene (če so tiste črne stvari sploh releji, ker ponavadi je zaščita zvočnikov drugače rešena)
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje so tisto releji za bridge
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni