www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ustvarjanje DVD menijev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:12 pm    Naslov sporočila:  Ustvarjanje DVD menijev Odgovori s citatom

Zanima me, če kdo ve, s katerim programom je možno ustvarjati menije, kot so v filmih recimo - taki, da imajo Root Meni, potem pa še podmenije...namreč želel bi da se mi ob zagonu DVDja prikaže meni, kjer piše recimo Play movie, potem pa je še gumb Chapters. Poskusil sem Ulead video studio, Cyberlink PowerDirector in Powerproducer pa vsi naredijo meni tako da takoj ob zagonu direkt prikaže poglavja, ali pa sicer najprej gumb filma, ko pa nanj kliknem pa gre na poglavja namesto direkt na film.
V glavnem, rad bi da bi dobil meni s poglavji samo če hočem---ne vedno - kot je to na kupljenih DVDjih.
Kakšen nasvet mogoče - rabim pa za popravljanje posnetkov iz DVD rekorderja (stand-alone) da malce uredim začetek, konec in lepo dodam glavni meni in poglavja.

Hvala!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tender
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 15:01
Aktiv.: 0.06
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 2:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protonček, poizkusi z novim nero-tom. V tem nerotu imaš program nero vision. Jaz sem s tem delal neke menije ampak se ne spomnem če glih to kar ti potrebuješ.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Praviš da si poskušal z Ulead video studio. Sicer nevem točno kaj vsa stvar podpira. Nekaj podobnega željam se da narediti (mislim da Very Happy ) z Ulead DVD MovieFactory.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel DVD Lab pro. Glede menijev je zadeva odlična - lahko ustvarjaš menije kakor hočeš, kolikor hočeš, potem preprosto narišeš poti, kam naj kakšna stvar kaže. Stvar, vredna preizkusa. Pa ne preveč komplicirana, kar mi ni všeč pri teh velikih programih.

Hvala za pomoč!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Sony DVD Architect. Profesionalen program, tudi dokaj kompliciran. Lahko pa narediš čisto vse, kar se da narediti na DVDju. Več različnih podnapisov, različnih audio trackov, video pogledov, playliste, vgnezdeni meniji na večih straneh, poljubni gumbi in napisi, možnost zaklenjenih tipk na daljincu predvajalnika,....
Seveda program ni brezplačen.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, ja...saj DVD Lab tudi ni Sad
jaz v bistvu posnamem nekaj na DVD rekorder (na DVD-RW) in potem rabim da ta material malo obdelam - izrežem reklame (to DVD lab ima tako da v bistvu označiš da naj preskoči določen del - s tem ne izgubiš na kvaliteti ker ni treba ponovno kodiranje), naredim meni in zapečem. In prav kreiranje menijev ima večina programov bolj osnovno narejeno. Ne mislim (zaenkrat) delati prehodov, efektov itd. Zato tudi ne rabim kakšnega kompliciranega programa, kjer bi trajalo par dni da bi nekaj naredil, ker pač ne znam...
EDIT: madonca tale sony je res kompliciran...sem malo gledal na netu in je kar bogato natrpan z vsem mogočim...
Nazaj na vrh
jospeti
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14
Aktiv.: 0.72

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Mislim, da ni problem v programih ampak v razumevanju kako je sestavljen glavni zaslon in podzasloni. Se pravi kreiraš prvi zalon z gumbom za začetek filma in gumb za drugi zaslon na katerem imaš gumbe poglavij. Gumb za začetek filma zvežeš na začetek filma, gumbe za poglavja pa razporediš po časovnici (tam kjer želiš imeti poglavja).

Upam, da ti bo to v pomoč.

LP Jos
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To vem, samo jaz v programih kot so Nero Vision, Ulead itd...nisem našel da bi se to kje dalo nastavljat. V DVD Lab pro je to možno ali preko right-click, možno pa je tudi enostavno "risanje" povezav z miško.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še opomba - prej sem pozabil omeniti:
Tale Sonyjev DVD Architect je program samo za izdelavo DVDjev. Nobenih prehodov, napisov v filmih, brez združevanja / rezanja filmov. Vse kar podpira je, da lahko odrežeš začetek in konec vsakega video materiala, npr. če imaš tam predolg black ali testno sliko.
Za rezanje videa in dodajanje napisov in prehodov se uporablja drug program za montažo. Tukaj govorim o profi programih. Razni Nero in podobni programčki so tipa "all-in-one" in so namenjeni za domačo uporabo. Zato tudi nimajo vseh funkcij. Seveda je med temi programi razlika v ceni za par ničel...

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš prav...kot sem uspel izvedeti je rezanje mpeg-a vmes posel, ki zahteva ponovno kodiranje, zato DVDlab to naredi tako da tisti izrezek ostane fizično na DVDju, samo označi se da se naj preskoči. Brithno...
Takih profi programov zaenkrat (še) ne mislim študirati...mogoča kdaj, če se bo pokazala potreba.
Je pa zanimivo, da tale Sony tako na screenshot-ih izgleda kot "ornk" program z vsemi funkcijami...bom pogledal če se dobi demo da vidim kako to izgleda v resnici.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni