www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

programator 89sxx ISP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2003 13:19
Aktiv.: 0.13

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 9:42 am    Naslov sporočila:  programator 89sxx ISP Odgovori s citatom

Pred kratkim sem naredil programator ISP za AVR-je (AVR910 varianta Klaus Leidinger). Za AVR-je stvar dela kar v redu. Dobra stran tega je ,da lahko dela preko com porta ,ob uporabi adapterja USB, pa dela tudi preko adapterja s spodobno hitrostjo 115.200 Baudov. Mislil sem ,da bo stvar delala tudi za 89S čipe (serija S ima možnost ISP) pa temu ni tako. Zato sem našel nekaj podobnega konstrukcijsko:http://www.8052.com/users/AT89S52InSystemProg/,
vendar stvar ne funkcionira.Dobra stran te variante je, da je majhen programator (ravno tako možnost priključitve preko adaperja na usb, kar mu podajšuje življensko dobo. Novejši prenosniki namreč nimajo več paralelnega porta. Na poljskem forumu (edaboard.com), sem zasledil, da naj bi bila možnost slaba komunikacija MAX232. Poizkusil sem več teh čipov in tudi drugih variant (z dvema tranzisistorjema , s 1488 in 1489). V redkih primerih mi je vsaj začelo čitat čip. V najboljšem primeru mi je enkrat v 50 primerih celo uspelo prečitati čip. Ali ima kdo kakšne izkušnje?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj si ne narediš STK200Med AVR-je podpira tudi 89s serije. Pa še relativno poceni je.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem pogledal AVRUSBProg naj bi programiral tudi AT89S51 in AT89S52, čeprav ne spadata v družino AVR-jev.
Informacija ni preverjena. Me pa tudi mene zanima če to gre.

igor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 2:40 pm    Naslov sporočila:  programator 89sxx ISP Odgovori s citatom

Zakaj ne naredim STK200?. Zato ,ker bi rad preko com porta oz. nadalje preko USB
Nazaj na vrh
igor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 3:22 pm    Naslov sporočila:  programator 89sxx ISP Odgovori s citatom

Sem pa po novi varianti (z laserskim tiskalnikom HP4250 in brez predelanega laminatorja) naredil že ploščico, za BIPROG ,ki bo nadomestila 89Sxx programator . Prednost pred Darkotovim USBPROGOM vidim v nezahtevnem vezju. Jaz sem že malo starejši, pa ne vidim tako dobro kot Darko (ni mišljeno kot kritika).

beprog.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.7 MB
 Pogledana:  53 krat

beprog.jpg

Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm... sploh ne vidim dobro, kar nekaj težav imam z vidom(starostna dioptrija, cilinder, dvojni vid)..in ravno zato moram reči, da je bilo po moje kar nekaj dela in težav z vrtanjem vseh teh lukenj. Sprva sem celo mislil, da so izvrtane na CNC. No kasneje pa sem le opazil nekaj nepravilnosti. Ampak so res minimalne.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni