www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kak cenovni razred TV-jev gledamo Slovenci ...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 8:52 pm    Naslov sporočila: icon_winner Kak cenovni razred TV-jev gledamo Slovenci ... Odgovori s citatom

Posnetek spletne ankete verjetno najbolj obiskanega spletnega foruma (SiOL-a)
Sam sem mu sicer dal malo drugačen naslov Wink Tukaj se vidi, zakaj danes RTV serviserji s servisiranjem samo TV-jev skoraj ne morejo preživeti Crying or Very sad , kajti 1 tretina Slovencev gleda TV cenovnega razreda katerega ob malo večji okvari skoraj zagotovo ne bo več dal popravljat Confused

anketa.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  56.22 KB
 Pogledana:  87 krat

anketa.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ha ha ha ha, potem takem je najlažje popraviti televizijo, katero gleda 5.12% Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2004 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No naj na to še nekaj napišem. Verjeli ali ne , najtežji časi za nas serviserje so bili v času Markoviča in malo kasneje, saj je večina strank rekla , kaj jo bom popravljal , raje kupim novo. Takrat je pač bilo precej denarja med ljudmi .
Sedaj pa so se stvari precej obrnile kar najbolj ponazarja ta: nedavno po eni nevihti sem dobi TV v popravilo , groza strela je razsula usmernik , preskočila na 5 in 12 V linijo in ni ostal cel niti en integrirc.
Normalno sem stranki svetoval nakup novega , saj je cena za enostavne tam okrog 50 tisoč , popravilo pa bi prišlo nekje 30 tisoč. Na moje presenečenje pa pade odločitev , da ga popravim .
Ko sem stranko prepričeval , da za razliko 20 tisočakov dobi tudi enoletno garancijo in nov TV , mi je enostavno odgovorila , da bo 30 tisoč še zbrala , petdeset pa si ne more privoščiti , brez TV -ja pa tudi ne more živeti.
Ja res je Silvo , nam je dobesedno tekla voda v grlo , nam serviserjem , predvsem zaradi tega , ker je tisoč različnih tipov TV in milion rezervnih delov...
No pa smo se znašli in povezali med seboj, sedaj se približno 60 serviserjev dnevno srečamo , si izmenjamo rezervne dele , načrte , nasvete itd. Tik pred zdajci , smo se izvlekli, v združevanju je moč , ne pa da je vsak petelinček na svojem drekcu beraček Wink

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2004 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
... Na moje presenečenje pa pade odločitev , da ga popravim ...

Moje mnenje je, da je šlo za "zabito" stranko... Da zgornja anketa drži, kaže tudi dejstvo, da praktično že vse trgovine, ki sploh niso specializirane za tovrstno prodajo (Spar, Mercator ....) prodajajo ravno TV-je cenovnega razreda pod 40 000 sit kot "nujni življenski artikel Wink " ter imajo pri tem očitno dobiček. Sestra je preden je šla na dopust kupila na bencinskem servisu črnobeli prenosni TV za 6. 000 sit !! Shocked (čas SP v nogometu Wink )Že sam adapter stane več. Sploh mi ni jasno kdo lahko tak TV za tak denar naredi. Enake TV-je sem videl v Conradu v Grazu mislim, da za 36Eur.

iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2004 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy Ja včasih se vprašaš kako je mogoče , da tiskalnik stane samo 9 tisoč sit.
Pa ti potem kaj kmalu postane jasno kje je skrita razlika. Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni