|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lovro13 Član

Pridružen-a: Pon 17 Dec 2007 15:21 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Jan 16, 2008 9:37 pm Naslov sporočila: krmilnik za koračni motor |
|
|
Kar precej časa sem porabil za iskanje dokaj enostavnega krmilnika za koračni motor in moram priznat, da mi je bil ta forum v veliko pomoč.
Imam tri hibridne motorje - 6 žic (36,5 V (tako je napisal eden od tehničnih sodelavcev na Epsonu - vprašal bom še enkrat, ker ponekod za zelo podobne motorje piše do 7 V), glede toka sem v dvomih, ker dobivam različne vrednosti od različnih internetnih virov od 1,1 do 3 A).
Ker imam še vedno parallel port na računalniku, sem se zagrel za tale driver: http://www.pminmo.com/3axisPIC/3axisPIC.htm
Zgleda precej enostaven (hex je na strani), zanima pa me, če se ga je že kdo lotil. Sem uporabljal search, ampak ni bilo uspeha. Kaj pravite vi glede krmilnika? Je na shemi kakšna kapitalna napaka? Bi še bilo pametno dodajat diode?
Hvala že vnaprej _________________ Lahk rečete karkol, sam NIN pa ne bo noben šimfu! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni