www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Strela in Televizor
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rhondak
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18
Aktiv.: 0.65
Kraj: Stari trg pri Ložu

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:53 pm    Naslov sporočila:  Strela in Televizor Odgovori s citatom

Živjo!
Včeraj v nevihti mi je strela uničila MATRIX televizor. ko sem ga razstavil sem našel naslednje napake in sledi: varovalka je bila uničena in na napajalnem delu televizorja je črno tiskano vezje na kontaktu tuljave, tuljava je dvojna 2 X 27 mH, ampak je črno oz sežgano samo na enem delu tuljave, tuljavo sem pomiril in ni videti uničena saj oba dela tuljave normalno prevajata. ne vem kakšna bi bila napaka, saj je to zame prvi TV ki ga je uničila strela. upam da mu bom lahko še kako pomagal, saj je skoraj NOV!!!. Ali mi lahko kdo svtuje kako najdem napako oz kako se stvari lotiti.

RhOndaK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 4:52 pm    Naslov sporočila:  Re: Strela in Televizor Odgovori s citatom

rhondak je napisal/a:
saj je skoraj NOV

Če je skoraj še v garanciji je pravi naslov servis. Če je izven garancije pa so zaželjene slike in oznaka TV-ja.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri streli je lahko marsikaj.

Jaz previm, da je to kot bomba nikoli ne veš kam in kolikšna bo škoda ob eksploziji-udaru.

Sem pri prejšnjem neurju pri enem starejšem Gorenjevem tvj moral zamenjati polovico delov. Od upravljalne enote, video procesorja do kanalnika in avdio dela, da o majnših delih uporih, diodah in nap.regulatorjev ne govorim.
Pooblaščeni servisi ponavadi take tv sploh ne popravljajo zamenjajo celo ploščo ali modul.

LP Srečko

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70634.50

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.42
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Garancija proizvajalca ne pokriva strele Wink

lp

Boris

Res je ponavadi ni vključeno v garancijo, čeprav pri nekaterih idelkih kot so razni podaljšči itd. pri katerih zagotavljajo da če udari stela bo uničen podaljšek in ne neprava ki je priključena v njem, v tem primeru velja.

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 8:13 am    Naslov sporočila:  Re: Strela in Televizor Odgovori s citatom

rhondak je napisal/a:
Živjo!
Včeraj v nevihti mi je strela uničila MATRIX televizor. ko sem ga razstavil sem našel naslednje napake in sledi: varovalka je bila uničena in na napajalnem delu televizorja je črno tiskano vezje na kontaktu tuljave, tuljava je dvojna 2 X 27 mH, ampak je črno oz sežgano samo na enem delu tuljave, tuljavo sem pomiril in ni videti uničena saj oba dela tuljave normalno prevajata. ne vem kakšna bi bila napaka, saj je to zame prvi TV ki ga je uničila strela. upam da mu bom lahko še kako pomagal, saj je skoraj NOV!!!. Ali mi lahko kdo svtuje kako najdem napako oz kako se stvari lotiti.

Moj stric ima pa avto. Skoraj nov. Prejšnji teden je imel karambol. Zdaj mu občasno malo cuka in ne spelje, kot bi moral. Zanima me, koliko bi stalo popravilo, saj bi poskušal popraviti kar sam. Nekoč sem pri svojem avtu že zamenjal rezervno gumo. Pri ženinem niso delali brisalci in sem kar sam nalil čistilno tekočino. Na servisu itak obrijejo.
Torej, kaj naj najprej pogledam in ali se popravilo sploh splača?

Pa brez zamere, ampka takole sem jaz razumel tvoje vprašanje Confused
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tuljava je komponenta, ki jo je res težko skuriti. Tudi če je rob malo pooglenel, so to verjetno saje od kakšne druge komponente. Kot ti je že odgovoril satelitko, je moj odgovor podoben: 42.
Če boš kaj spajkal, bodo serviserji opazili in adijo garancija. Poizkusi z alkoholom (izopropanol) očistiti saje in nesi na servis. Brez načrta, merilne opreme in znanja se z nasveti po forumu ne da popraviti naprave. Na servis nesi na kakšen lep dan: ja, sem gledal poročila, pa je nehalo delati. Nikakor pa ne: Sem gledal poročila, pa je se je zunaj zabliskalo, zagrmelo in se pokadilo iz TVja.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Samo enkrat je užgalo, potem sem pa takoj ugasnila!" Twisted Evil Twisted Evil
Nazaj na vrh
rhondak
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18
Aktiv.: 0.65
Kraj: Stari trg pri Ložu

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 2:38 pm    Naslov sporočila:  Re: Strela in Televizor Odgovori s citatom

satelitko je napisal:
Citiram:
Moj stric ima pa avto. Skoraj nov. Prejšnji teden je imel karambol. Zdaj mu občasno malo cuka in ne spelje, kot bi moral. Zanima me, koliko bi stalo popravilo, saj bi poskušal popraviti kar sam. Nekoč sem pri svojem avtu že zamenjal rezervno gumo. Pri ženinem niso delali brisalci in sem kar sam nalil čistilno tekočino. Na servisu itak obrijejo.
Torej, kaj naj najprej pogledam in ali se popravilo sploh splača?

Pa brez zamere, ampka takole sem jaz razumel tvoje vprašanje Confused

Mogoče ti in tvoj stric nista mehanika, če bi bila bi se popravila avtomobila verjetno lotila?? mogoče sem pa le naredil tehnično elektro šolo in sem na forumu SAMO POVPRAŠAL kako bi se lotil popravila TVja. ampak verjetno se ga ne moreš če naletiš na tak folk

PA VSEENO HVALA

RhOndaK
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Garancija proizvajalca ne pokriva strele Wink

Pokriva, če imaš zavarovanje SE ZGODI Smile
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne glede na znanje in izkušnje se TV-ja po forumu ne da popravljati, še posebej poškodovanega od strele ne.

To je namreč tako, kot če bi hotel narediti ginekološki pregled preko telefona. Preprosto ne gre, ne glede na izkušnje.

gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Šola tukaj nima veze, večina je v izkušnjah, ki pa jih presneto primanjkuje pri veliko ljudeh.

Če imaš srečo gre samo napajalnik, če je nimaš, pa gre strela skozi skoraj vse prevodne dele vezja in samo vse po vrsti uniči na svoji poti.

Nasvet: drugič daj vsaj kakšno prenapetostno zaščito za TV, bolje bo že kot nič.

L.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja pa brez kakšnega osciloskopa žal pri takih stvareh ne gre, razen če gre samo napajalnik, potem recimo, da bi lahko še popravil z navadnim univerzalcem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rhondak: Ta "folk" iz svojih izkušenj ve kakšna je napaka na TVju če udari strela. Hočejo ti svetovati, če nimaš izkušenj z popravili TV aparatov, ne popravljaj sam, pa čeprav si naredil tehnično elektro šolo. Kajti: teorija brez prakse je kot kolo brez akse- se ne vrti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2008 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In od kje miselnost, da se brez osciloskopa pri popravilih niti prdnit ne da?

Saj ne rečem, velikokrat prihrani čas, ampak tudi za osciloskop uporabljat rabiš kar nekaj znanja.
Pa ne za upravljanje osciloskopa, ampak za razlago rezultatov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni