www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PICKIT2 in programiranje 16f628a

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
svizec.brus
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Avg 2009 14:18
Aktiv.: 0.09
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 01, 2009 2:24 pm    Naslov sporočila:  PICKIT2 in programiranje 16f628a Odgovori s citatom

LP!
Sem začetnik v programiranju imam par vprašanj in bi vas prosil če mi lahko pomagate. Dom imam Pickit2 in z njim bi želel naložiti napisan program na 16F628A. Kako naj to povežem?

hvala za odgovore
lep dan Dancing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
svizec.brus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 01, 2009 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP!
Se že malo dalje. Pickit2 in 20 pin demo board sem povezal, naložil na računalnik pickit2 programmer, vstavil moj PIC16F628A(18pin). V Pcikit 2 programmer sem manulano izbral pic16f628a. Problem je zdaj v tem da se PIC da prebrat, pisat na njega pa nemorem. Mogoče ve kdo kaj je narobe?

imam ta pickit komplet

KLIKNI
Nazaj na vrh
dejanh
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 20:43
Aktiv.: 0.17
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 01, 2009 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav razumem si na priložen demo board, ki podpira 8, 14 in 20 pinske PIC mikrokontrolerje, vstavil 18 pinski PIC 16F628A? Shocked

Nič čudnega, da potem stvari ne delajo...
Sam tak PIC dam na testno ploščico, ter z nje povežem žičke na PICkit2 programator (razpored priključkov je spodaj). Nato zaženem na PC-ju aplikacijo PICkit 2, in program ti samodejno (vsaj meni) prepozna PIC. Potem pa če želiš program vpisati greš pod file->import hex (izbereš željeni hex)->write, ali pa enostavno v "glavnem oknu" izbereš gumb Auto Import Hex + Write Device.

Razpored priključkov na PICkit 2 programatorju:

Razpored pinov PIC16F628A:
g]

Na prvi slikici imaš torej razpored pinov na PICkit 2 programatorju, spodaj pa na PIC16F628. Sedaj pa išči "enakosti". Pin 1 na PICkit-u je Vpp, nato poiščeš kje je pin s tako oznako na PIC-u in ju povežeš (pin št. 4). Naslednji pin na PICkit-u, pin št. 2 je VDD; poiščeš kje je pin s tako oznako na PIC-u (ugotoviš, da je to pin št. 14, ter ju povežeš).

Bo šlo naprej? Smile

Upam pa da je PIC "napačen" priklop preživel...

PS: Zadnji pin na PICkit-u (Aux) ostane nepriklopljen...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2009 4:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PGD (data) je ponavadi RB7 pin, PGC (clock) je pa RB6. To načeloma velja za te PIC™, razen 12Fxxx serijo (8pinske). Napajanje in MCLR pa bo že šlo. Demo board pa podpira tako kot piše v zgornjem postu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
svizec.brus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2009 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo sem rešil. Na srečo PIC-a nisem skuril. Programirat se je dalo brez problema, jutri pa bomo vidli če deluje v vezju. Hvala vsem za pomoč. Še to, kaj si sploh lahko začnem s tem 20 pin demo board(mam taki občutek da sem ga brezveze kupil), če se dajo vsi ti PIC-i programirat preko ekspirimentalne ploščice.
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2009 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

svizec.brus je napisal/a:
Evo sem rešil. Na srečo PIC-a nisem skuril. Programirat se je dalo brez problema, jutri pa bomo vidli če deluje v vezju. Hvala vsem za pomoč. Še to, kaj si sploh lahko začnem s tem 20 pin demo board(mam taki občutek da sem ga brezveze kupil), če se dajo vsi ti PIC-i programirat preko ekspirimentalne ploščice.
Jaz ga uporabljam takrat, ko potrebujem le par portov pripeljat na proto board, pa da mi ni potrebno še ICSD-ja napeljevat, pa še 5V imam iz USB-ja. uporabna zadevica Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni