www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

OBD-II diagnostic connector
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Peugeot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Mar 2005 11:22
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 11:26 am    Naslov sporočila:  ELM327 allpro Odgovori s citatom

Naredil sem si zgoraj omenjeni adapter (Allpro) ki emulira ELM327.

Ostalo mi je nekaj TIV-ov (ker sem jih dal narediti pri Lingva in je najmanše naroličo pač kr nekaj kosov), zato kdor je zainteresiran naj mi javi na PM.

Končni izdelek:

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eden22
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Avg 2008 17:21
Aktiv.: 0.20
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj sam si sprogramiral PIC ? zanima me če bi lahko dal kakšne informacije glede komunikacije, namreč rad bi naredil prek OBD vmesnika in PIC ter LCD prikaz trenutne porabe goriva in količino goriva v avtomobilu.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 04, 2009 10:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš še kako ploščico viška ali ne?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
darkoan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Avg 2005 18:19
Aktiv.: 0.49
Kraj: Okolica SG

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 31, 2009 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mene zanima če je mogoče na voljo še kakšen TIV Question
Nazaj na vrh
lucky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 19 Okt 2007 15:06
Aktiv.: 0.04
Kraj: Dolenjske Toplice

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ne da bi hotel delati zgago, ampak se tako poceni dobi OBDII scanner... Sem ga sprobal na mojen Nissanu in dela. Drugače je pa protokolov kar veliko različnih. Pošiljam tudi link do mojega "dobavitelja". LP.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=220406933606
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
darkoan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Avg 2005 18:19
Aktiv.: 0.49
Kraj: Okolica SG

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh nisem vedel da so te zadeve tako poceni. Shocked
V bistvu je poštnina dražja od izdelka samega.
Problem pa je še v tem da nimam PayPal-a. Sad

Če bo tole kdo naročeval se toplo priporočam, da naroči še enega več zame. Pray

Hvala
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

darkoan je napisal/a:
Sploh nisem vedel da so te zadeve tako poceni. Shocked
V bistvu je poštnina dražja od izdelka samega.

Saj niso ravno tako poceni in ni postnina drazja. Postnine je morda par evrov, a so Kitrajcki ze zdavnaj pogruntali, da (A) ljudje najprej pogledajo ceno artikla, vcasih pa eBay niti ni vkljucil cene postnine v skupno ceno pri sortiranju, (B) carinska posta obcasno spregleda znesek carine oz. ga ne more ustrezno upostevati, ce je prijava tako napisana in (C) da imajo nekatere drzave bolno nizko mejo za uvozne dajatve, tako da so tudi znotraj EU razlike ogromne (za nekajkrat), med njimi tudi Slovenija.

Zaradi (A) lahko pogosto vidis isti artikel na voljo pri istem prodajalcu, a z razlicnimi cenami in postnino, vse ponudbe pa so sestavljene tako, da pride skupna cena enaka. Najbrz "drazje" pokupijo tisti, ki ne zaupajo "poceni" ponudbam ... kdo bi vedel.

vtomse1
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 25 Jun 2009 21:38
Aktiv.: 0.01
Kraj: lasko

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 10:25 pm    Naslov sporočila:  OBDII konektor Odgovori s citatom

Zdravo.mene pa zanima ali bi kdo prodal diagnostiko ki jo izdelujete rabil bi namrec za landrover frrelander ker imam tezave resetiranje kontrolk na armaturki vsaki tolk casa se prizgejo in moram na tester original servis in me stane 40evrov.in sedaj mam problem z ABS in bi ga kupil ali ce bi me negdo ce ima ta program priklopil na tester ce je v blizini celja kar tudi placam
ramhart
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 26 Avg 2009 20:29
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 26, 2009 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Potraboval bi pomoč in sicer pred dvema dnevoma sem dobil ELM 327 ver.1.3a, ki sem ga naročil vendar imam težavo da me ne poveže z avtomobilom. Probal sem Audi A3 2004, renault clio 2003, volvo v70 2000, passat 98 in z večimi programi pcmscan, scan master, scan tool in noben ne poveže. Sedaj pa ne vem ali nimam pravilne nastavitve skratka prosil bi za nasvet.

lp.
Nazaj na vrh
geslo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Sep 2009 19:17
Kraj: Pod pohorjem

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 30, 2009 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
A mi lahko kdo zaupa kje bi našel shemo za obd rs 232 kkl?
Nikje ne najdem Sad

Lp in HVALA
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 30, 2009 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta projekt?
Ali mogoče ta?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
geslo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 27, 2009 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ta prvega mi bo kolega ravnokar zlotal samo sem 80% prepričan da nebbo deloval in bo jezen ,ker sem mu napačnega posredoval Razz

ta drugi link je pa 100% to kar sem iskal in z vašo pomočjo najdel, enostavno morata biti 2 KKL liniji ,da zadeva deluje na mojem vozilu, bom pa sprobal samo z eno pa sporočim (80% pa to) Pray

Ko dobim delujoč kabel vam napišem, kaj vse se da nardit s tem programom, ki ga imam namen uporabit, namreč gre za zelo star prog. delan za MS-DOS

HVALA ŠE ENKRAT

Lp
Nazaj na vrh
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 27, 2009 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam narejenega tega iz prvega linka, ki ga je pripel Azrael, pa mi ne deluje. Brick wall Ne morem pa reči, ali je napaka moja ali v shemi, ker se še nisem poglobil, da bi ugotovil. Bom, ko bo čas. Smile
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 27, 2009 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega iz prvega linka sem naredil toda, tudi meni ni delal, kot se zagre.

Potem sem notri dal tranzistorje z velikim ojačanjem (mislim, da BC547C) in je zadeva oživela. Nekaj malega vpliva imajo tudi uporabljeni optični spojniki in zato čisto verjamem, da stvar ne dela vsem, čeprav dopuščam možnost, da v primeru, če se vgradi v kosovnici naveden material, naprava deluje.

Poleg tega je slabost te enostavne rešitve tudi v tem, da ne omogoča hitrosti prenosa nad 14.4kbs, kar naj sicer ne bi bilo kritično. Zadeva na AR 166 dela.

Za pomoč pri testiranju takih in podobnih adapterjev pripenjam programček TestOK (razpakiraj v neko mapo na disku in poženi exe datoteko):

TestOK.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  TestOK.zip
 Velikost datoteke:  125.82 KB
 Downloadano:  63 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
geslo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo87 je napisal/a:
Jaz imam narejenega tega iz prvega linka, ki ga je pripel Azrael, pa mi ne deluje. Brick wall Ne morem pa reči, ali je napaka moja ali v shemi, ker se še nisem poglobil, da bi ugotovil. Bom, ko bo čas. Smile

Na katerem avtu pa si to probal?
Jaz rabim za VW-ja,sicer pa koliko sem gledal po netu rabi to KKL linijo samo VAG-COM, da pač imaš dostop do vsakega modula, zato za kaj ga pa jaz rabim pa naj bi bil ta prvi čisto cool. Bomo vidli ko zadevo stestiram...

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 3 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni