www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem - april 2013
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 09, 2013 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ampak križkraž 230V in izhodnega dela je najbrž še vedno tam, kaj?
Če bi desko zasukal za 180 stopinj bi lahko prav lepo ločil...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 09, 2013 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kornjace je napisal/a:
Hehe, mojster kot se šika Very Happy
Ma vsaj za glavno omarico bi pa lahko rezkiral kakšen € več...
Jaz se s tem ni bi dosti igral, ker bog ne daj da se kaj zgodi, ampak zavarovalnica rada vidi kak les v elektro omarici Shhh

Bi, pa je bil remont kompleten, skupaj s še dvema omaricama, glavna pa vzidana znotraj hiše. Pa še, da bi hilti jemal v najem za pol ure. Ne znese.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.26
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En teden že predelujem mojo kurilnico. Na VIADRUS U22 sem namontiral Ferrolijev Gorilec SUN P7. Da mi pri nastavitvah ne bo treba ležat na tleh, sem premaknil Interface na komandno ploščo. Dogradil še glavno stikalo, stikalo na zahtevo, tipko za sprostitev gorilnika in pa signalno lučko za prikaz blokade. Zaradi prostorske stiske, bo potrebno ob čiščenju dimnika odstraniti tudi zalogovnik, zato sem namontiral spodaj premična kolesca. Bilo je kar nekaj dodelave. Motor polža je tudi vezan preko vtičnice zaradi odstranjevanja. Kako izgleda moja kurilnica, pa več povedo fotke..

LP

1-IMG_0004.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.03 MB
 Pogledana:  31 krat

1-IMG_0004.JPG

2-IMG_0005.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.63 MB
 Pogledana:  12 krat

2-IMG_0005.JPG

3-IMG_0006.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.41 MB
 Pogledana:  13 krat

3-IMG_0006.JPG

4-IMG_0007.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.54 MB
 Pogledana:  7 krat

4-IMG_0007.JPG

5-IMG_0008.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.22 MB
 Pogledana:  12 krat

5-IMG_0008.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.66
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlično, da si kontrolno enoto preselil. Tam kjer je, je katastrofa. Kako pa izgleda povezovalni kabel med urico in gorilcem ? A si imel še kake druge probleme pri
selitvi kontrolne enote ? Hvala za odgovore.

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Janez, popolnoma enako kombinacijo peči, zalogovnika in gorilca VIADRUS U22 (no, na mojem piše Lamborghini) uporabljam to sezono v JN86DR.
Nisem preveč zadovoljen, ker se peč prepogosto prižiga in ni ravno skromna s porabo. Premišljujem o zamenjavi s kakšno drugo, ki ima vsaj 100+ litrov vode v sebi, ali pa zalogovniku, kar pa je mnogo dražja varianta.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.53
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So pa naredili ja... Lahko bi jo namestili na tisti del pokrova, ki je pod naklonom pa bi bilo ok, kot ima to npr. Eragon. Drugače pa dobra predelava.

Koliko pride pa kaj vroče pod tistim pokrovom? Sem namreč delal inštalacijo na identični peči, pa sem iz tega razloga diferenčni termostat raje montiral zunaj v ohišje. Je pa res, da se glede vročine nisem preveč poglabljal, meril pa tudi nisem.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
s51zg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rudiP - glede "selitve" nobenega problema. Predno sem precvikal obe žičke, sem eno označil z rdečim izolir trakom. Potem sem pa to precvikal na sredini markacije. Tako sem vedel, da moram povezati te dve žice povezat skupaj..HI. Adi, sem prečital tvoje ugotovitve glede omenjene peči idr. Se strinjam, da je izkoristek pri tem Viadrus-u slabši. Boljša bi bila kakšna namenska peč. Je pa ta stara le tri leta in, kot pravi "gorenc", se mi jo je zdelo škoda poslati med staro železo. Tudi jaz sem hotel nabaviti najprej ta Lamborghini gorilc, pa sem takoj videl, da je preglobok in se ne bi dalo odpirati vrat v kurilnico. Za cca 4 cm ima večji "trebuh" od Ferrolija. Tudi pri tem je lufta med vrati in gorilcem slaba dva cm...HI. To je to. Zdej se bo pa treba še malo pozabavati z nastavitvami. Glede peletov imam pa proizvajalca v bližini. Ti tržijo pod Energija narave. Za probo sem nabavil 6 njihovih vreč. Koliko bo pepela, bomo pa še videli...

LP
Janez S51ZG

ps

PZUFIC, pozabil sem ti odgovoriti v vezi temp. pod pokrovom. Vse hladno ko špricar. Sem prepričan, da je višja temp. tam, kjer se je nahajal prej. Torej pod pokrovom gorilca.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Janez, samo distančnik sem namontiral, pa se vrata normalno odpirajo Smile
Drejcek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 11:58
Aktiv.: 0.44
Kraj: Blagovica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Ja, ampak križkraž 230V in izhodnega dela je najbrž še vedno tam, kaj?
Če bi desko zasukal za 180 stopinj bi lahko prav lepo ločil...

Bom pri naslednjem projektu bolj pozoren na postavitev. V resnici nisem niti pomislil na ločevanje delov na tak način. Hvala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s51zg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim Adi, da se nisva prej razumela. Jaz sem imel v mislih vrata v kurilnico in ne v peč..HI. Glede odprtine 150 mm za cev gorilca, se je treba pomakniti za cca 2 cm od sredine proti pantom. Na spodnji strani pa cca 1cm nad mrežo, skozi katero pada pepel v spodnji del. Res je mala odprtina za ta premer cevi in pa radijus, ki ga naredi vratca s to dolžino cevi. Ko zapiraš vrata in gledaš, vidiš, da se cev približa na vsega par mm od levega roba..HI

LP

Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.53
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.

Dejstvo je, da se z gorilcem ne da doseči enakega izkoristka kot z namensko pečjo. Pri Eragon gorilcu so v te peči dodajali neke plošče, če se ne motim za omejitev plamena, oziroma njegovo usmeritev. Mislim, da nekaj v tem smislu, da gre manj toplote skozi dimnik. Dajte se pozanimati, kako je s tem če tega nimate.

Poleg tega opažam, da je večina teh gorilcev narejenih na nastavitev stopnje gorenja in časov pavze, dodajanja, torej gre bolj kot ne za krmilje in ne regulacijo. Pri namenskih pečeh pa gre ponavadi dejansko za regulacijo, ker peč meri sestavo dimnih plinov in samodejno prilagaja moč ter popravlja izkoristek gorenja.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
nexus
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 10:45
Aktiv.: 0.34
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 10, 2013 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tudi jaz se grejem z Lamborginijem, najprej sem prestavil programator iz nemogočega mesta na gorilcu v DPN dozo nad pečjo, a me je serviser, ki je prišel opravit prvi zagon opozoril, da garancija ne velja več oz. sploh ne velja zaradi posega v gorilec. In po 4 mesecih mi odleti grelec za vžig peletov in posledično še elektronika, in ker garancija ne velja, je šlo iz žepa 48 + 124 € za oboje. Pri tem je zanimivo, da serviserji vedo za to napako in da vedno odleti oboje, a zanimivo, grelec ni varovan z varovalko, ki bi preprečil "pogin" elektronike. No, stvar je sedaj popravljena, in to ravno danes, ko je posijalo sonce.

LP, Joc

korosecs
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Jan 2011 23:27
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 11, 2013 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, Lamburgini ja...

Meni je serviser letos zamenjal že 2 grelca, in vsakič so mu dobavili neko novo varianto le tega... s tem da je pri meni vso stvar povezal preko komande od peči (kjer je bil prej vezan oljni kotel), ki pa je varovana s 5A (6.3A) varovalko in vedno ko je "odneslo" grelca je šla ta varovalka v franže...

Elektronika gorilnika pa je še originalna oz. je preživela vse te odpovedi grelca...

lp
S
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70606.42

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 12, 2013 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

Lučka 4W LED.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Lučka 4W LED.pdf
 Velikost datoteke:  1.62 MB
 Downloadano:  149 krat

Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 13, 2013 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@borisz: kje si jih kupill?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 3 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni