|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ampak križkraž 230V in izhodnega dela je najbrž še vedno tam, kaj?
Če bi desko zasukal za 180 stopinj bi lahko prav lepo ločil...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
kornjace je napisal/a: |
Hehe, mojster kot se šika
Ma vsaj za glavno omarico bi pa lahko rezkiral kakšen € več...
Jaz se s tem ni bi dosti igral, ker bog ne daj da se kaj zgodi, ampak zavarovalnica rada vidi kak les v elektro omarici  |
Bi, pa je bil remont kompleten, skupaj s še dvema omaricama, glavna pa vzidana znotraj hiše. Pa še, da bi hilti jemal v najem za pol ure. Ne znese.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.26 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
En teden že predelujem mojo kurilnico. Na VIADRUS U22 sem namontiral Ferrolijev Gorilec SUN P7. Da mi pri nastavitvah ne bo treba ležat na tleh, sem premaknil Interface na komandno ploščo. Dogradil še glavno stikalo, stikalo na zahtevo, tipko za sprostitev gorilnika in pa signalno lučko za prikaz blokade. Zaradi prostorske stiske, bo potrebno ob čiščenju dimnika odstraniti tudi zalogovnik, zato sem namontiral spodaj premična kolesca. Bilo je kar nekaj dodelave. Motor polža je tudi vezan preko vtičnice zaradi odstranjevanja. Kako izgleda moja kurilnica, pa več povedo fotke..
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.03 MB |
Pogledana: |
31 krat |

|
|
1.63 MB |
12 krat |

|
|
1.41 MB |
13 krat |

|
|
1.54 MB |
7 krat |

|
|
1.22 MB |
12 krat |

|
_________________ __________________
Never put off till tomorrow what you can do
today. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.66 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odlično, da si kontrolno enoto preselil. Tam kjer je, je katastrofa. Kako pa izgleda povezovalni kabel med urico in gorilcem ? A si imel še kake druge probleme pri
selitvi kontrolne enote ? Hvala za odgovore.
_________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Janez, popolnoma enako kombinacijo peči, zalogovnika in gorilca VIADRUS U22 (no, na mojem piše Lamborghini) uporabljam to sezono v JN86DR.
Nisem preveč zadovoljen, ker se peč prepogosto prižiga in ni ravno skromna s porabo. Premišljujem o zamenjavi s kakšno drugo, ki ima vsaj 100+ litrov vode v sebi, ali pa zalogovniku, kar pa je mnogo dražja varianta.
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.53 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
So pa naredili ja... Lahko bi jo namestili na tisti del pokrova, ki je pod naklonom pa bi bilo ok, kot ima to npr. Eragon. Drugače pa dobra predelava.
Koliko pride pa kaj vroče pod tistim pokrovom? Sem namreč delal inštalacijo na identični peči, pa sem iz tega razloga diferenčni termostat raje montiral zunaj v ohišje. Je pa res, da se glede vročine nisem preveč poglabljal, meril pa tudi nisem.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.26 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
rudiP - glede "selitve" nobenega problema. Predno sem precvikal obe žičke, sem eno označil z rdečim izolir trakom. Potem sem pa to precvikal na sredini markacije. Tako sem vedel, da moram povezati te dve žice povezat skupaj..HI. Adi, sem prečital tvoje ugotovitve glede omenjene peči idr. Se strinjam, da je izkoristek pri tem Viadrus-u slabši. Boljša bi bila kakšna namenska peč. Je pa ta stara le tri leta in, kot pravi "gorenc", se mi jo je zdelo škoda poslati med staro železo. Tudi jaz sem hotel nabaviti najprej ta Lamborghini gorilc, pa sem takoj videl, da je preglobok in se ne bi dalo odpirati vrat v kurilnico. Za cca 4 cm ima večji "trebuh" od Ferrolija. Tudi pri tem je lufta med vrati in gorilcem slaba dva cm...HI. To je to. Zdej se bo pa treba še malo pozabavati z nastavitvami. Glede peletov imam pa proizvajalca v bližini. Ti tržijo pod Energija narave. Za probo sem nabavil 6 njihovih vreč. Koliko bo pepela, bomo pa še videli...
LP
Janez S51ZG
ps
PZUFIC, pozabil sem ti odgovoriti v vezi temp. pod pokrovom. Vse hladno ko špricar. Sem prepričan, da je višja temp. tam, kjer se je nahajal prej. Torej pod pokrovom gorilca.
today. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Janez, samo distančnik sem namontiral, pa se vrata normalno odpirajo
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drejcek Član

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 11:58 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.44 Kraj: Blagovica
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Ja, ampak križkraž 230V in izhodnega dela je najbrž še vedno tam, kaj?
Če bi desko zasukal za 180 stopinj bi lahko prav lepo ločil... |
Bom pri naslednjem projektu bolj pozoren na postavitev. V resnici nisem niti pomislil na ločevanje delov na tak način. Hvala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51zg Član

|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim Adi, da se nisva prej razumela. Jaz sem imel v mislih vrata v kurilnico in ne v peč..HI. Glede odprtine 150 mm za cev gorilca, se je treba pomakniti za cca 2 cm od sredine proti pantom. Na spodnji strani pa cca 1cm nad mrežo, skozi katero pada pepel v spodnji del. Res je mala odprtina za ta premer cevi in pa radijus, ki ga naredi vratca s to dolžino cevi. Ko zapiraš vrata in gledaš, vidiš, da se cev približa na vsega par mm od levega roba..HI
LP
today. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.53 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Dejstvo je, da se z gorilcem ne da doseči enakega izkoristka kot z namensko pečjo. Pri Eragon gorilcu so v te peči dodajali neke plošče, če se ne motim za omejitev plamena, oziroma njegovo usmeritev. Mislim, da nekaj v tem smislu, da gre manj toplote skozi dimnik. Dajte se pozanimati, kako je s tem če tega nimate.
Poleg tega opažam, da je večina teh gorilcev narejenih na nastavitev stopnje gorenja in časov pavze, dodajanja, torej gre bolj kot ne za krmilje in ne regulacijo. Pri namenskih pečeh pa gre ponavadi dejansko za regulacijo, ker peč meri sestavo dimnih plinov in samodejno prilagaja moč ter popravlja izkoristek gorenja.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nexus Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 10:45 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.34 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tudi jaz se grejem z Lamborginijem, najprej sem prestavil programator iz nemogočega mesta na gorilcu v DPN dozo nad pečjo, a me je serviser, ki je prišel opravit prvi zagon opozoril, da garancija ne velja več oz. sploh ne velja zaradi posega v gorilec. In po 4 mesecih mi odleti grelec za vžig peletov in posledično še elektronika, in ker garancija ne velja, je šlo iz žepa 48 + 124 € za oboje. Pri tem je zanimivo, da serviserji vedo za to napako in da vedno odleti oboje, a zanimivo, grelec ni varovan z varovalko, ki bi preprečil "pogin" elektronike. No, stvar je sedaj popravljena, in to ravno danes, ko je posijalo sonce.
LP, Joc
_________________ Če ne gre zlepa, vzemi večje kladivo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
korosecs Član

Pridružen-a: Sob 22 Jan 2011 23:27 Prispevkov: 191 Aktiv.: 1.09 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Apr 11, 2013 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, Lamburgini ja...
Meni je serviser letos zamenjal že 2 grelca, in vsakič so mu dobavili neko novo varianto le tega... s tem da je pri meni vso stvar povezal preko komande od peči (kjer je bil prej vezan oljni kotel), ki pa je varovana s 5A (6.3A) varovalko in vedno ko je "odneslo" grelca je šla ta varovalka v franže...
Elektronika gorilnika pa je še originalna oz. je preživela vse te odpovedi grelca...
lp
S
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70606.42
|
Objavljeno: Pet Apr 12, 2013 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
 Download |
Ime datoteke: |
Lučka 4W LED.pdf |
1.62 MB |
Downloadano: |
149 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Apr 13, 2013 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
@borisz: kje si jih kupill?
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni