www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Siolov modem zgubi povezavo ko prižgem luči
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 22, 2013 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem po stanovanju uporabljal izključno f*p kabel ...bilo ga je svinjsko težko vleči ampak je bilo vredno
marjanko2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2012 14:26
Aktiv.: 0.12
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo po probavanju, [slovenščina je zame španska vas] ugotovil da je očitno Siolov modem občutljiv na svinjanje ledic, ki jih imam vgrajenih.

Carli: linija je pod 10M [slovenščina je zame švedska vas] da ta rešitev ne pomaga

Sigurno je da mi ledice svinjajo omrežje...sem jih priklaplal nazaj eno po eno in z vsako je bilo slabše 4 so gorele pa je linija pala.

Sem pa debatiral s kolegom, in mi je omenil čistilni kondenzator, kar predvidevam da je elektrolitski kondenzator, s tem da mi je on predlagal naj bi jih dodal pred vsako žarnico, me pa zdej zanima ali bo učinek podoben oziroma zadosten, da jih dodam pri napajalnikih TV komunikatorjev oz modema.

Drgač pa fantje hvala za vse odgovore, razturate.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.11
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

kondenzatroje dodaj k LED diodam, na vhod in izhod njihovih napajalnikov oz jih zamenjaj.

Naredi še en test. Napajaj modem iz 12V akumulatorja. Če problem ostaja, veš zagotovo, da so krive motnje po omrežju.
Nazaj na vrh
marjanko2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Musty je napisal/a:
Naredi še en test. Napajaj modem iz 12V akumulatorja. Če problem ostaja, veš zagotovo, da so krive motnje po omrežju.

Imel sem UPS na izposojo in sem napajal modem iz UPS, komunikator pa sem imel priklopljen na omrežje in je linija pala.

Musty je napisal/a:

kondenzatroje dodaj k LED diodam, na vhod in izhod njihovih napajalnikov oz jih zamenjaj.

Ker gre za vgradnje GU10 LED žarnice, in je teh kar nekaj mi je bol všeč ideja če bi pomagalo da bi jih dodal na komunikatorja in modem Smile
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš kakšen radio z KV (AM) ga nastavi na eno od teh frekvenc in vklopi LEDice - presenečen boš Mr. Green
marjanko2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo mi ni dalo mira sem eno dal narazen. se pravi če pravilno razumem bi mogu zamenjat kondenzator ki je viden na sliki s kakšnim?

Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne tisti elko na sliki pusti točno tam kot je. Na dovod moraš dodati recimo 250V AC poliesterski kondenzator.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
marjanko2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Na dovod moraš dodati recimo 250V AC poliesterski kondenzator.

Se pravi na sami žarnici ne spreminjam ničesar, na vodnike ki pridejo do žarnice dodam poliesterski kondenzator, sedaj me pa zanima še vrednost ki bi bila primerena:

-470nF 250VAC
-680nF 250VAC
-1µF 250VAC
-1.8µF 250VAC

Se že v naprej opravičujem če bom kakšno boso napisal, ampak se učim Smile

Hvala še enkrat!
Nazaj na vrh
s57bat
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06
Aktiv.: 0.91
Kraj: Moste

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hej hoj!

Oglejte si tale video:http://www.youtube.com/watch?v=o8zMhjXcmoA
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi npr. z 680nF pa boš videl kakšen bo rezultat. Pa za začetek to naredi samo na parih žarnicah, pa boš videl, če se bo stanje izboljšalo.

Tako je dodaš ga na vodnike, ki vodijo do žarnice v tvojem primeru verjetno od stikala. Pomembno je, da ga dodaš čim bližje sami žarnici, lahko konec koncev tudi na samo vezje, če ti prostor to slučajno dopušča, ampak verjetno ne.

So pa tele žarnice očitno zelo slabo narejene, ker očitno nimajo popolnoma nobenega filtra na vhodu, rezultat pomanjkanja le tega ti je pa že znan.

PS: Slike premakni in pripni na forum.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s57bat je napisal/a:
Oglejte si tale video:http://www.youtube.com/watch?v=o8zMhjXcmoA

Zanimivo in tudi pregrešno dragi Osram.

davyd1994
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Okt 2009 21:26
Aktiv.: 0.28
Kraj: Šentjur pri Celju-Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj menjat napajalnik za modem. Večkrat so težave s temi napajalniki.

Lp. David
Nazaj na vrh
marjanko2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 31, 2013 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo rešitev najdena...feritni obroček navit na kabel siolovega modema..in težave so zginle Very Happy
Nazaj na vrh
marjanko2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 29, 2013 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo veselja je bilo kmalu konec, rešitev je delovala do prvega grmenja, ko smo use izklopil, po priklopu nazaj težave ostajajo.

Poskusil sem še zamenjati faze v omarici - nobene spremembe

Dobil sem še kondenzatorje so v priponki spodaj pa me zanima če naj bi zadostovali in kako točno jih zvezat.

HVALA ŠE ENKRAT

IMG_2018.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  338.95 KB
 Pogledana:  0 krat

IMG_2018.JPG

IMG_2019.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  334.07 KB

IMG_2019.JPG

IMG_2020.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  348.58 KB

IMG_2020.JPG

IMG_2021.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  372.77 KB

IMG_2021.JPG

IMG_2022.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  371.69 KB

IMG_2022.JPG

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni