www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Stružnica interdiskont - je za kakšno rabo?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
daneb
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Jan 2008 18:47
Aktiv.: 0.63
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

toplakd Koliko je pa tale zadeva obremenjena? Če je obremenitev manjša bi mogoče lahko zadevo poenostavil tako, da bi naredil iz treh kosov, dveh krogel in šipke 4mm debeline in na koncu kratek navoj M 4 pri montaži pa zalepil z dvokomponentnim lepilom. lepila so že zelo napredovala Samo predlagam, če sem Ti pa s tem kaj pomagal bom zelo vesel.
LP Daniel Very Happy

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Normalno, da se vse da. Samo je odvisno, če bo z narejenim zadovoljen. Če pogledamo sliko iz linka, vidimo, da je površina zelo groba. Seveda se, da to odpraviti z brusnim papirjem in polirno gobico, vendar do neke mere.
Je pa odvisno koliko takšna priprava stane.
Za par kosov narediti je normalno da se na cnc ne splača (predrago). Za serije pa je cnc zakon.

Samo še en podatek manjka. In sicer, točnost oz. tolerance.

Pa, da ne bo kdo mislil, da ga odvračam od nakupa. Tudi sam imam hobi stružnico. Ampak bolj za hobi in ne zahtevne kose. Vse ostalo, naredim v službi na profi strojih. Imam pač to možnost. Smile Šele sedaj vidim, kakšen užitek je delati na takšnih strojih.

Primer bunke, ki je obdelana na cnc stružnici, brez dodatne obdelave.

toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.26
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaželjena točnost je 0,1mm.

@daneb

Potem bi spet nekje moral najdit krogle premera 7,8mm, zvrtat še luknjo v njih
in naredit navoj.
To so gredi za radijsko vodene avtomobile namenjene za prenos moči iz sredinskega
diferenciala na sprednji iz zadnji diferencial, kateri potem žene kolesa. Moč motorja kateri preko zobnikov žene sredinski diferencial pa je od 1000w do 2500w.

Lp, DEjan
Nazaj na vrh
daneb
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

toplakd je napisal/a:
Zaželjena točnost je 0,1mm.

@daneb

Potem bi spet nekje moral najdit krogle premera 7,8mm, zvrtat še luknjo v njih
in naredit navoj.
To so gredi za radijsko vodene avtomobile namenjene za prenos moči iz sredinskega
diferenciala na sprednji iz zadnji diferencial, kateri potem žene kolesa. Moč motorja kateri preko zobnikov žene sredinski diferencial pa je od 1000w do 2500w.

Lp, DEjan

Potem je pa jasno, da je bolje narediti v enem kosu, Če prav razumem je tole kardanska os, ki pa mora biti točno narejena in na koncu še zbalansirana saj ima kar precej obratov in je boljša, če je čim lažja. Najbolje votla Laughing
LP Daniel

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno se da tudi kupit.
Evo tu je ena bolj sofisticirana. [url=http://www.haythornthwaite.com/Ball Turning.htm] Klik [/url]
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.26
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2010 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi na CNC rezkalnik - mizo zmontiral 4. akso, rotacijsko, a bi šlo obdelovat inox 303 z zelo majhnimi odjemi?

LP, Dejan
Nazaj na vrh
daneb
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 5:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tamy je napisal/a:
Jaz imam Einhell struznico (kopija Rothwerka), pa se da kar nekaj naredit, v glavnem delam inox, tudi navoji zunaj in znotraj. Je pa ena tezava, namrec tudi pogonski zobniki (ne tisti za pomik) so plasticni in sem jih v enem letu polomil. En zob je na kriticnem mestu,(ob zagozdi na osi, kje je izredno malo materiala) odletel, potem pa je slo kot domine. Tako je ostala le ena prestava, zdaj pa upam, da mi bo orodjar naredil nove, jekljene. Ne vem ali ima Rotwerk tudi plasticne? Serviser iz Ljulbjane pravi da prav tako.

Živijo zanima me kako si rešil zadevo z zobniki? Meni se je pogonski razletel na več kosov. https://lh4.googleusercontent.com/-I2NH1zT8HRc/TwPNatMCf1I/AAAAAAAADJw/IUDqpgZBbdI/s640/22122011064%252520%252528Small%252529.JPG?gl=SI

daneb
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 29, 2012 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zobnik sem dobil stružnica pa še ne dela okvara na vezju odsmodilo je diodo št. 13, oznaka D 8020 L vprašanje je kje naj dobim novo. komplet vezje je predrago (80 funtov)
http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue/Machine-Spares/C3-Mini-Lathe-Spares

daneb
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V petek dobim diodo potem bom pa videl kaj bo.
LP

R35c470r
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 16:40
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kater hitrovpenjalni sistem je bolj uporabn? Za stružnico profi 550 LZ.
1. http://www.bernardo.at/index.php?id=65& ... ct_id=2392

ali

2. http://www.bernardo.at/index.php?id=65& ... on_id=1617
Nazaj na vrh
delorto
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 19 Feb 2014 13:42
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

R35c470r je napisal/a:
Kater hitrovpenjalni sistem je bolj uporabn? Za stružnico profi 550 LZ.
1. http://www.bernardo.at/index.php?id=65& ... ct_id=2392

ali

2. http://www.bernardo.at/index.php?id=65& ... on_id=1617

Pozdravljeni sem novi na tem forumu in novi uporabnik namizne stružnice. Imam pa sledečo težavo,da sem stružnico kupil z druge roke in nisem dobil navodil poleg. In sicer je stružnica Rotwerk EDM 300 DS. Zelo bi bil vesel,če mi kdo zaupa, kje bi lahko dobil Slovenska navodila za uporabo za to stružnico, ali kako sorodno.
Dobrodošel bi bil tudi podatek, kje bi dobil kako povezavo do Slovenskih napotkov za uporabo stružnice. Nekoč sem brskal po netu se informiral o namiznih stružnica,ter na nekem forumu našel povezavo na kateri je bila namizna stružnica opisana do potankosti in veliko podatkov o rokovanju z njo v Slovenščini. Mater in me jezi ker se trudim že par dni in nikakor ne uspem tega najti .Prosim,za pomoč, če kdo ve kje je ta povezava,
Nazaj na vrh
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 1:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sposodi, ali še bolje, kupi si od Krauta Strojniški priročnik, pa ne boš rabil nobenih navodil za uporabo. Stroj, katerikoli, in denarnica ti bosta hvaležna.
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ce bo se kdo rabil

http://www.rotwerk.de/download/handbuch/EDM%20300%20DS%2009_03%20mail.pdf

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Padlo bo vprašanje: "Slovenskih navodil pa ni?" Rolling Eyes

Samo za prvo pomoč: Drehmashine pomeni "drepank", Bedinung pomeni "pedinunga", Sieherheit pomeni uporabljaj olagumi i.t.d..

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
delorto
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 19 Feb 2014 13:42
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Padlo bo vprašanje: "Slovenskih navodil pa ni?" Rolling Eyes

Samo za prvo pomoč: Drehmashine pomeni "drepank", Bedinung pomeni "pedinunga", Sieherheit pomeni uporabljaj olagumi i.t.d..

Vem ,da Slovenska navodila za uporabo namizne stružnice in še veliko koristnih napotkov obstajajo, nekje na netu. Saj sem lansko leto, ko sem se informiral o stružnici našel nekje na netu, in Bik pozabil shraniti. Sedaj pa vztrajno iščem brez uspeha. Ne verjamem pa ,da sem bil edini srečnik, ki je to našel in , da je bil tudi kdo bolj pameten kod jaz in shranil in bi ga prosil , da mi link posreduje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Naslednja
Stran 17 od 18

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni