www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nečlani: Članarina in Prijatelji
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Prispevkov: 4581
Aktiv.: 20.63
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 12:22 pm    Naslov sporočila:  Nečlani: Članarina in Prijatelji Odgovori s citatom

Boris je izzval nečlane. Ker nečlani ne moremo odgovarjati v onem postu pišem tu:

Se strinjam z vsem napisanim. Ljudje lovijo hude "akcije", da bi prišli do kaj cenejšega. Tako pač je v naravi človeštva. Sploh pa zadnje leta, ko večina nima ravno viška denarja doma. Ampak roko na srce, tudi društvo ima nekaj od tega, če prav nekdo plača samo članarino. Število naročnikov sicer posledično naredi nekaj več dela, ampak odtehta to, da je pri večji količini večji rabat. In posledično nižja cena končnega izdelka. Dobro za člane.

Na kratko. Ni ravno vse slabo. Le z druge strani je treba pogledati Wink

Če pa se držimo tega, da smo člani nekaj več vredni se projekte da v zaprti del in tako nečlanom niso vidni poslednično ne bo hude krvi. To, da je vidno vsem povzroča, samo hudo kri nekaterih...

_________________
Lep dan
Simon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
blazab
Član
Član



Pridružen-a: Čet 06 Dec 2012 10:34
Prispevkov: 46
Aktiv.: 0.33
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da Krokove "komercialne" ponudbe niso toliko dražje od društveni skupinskih akcij, da bi nekdo, ki bi izvisel od skupinskega nakupa preko društva potem obubožal.
Je pa res luksuz, če ti nekdo vse dele prinese k riti, in ne rabiš ničesar dodatno naročati iz tujine. Pol bi pa folk v kit kompletu imel še rezkarje, pa najbolš da še skripto s tehnologijami obdelave, popisanimi parametri, mogoče še glasbeno željo...

Nisem član društva, printer sem nabavil po izteku skupinske akcije, enako bom naredil s CNCjem če ga bom potreboval.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3352
Aktiv.: 17.02

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel v oni temi včeraj že napisan komentar, pa ga nisem mogel oddat. Ga bom pa tule.

S članarino je tako kot z letno vinjeto, tudi njena veljavnost je povsem enaka kot pa članarina v društvu. Povsem nič spornega in tudi jaz podpiram tak princip. Pri vinjeti bo pa vsakdo premislil, če se mu sedaj splača kupit letno, ali pa šele decembra... Naj pa vsak, ki mu je težko dati 30€ za članarino - pa čeprav za samo dva meseca - ne objokuje, če gredo pač društveni projekti v tem času mimo. Tako kot se brez vinjete ne bo po avtocesti vozil. Še posebej pa je javkanje nepotrebno v primeru, če mu je članarino težko plačat tudi na začetku leta. V vrednosti ene "kište piva".

To govorim in pišem kot nečlan in še enkrat, kot tak tudi podpiram princip vodenja društva in njegovih projektov, kot ga zagovarja VolkD. Še posebej pa ni prijetno, ker se tako delo izvaja prostovoljno.

EDIT: sicer sem bil (pred printerjem) že skoraj včlanjen, ampak se je moja prijavnica nekje izgubila, oz. nisem dobil nobenega odgovora. Nisem pa strašno naglas o tem cvilil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3366
Aktiv.: 15.78
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na forum včasih kaj napišem, včasih kaj sprašujem. Članstvo v Društvu (mislim da je 30€) mi zaenkrat ni v interesu, ker pa je bilo že večkrat omenjeno, da nekateri delovanje foruma financirajo iz svojega žepa, bi pa tu in tam nakazal kakšen evro ali dva, če bi kje bil gumb "Paypal donate" ali neka druga možnost, pa je ni. Sem že isto spraševal enega od moderatorjev na ZS in tudi dobil odgovor na ZS, tako da še enega odgovora ne rabim, gre le za komentar.
_________________
___
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 45.83
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poanta je ravno v stavku "mi ni v interesu"... Torej, dejstvo je da sklepaš, da tvojh 30 evrov ne boš dobil nazaj. Pa poglejmo, če je to res:
OK; članstvo na temle forumu je brezplačno in prostovoljno. In kdor odgovarja na neka vprašanja, to tudi dela prostovoljno. Ampak vseeno, če na to gledaš malce drugače: nekaj vprašaš in dobiš odgovor. Zastonj? Ja... Čeprav ni ravno res. Nekdo mora plačati za strežnik, nekdo mora (zastonj) moderirati... od nekoga dobra volja... kaj če bi na to raje gledal drugače: če ne bi bilo tega foruma, koliko bi plačal za profi odgovor? Koliko časa (ur, dni, skurjenih čipov) bi bilo? za 30 evrov? Več? Vedeti je treba da tukaj odgovarjajo tudi strokovnjaki, ki bi sicer za svojo uro svetovanja računali ohoho denarce.

Sam sem v treh, štirih društvih in v nobenem nisem zato, ker bi mi bilo "v interesu" (OK, mogoče je edino tole društvo izjema). Član nekega društva ne postaneš zaradi lastne koristi ampak zaradi zavesti, da delaš dobro neki skupnosti. Kdor tega ne razume, mu ni pomoči, je pač materialist. Za potrebe fotografiranja v društvu sem nabavil opremo v vrednosti preko 2k€...iz svojega žepa.

In ko smo že ravno pri CNC-ju: komur se poleg cca.700 zdi dodatnih 30 veliko, temu pa res, ampak prav zares ni čisto 100% v glavi. Zaradi dejstva, koliko je ta CNC cenejši od tistega v trgovini. Govorim iz prve roke: sam sem vse za CNC kupoval redno in me je prišel DOSTI dražje, kot bo tale, pa ni tako dober (nima krogličnih vodil itd...) Lahko rečem krepko preko jurja, raje jurja in pol.

to je že tista zgodba: nekomu ponudiš prst, pa za celo roko zagrabi... mislim res...ceno za CNC se spusti iz cca.1k€ na 700, pa pride tip in jamra" KAJ? Še 30 evrov za članstvo? Pa saj niste normalni..."

Pa se tukaj sploh nisem dotaknil dejstva, da društvo ne sme prodajati NEčlanom...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14228
Aktiv.: 64.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 2:36 pm    Naslov sporočila:  Re: Nečlani: Članarina in Prijatelji Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Na kratko. Ni ravno vse slabo. Le z druge strani je treba pogledati Wink

No tu sem pa jaz izzvan. Bom pogledal malo z druge strani.

SimonS je napisal/a:
Sploh pa zadnje leta, ko večina nima ravno viška denarja doma. Ampak roko na srce, tudi društvo ima nekaj od tega, če prav nekdo plača samo članarino. Število naročnikov sicer posledično naredi nekaj več dela, ampak odtehta to, da je pri večji količini večji rabat. In posledično nižja cena končnega izdelka. Dobro za člane.

Na kratko. Ni ravno vse slabo. Le z druge strani je treba pogledati Wink

Ja tole zdaj bo pogled z druge strani:
Najprej z denarjem, ker se tako tudi začne ta komentar.

Članarina je letna, torej bom na letni ravni:
Nekaj prihrankov sem letos potrošil za nakup generatorja in spektralnega analizatorja.
Ostalo pa je tole:
Koda:

prihodki:                         12 x 496,80€ =    5961,60€
prodaja( letos)licitacije                            887,00€
Vračilo pobrane dohodnine                             53,70€
plačilo na odpadu ( surovine) - pospravljal sem.     321,00€
Izdelki z 3Dp oz. posojanje                          378,00€
--------------------------------------------------------------
skupaj                                              7800,70€

stroški: cca 1200l goriva                           1650,00€
Ogrevanje                                           2200,00€
popravila,servis avta                                800,00€
stroški dopusta po balkanu                           442,00€
položnice (elektrika, voda, gsm, internet,...)      1830,00€
--------------------------------------------------------------
Skupaj                                              6922,00€

Nekatere številke so povsem točne, druge so ocenjene čez palec, a lahko rečem, da mi torej ostane 880€ za hrano, kar je premalo. Ta del, kot tudi ostale sprotne vzdrževalne stroške pokriva žena. Članarino pa plačam. In to vsako leto.

Če se sedaj odmaknemo od financ, potem naj povem, da mi razen tega ostane precej čuden občutek, ko me kar 5 članov opomni, da sem sebe pozabil zapisati v spisek tistih, ki bi radi imeli CNC. Zavedam se tudi, da sem letos za društvo porabil vsaj kakih 800 ur dela.

In potem se pojavi patron, ki pravi, da bi moral za društvo delati še več, ker bi na ta način društvo imeli več plačanih članarin. Količinsko več vloženega dela pa bi pokril s tem, da bi člani imeli posledično nižjo ceno končnega izdelka.
Prostor, kjer se grem zdaj dispečerstvo poštnih pošiljk je postal podoben svinjaku. Za letos še nimam podatka koliko pošiljk sem poslal, a jih bo gotobo preko 1100. Zdaj pa vzemite 1000 kuvert pa na vsako nalepite po dva koščka selotejpa. Ne rabite tiskat naslovov, ne rabite hodit na pošto. Šele potem komentirajte tuje delo.

Še razmislek: Koliko bi bila članarina, če bi jaz in še kar nekaj njih, ki mi pomagajo, svoje delo zaračunali po komercialnih cenah?
No če drugega ne, mi nebi bilo treba priznati, da si CNC-ja preprosto ne morem privoščiti.

Če se je mogoče komu le posvetilo, vsega tega ne počnem zato, ker bi se mi to splačalo, temveč zato, ker v to idejo verjamem. In ta ideja nekako ne vključuje možnosti, da bi nekdo bil član le, ko je na sporedu nek projekt, v nasprotnem bomo pa prihranili 30 €. Od takih ljudi ne želim 30€, pa četudi bi šli direktno v moj žep.

To je pa pogled z druge strani.

Preden mi kdo začne ugovarjati, naj bo frajer pa naj mi kupi CNC. Veste to je tako kot z zelenimi, utihnejo takoj, ko jim vzameš elektriko, nafto, mobitel in TV.

_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sars
Član
Član



Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Prispevkov: 671
Aktiv.: 3.87
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa moti to, da se nečlani vtikajo v akcije društva. Si član ali nisi član je odločitev vsakega posameznika. In če se nekdo zavestno odloči, da ne bo član, se naj tako tudi potem obnaša. Članstvo v društvu niso akcije in skupinski nakupi, članstvo v društvu je predvsem pripadnost skupnosti, s katero deliš skupne interese. Akcije in podobno so samo češnja na vrhu torte!

Pa še nekaj: Tudi prostovoljni gasilci plačujemo članarino. Plačujemo jo zato, da smo gasilci, da žrtvujemo ogromno svojega časa za vaje, usposabljanja,..., da smo 24 ur na dan pripravljeni priskočiti na pomoč tistim, ki jo potrebujejo, da počnemo vse to povsem brezplačno v vročini, dežju, snegu, mrazu.... Zakaj? Zato ker smo gasilci po srcu, ker delamo to z veseljem in ponosni smo na to!!!

_________________
Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
zok
Član
Član



Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Prispevkov: 1115
Aktiv.: 6.01
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm... Letos nisem clan - ceprav moje financno stanje ni tako hudo, da si clanstva ne bi mogel privosciti. Res pa ni ravno roznato.

Eggbot mi ni (bil) v interesu. 3D printer mi ni (bil) v interesu, ker imam v sluzbi dva. CNC mi ni (bil) v interesu, ker ga imam v sluzbi, in ga s pridom izkoriscam. Ce nisem cisto siguren ali znam pravilno odgovorit na zastavljeno vprasanje na forumu, sem skoraj vedno raje tiho, da me kaksen drug clan ne pokoplje s protiodgovorom, ki je nemalokrat sila ofenziven in neprijazen. Pa ceprav bi marsikdaj z odgovorom komu pomagal.

Vseeno pa cutim pripadnost forumu in drustvu. Naslednje leto bom vclanjen, ceprav ne bom sodeloval pri nobenem skupnem nakupu, projektu, ali imel kakrsnekoli druge financne koristi.

To pa zato, ker globoko spostujem delo aktivnih clanov, in menim, da si drustvo zasluzi vsaj tisto drobtinico podpore, ki jo lahko prispevam.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član



Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Prispevkov: 1781
Aktiv.: 8.02

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse je stvar prioritet, ki jih ima človek v življenju.
Kadilec n.pr. bo vedno našel denar za cigarete pa četudi je na socialni podpori.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bonus
Član
Član



Pridružen-a: Sob 22 Mar 2014 22:50
Prispevkov: 118
Aktiv.: 0.97
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam nisem član. Mogoče bi se odločil za CNC. Da bi se včlanil le zaradi tega, se mi ne zdi fer. Bi pa predlagal, da se take projekte ponudi nečlanom za ustrezno višjo ceno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14228
Aktiv.: 64.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bonus je napisal/a:
Sam nisem član. Mogoče bi se odločil za CNC. Da bi se včlanil le zaradi tega, se mi ne zdi fer. Bi pa predlagal, da se take projekte ponudi nečlanom za ustrezno višjo ceno.

To bo po vsej verjetnosti naredil kroko, ko bo ta projekt z društvom mimo. Jasno, da je to povsem v redu, saj je vložil ogromno časa v razvoj tega.
Ampak, če menite, da bo cena v komercialni verziji višja samo za 30€ potem živite v zmoti.
Zakaj torej društvo dobi ceneje ? Preprosto zato ker člani funkcionirajo tako, da javljajo nazaj povratne informacije, ki imajo dejansko težo, saj izhajajo iz prakse na večjem številu primerkov. Imamo torej primer sinergije pri katerem so zadovoljni vsi, le tisti, ki nočejo biti zraven ne. Čudna reč.

_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 45.83
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus je napisal/a:
Kadilec n.pr. bo vedno našel denar za cigarete pa četudi je na socialni podpori.


Bravo! Applause Kako kruto res!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14228
Aktiv.: 64.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bonus je napisal/a:
Sam nisem član. Mogoče bi se odločil za CNC. Da bi se včlanil le zaradi tega, se mi ne zdi fer.
Kar se mene tiče si dobrodošel! Takoj! Zdaj! Z cnc-jem ali pa brez.

Še o financah - v društvo smo že sprejeli ljudi, ki si finančno niso mogli privoščiti članarine. Brez obešanja na veliki zvon, potiho in diskretno.

_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igor_k
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Prispevkov: 992
Aktiv.: 4.47
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer nisem član društva zaradi nekih principov, ampak si bom drznil vseeno nekaj napisati na to temo.

Nobeno društvo ne bo dolgo obstajalo, če ne bo imelo zagnanega in požrtvovalnega vodstva. Ampak, delat samo za lepa hvala (ali pa še to ne) se slej ko prej spremeni v slabo voljo, sploh, če je vodja malo slabše denarno situiran. Darko, dokaj redno prebiram ta forum, osebno te bolj slabo poznam, ker sem te srečal samo enkrat na pikniku, poznam te v bistvu samo preko prispevkov, takšnih ali drugačnih. Odkrito povedano se mi ne sanja od kod tebi vsa ta energija, da vse to delaš brezplačno (kaj brezplačno, verjetno še svoj denar trošiš), se žrtvuješ za druge, svoj dragoceni čas tratiš tudi za takšne, ki tega niti vredni niso. Res, vsaka ti čast. Če bi jaz bil na tvojem mestu (kaj govorim, tega sploh nisem sposoben), bi že davno p*pi*dil in vse skupaj poslal, saj veš kam... (lepa kletvica bivše domovine).
Zakaj to pišem? Zato, ker ne razumem, da veliko ljudi samo nekaj pričakuje, vse jim je treba prinesti na pladnju, ko to vse storiš te niti ne vprašajo, če so slučajno kaj dolžni (kaj šele da bi kaj prispevali, ali pa vsaj hvala rekli), ko pa gre kaj narobe, te pa vsi j*b*jo.
Če si predsednik tega društva ne zasluži, da dobi neko (vsaj minimalno) mesečno nadomestilio za ves trud, ki ga vlaga, potem vsi skupaj nismo vredni... nič.

Zato pozivam vse, ki so naročili ta CNC (pa tudi drugi, ki podobno mislijo in to zmorejo), nalašč ne bom napisal "in ki zmorejo" (če so ga naročili potem zmorejo), naj nekaj prispevajo, da si bo Darko lahko privoščil ta CNC.

Da ne ostanem samo pri besedah, bom prvi, ki bo prispeval v ta namen in bom Darkotu (osebno, ne kot članarino!!!) nakazal znesek letne članarine, čeprav CNC-ja ne rabim in tudi član nisem in ne bom. Če se on tega ne zasluži, potem pa naj gre ta naša družba upm.

Konec debate!

Pa oprostite, ker sem se malo razp*zdil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
carli
Član
Član



Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Prispevkov: 758
Aktiv.: 5.03
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2014 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igor_k je napisal/a:

Da ne ostanem samo pri besedah, bom prvi, ki bo prispeval v ta namen in bom Darkotu (osebno, ne kot članarino!!!) nakazal znesek letne članarine, čeprav CNC-ja ne rabim in tudi član nisem in ne bom. Če se on tega ne zasluži, potem pa naj gre ta naša družba upm

+1
Na ZS mi pošlji številko računa, ker mu kuverte na domači naslov pobira "čupakabra" nekje na pošti 2x.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 48 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group