|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Tor Avg 18, 2015 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
trot je napisal/a: |
in dodal sem en konvektor s špiralo |
Zanimivo, kje pa si staknil ta konvektor, če ni skrivnost? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Tor Avg 18, 2015 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je bil en star konvektor, za v noge pihat Mi je pa kar mal živce pokravžlal - original je imel plastične distančnike med lopaticami, te sem vzel ven, ker bi se stopili. Potem pa so lopatice začele lezti narazen in drgniti v okvir, dokler ni ena zapela in se je vse skupaj potrgalo. Na srečo sem potem našel še enega, tam pa sem lopatice ventilatorja ovil z žico, tako da jih centrifujalna sila ni mogla razpret. Zdej pa dela BP. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 12:53 pm Naslov sporočila: Menjavam žarnico na Reanultu in preklinjam |
|
|
Menjavam žarnico na Reanultu in preklinjam.
Prekljinjam Renaulta, ki da tako slabe kabelske čeveljčke, da se od vročine scvre izolacija in privari čeveljček na kontakt žarnice.
Prekljinjam zakonodajo, ki nam diktira, da se stalno vozimo s prižganimi lučmi in se kontakti na žarnicah pregrevajo.
No, končno sem odtrgal kontakt, a v sami žarnici, tako da se steklovina sesula v žaromet, do kamor nimam dostopa.
Zamenjam žarnico, en kabelski čeveljček je ostal brez izolacije.
V tretjem tisočletju pa bi že morali znati narediti kontakte tako, da prenesejo obremenitev, kaj ne? _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Prekljinjam Renaulta, ki da tako slabe kabelske čeveljčke, da se od vročine scvre izolacija in privari čeveljček na kontakt žarnice. |
to se zgodi tudi če namesto celega kabel čeveljčka nekdo natakne konektor samo na pol  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Starim BMMjem (2003 +- 2leti) se zgodi, da kontakti zoksidirajo do točke, da se na spoju troši dovolj moči, da pride do samoužiga... _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2015 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko jaz menjavam žarnico in če se mi zdi da je sila natikanja konektorja premajhna, ga s kleščami malo stisnem skupaj.
Drugače pa obstajajo tudi keramična ohišja konektorjev (fastonov). Ampak za H7 žarnice niso nevemkoliko potrebni in zato ga na desni kratki luči sploh nimam več.
Drugače bi bilo mogoče pri H4 žarnicah, kjer lahko prej pomešaš žice med sabo.
Najslabši H4 konektorji kar se jih kdaj videl, so pa tile: http://shop.wesem.com/grafika/podkategorie/6672/produkty/a_07128/a_07128_zdj_hr.png Ker se stikajo z žarnico samo na eni strani površine. Pa še kovica se zrahlja sčasoma.
Na 3 traktorjih sem jih že zmetal stran in nadomestil z bolj spodobnimi.
Tudi takšni: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41T4EXsdZcL._SY300_.jpg So komaj za odtenek boljši. Keramično ohišje je sicer vredu, ampak kontaktna pločevina pa je tanka in mehka kot repa. Na traktorju tudi niso zdržali dlje kot 2 sezoni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Avg 21, 2015 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priprava enega ET200S za testiranje (Tole sem počel danes v službi)
Priprava in sestava podnožij in modulov:
Priklop na testno "tristotko", katero imam v pisarni za namen testiranja
Konfiguracija in testiranje:
Delaaa
Zakaj sem si tole pripravil napišem v nadaljevanju... ***klik*** _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Avg 22, 2015 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je zaživela ... zdaj pa naprej
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Avg 22, 2015 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki, Arduinu sem dodal DC-DC pretvornik, tako da lahko vse skupaj dela na 24V.
najprej sem zamenjal originalni regulator z LM317 vendar se je na 24V preveč grel, potem sem pa dal tega Kitajca in sedaj je vse skupaj hladno kot špricar.

Moj Ramps1.4 ima gor vse elektrolite 32V, tako, da to ni problem, problem je lahko edino polyfuse varovalka 10A (velika), ki je narejena samo za 16V in je mišljena za ogrevanje mize.
Trenutno pa rišem tiskanino za ogrevalno mizo iz Alu PCBja velikosti 305 X 256, ki jo bom zrezkal in na katero naj bi direktno tiskal (brez stekla).
 _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Avg 22, 2015 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka rešitev s kitajcem je dobra ideja. Identičnih imam nekaj doma, tako da te bom verjetno "kopiral". Počasi se bo nabral material, potem pa sestavim skupaj tole "low cost" varianto. Bomo videli kakšen bo končni rezultat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Avg 29, 2015 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
In sem pričel z rezkanjem AluPCB ogrevalne mize za 3D tiskalnik.
Je pa hec, da tale AluPCB ni ravno popolnoma raven, če gledam celotno površino 305 x 256mm, zato sem moral iti malo globlje.
Tako izgleda v CopperCAMu:
tako pa med obdelovanjem na CNCju:
Rezkam pa z 20 stopinjskim 0.1mm kitajcem . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni