www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Iskanje datotek po vsebini

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Prispevkov: 3305
Aktiv.: 19.91
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 2:01 pm    Naslov sporočila:  Iskanje datotek po vsebini Odgovori s citatom

Kako v Windowsih ukažem:
poišči mi vse tiste *.bas datoteke, ki vsebujejo besedo 'Rolet*' ?

_________________
Charles Baudelaire:“Vragova največja zvijača je v tem, da je uspel prepričati svet, da ne obstaja.”
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robika
Član
Član



Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Prispevkov: 249
Aktiv.: 1.50
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če te ne moti iskanje v CMD lahko uporabiš ukaz "dir *rolet*.bas /s", kar na korenskem imeniku diska npr c: ali d: oziroma kjer želiš iskati. Zvezdice uporabi po potrebi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5574
Aktiv.: 33.57
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koda:
cmd /c "dir c:\Role*.bas /s > c:\tmp\Role_bas.txt"


p.s. Robika si bil hitrejši z odgovorom Wink

Ups ... spregledal, da iščeš vsebino, ne pa imena datotek Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Prispevkov: 3305
Aktiv.: 19.91
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takoj probal, a to ni tisto, kar sem želel.
Pri tem dobim tiste datoteke, ki imajo v imenu 'rolet*'
jaz pa bi rad, tiste datoteke, ki majo v samem tekstu besedo 'rolet*'


30. 04. 2007 22:28 9.886 rolete.BAS
18. 01. 2007 23:12 10.274 rolete1.BAS
24. 01. 2007 21:33 12.439 rolete2.BAS
29. 01. 2007 03:32 13.019 rolete3.BAS
29. 04. 2007 11:03 15.696 rolete4.BAS
29. 04. 2007 14:16 15.728 rolete5.BAS
30. 04. 2007 17:59 9.696 rolete6.BAS
15. 03. 2009 11:05 9.886 rolete7.BAS

_________________
Charles Baudelaire:“Vragova največja zvijača je v tem, da je uspel prepričati svet, da ne obstaja.”
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rafaellsi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54
Prispevkov: 459
Aktiv.: 4.75
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče takole (v explorerju - raziskovalcu):
Koda:
Rolet type:bas


Nazadnje urejal/a rafaellsi Ned Jul 02, 2017 2:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5574
Aktiv.: 33.57
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Šlo bi v dveh korakih:
Koda:
cmd /c "dir c:\*.bas /s/b > c:\tmp\Role_bas.txt"
cmd /c "findstr /F:c:\tmp\Role_bas.txt Rolet"


ali pa v enem nekaj v tem smislu:
Koda:
cmd /c "dir c:\*.bas /s/b > c:\tmp\Role_bas.txt" | cmd /c "findstr /F:c:\tmp\Role_bas.txt Rolet"


sicer pa:
Koda:
cmd /c "findstr /?"
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoran
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Prispevkov: 397
Aktiv.: 2.39
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FreeCommander XE.
Zastonj file manager. Z ALT F7 se odpre okno kamor vpišemo v katerih datotekah naj išče (npr: *.bas), v naslednji vrstici pa še besedilo v teh datotekah.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Krampus
Član
Član



Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Prispevkov: 1726
Aktiv.: 12.95
Kraj: Središče ob Dravi

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš iskati po datotekah je eden od primernih programov Agent Ransac, ki je free.
Za iskanje iz ukazne vrstice, pa mislim, da kar dobro delujejo frenki-jeva navodila

Agent Ransac

_________________
Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vilko
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Prispevkov: 3305
Aktiv.: 19.91
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, izgleda da je to trd oreh. Verjetno bom instaliral Free commander. Kaj takega bi moral imeti že windows explorer.

Torej, ko sem v komandnem oknu izdal ukaz, kot
Koda:
cmd /c "dir c:\*.bas /s/b > c:\tmp\Role_bas.txt" | cmd /c "findstr /F:c:\tmp\Role_bas.txt Rolet"

Sem dobil \tmp\Role_bas.txt se praavi doolg seznam datotek. Izvleček:
Koda:
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\logger\dela\logger02.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\logger\dela\logger03.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\logger\dela\LOGGER_AVR-DOS.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\logger\dela\LOGGER_MMCsm8.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\RS485\A1.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\RS485\A2.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\RS485\A3.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\RS485\A4.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\RS485\A5.bas
c:\Users\Vilko\Dropbox\elektronika\razvoj\Primeri\RS485\B1.bas

In ko odprem eno od teh datotek, recimo A1.bas da vidim, kjer ima bsesedo Rolet vidim da je nima

Koda:
' Testni program - oddajnik

' Program vsako sekundo odda en telegram
' V telegramu je zaporedna številka telegrama


$regfile = "m8def.dat"
$crystal = 11059200
$baud = 2400

Dim I As Byte

Oddaja Alias Portb.1
Config Oddaja = Output
Oddaja = 1                                                  ' Max485 preklopimo na oddajo
Do
   Incr I                                                   ' štejemo zanke
   Print "I = " ; I
   Wait 1                                                   ' vsako sekundo enkrat
Loop
End

_________________
Charles Baudelaire:“Vragova največja zvijača je v tem, da je uspel prepričati svet, da ne obstaja.”
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5574
Aktiv.: 33.57
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povsem možno. Vrstica, ki si jo izvedel v prvem koraku sestavi datoteko z imeni/potmi .bas datotek. V drugem koraku je ta (pomožna) datoteka poslana kot parameter komandi findstr, ki dejansko išče po vsebini datotek, ki so navedene v prej omenjeni pomožni datoteki. Findstr rezultat izpisuje na zaslon (če seveda najde kaj). Findstr kot je zgoraj napisan je "Case sensitive" ... torej ... Rolet <> ROLET <> rolet.

Pa še tole ... mogoče predlog res izgleda "sto let pred leseno žlico". Če pa stvar v nadaljevanju nekoliko predelaš in namesto fiksnih vrednosti vstaviš parametre, zapišeš v kratko batch skripto, ... mogoče dodaš še možnost zamenjave najdenega ... bo pa verjetno marsikatera "fancy" rešitev hitro ostala zadaj.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rafaellsi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54
Prispevkov: 459
Aktiv.: 4.75
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Hm, izgleda da je to trd oreh. Verjetno bom instaliral Free commander. Kaj takega bi moral imeti že windows explorer.


Odvisno katere windowse imaš, novejši poznajo iskanje kot je že zgoraj omenjeno.... Že nekaj verzij v explorerjevo search vrstico lahko vpišeš :"type:bas Rolet*" (brez narekovajev) in naj bi ti našel Rolet* v datotekah tipa bas ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Prispevkov: 3305
Aktiv.: 19.91
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2017 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za trud.

Sem instaliral freecommander in izgleda dela kot zahtevam. no vsaj na prvi pogled ..

_________________
Charles Baudelaire:“Vragova največja zvijača je v tem, da je uspel prepričati svet, da ne obstaja.”
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1186
Aktiv.: 14.43
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 03, 2017 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V XP-jih je preprosto:
V raziskovalcu desni klik na C: disk (če želiš iskati po celotnem disku/particiji), nato Iskanje, ki odpre novo okno kjer v prvo polje (1) vpišeš ime datoteke, v tvojem primeru *.bas (torej vse datoteke s končnico .bas), v drugo polje (2) vpišeš iskano besedo znotraj vseh *.bas datotek, v tvojem primeru rolet in v tretjem polju "Išči v" izbereš lokacijo.
Moj primer (priloga XP_iskanje) iskanja besede dušan znotraj vseh datotek s končnico .txt po celotnem disku C:.

Pri Win10 je malce drugače in moraš prej pripraviti/indeksirati disk/particijo ter izbrati poleg lastnosti kazala tudi vsebino datotek.
Odpreš nadzorno ploščo, nato Možnost priprave kazala (1). Če C:diska še ni na spisku ga preko tipke Spremeni odkljukaj in potrdi. Nato spodaj Dodatno (2), izbereš zavihek Vrste datotek (3), preveriš, če je bas končnica v indexu (načeloma je!), spodaj izbereš Lastnosti kazala in vsebina datoteke (4), v prazno polje pa lahko dodaš neko drugo/svojo končnico, če je še ni na zgornjem spisku, npr. vilko, če bi imel neka svoja imena npr. roletaxxx.vilko. Drugače pusti prazno.
Po potrditvi se začne indeksiranje, ki zna trajati nekaj časa.

Zdaj odpreš Raziskovalca, izbereš C: disk in v iskalnem polju (desno zgoraj) vpišeš:
*.bas rolet
Če je vse ok, bi moral dobiti izpis vseh datotek s končlnico .bas, ki znotraj vsebujejo besedo rolet.
Rezultat primerjaj s FreeComanderjem.
Moj primer iskanja ne samo ene besede ampak treh čas v zimskega po vseh datotekah s končnico .bas na c: disku/particiji.



XP_iskanje.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  78.18 KB
 Pogledana:  4 krat

XP_iskanje.jpg



W10_index_iskanje_1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  239.08 KB
 Pogledana:  8 krat

W10_index_iskanje_1.JPG



W10_raziskovalec_iskanje.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  85.09 KB
 Pogledana:  8 krat

W10_raziskovalec_iskanje.JPG



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Prispevkov: 3305
Aktiv.: 19.91
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 03, 2017 7:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj pravim: Kdor zna, ta zna.
Jaz nisem med njimi. Zato imam forum.

Imam w10, in sedaj free commander in važno je, da sem našel, kar sem iskal.

Hvala!

VS

_________________
Charles Baudelaire:“Vragova največja zvijača je v tem, da je uspel prepričati svet, da ne obstaja.”
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 114 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group