|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nikon Član

Pridružen-a: Sre 19 Dec 2007 19:50 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 12:49 pm Naslov sporočila: Izdelava ojačevalnika |
|
|
Pozdravljeni!
V srednji šoli sem se lotil izdelave ojačevalnika, katerega nisem nikoli dokončal. V kratkem pa sem po generalnem čiščenju spet odkril nedokončano tiskano vezje tega ojačevalnika. Odločil sem se, da med prazniki ta ojačevanik končno sestavim!
Imam primeren napajalnik (sicer ima na izhodu +/- 45V, vendar se z odstranitvijo nekaj ovojev da spraviti na +/- 40V, če se ne motim??).
Narejeno imam vezje za dva ojačevalnika, stereo VU-meter in za 12V napajalnik za VU-meter. Imam tudi že pripravljeno ustrezno ohišje od nekega starejšega skurjenega ojačevalnika. Torej imam vse kar potrebujem, zato se mi smili vse to vrečt v smeti.
Najprej vam moram povedati, da še nisem sestavljal ojačevalnika nikoli v življenju >>zaradi morebitnih smešnih vprašanj!!
Prosim nekoga, ki te stvari obvlada, da mi pomaga pri sledečih problemih:
~ Kako vem kateri in koliko močni morajo upori v vezju (vezje spodaj)
~ Nikjer ne najdem ustreznih močnostnih tranzistorjev - BUZ23 >>na katere stvari moram biti pozoren pri iskanju nadomestnega tranzistorja??
~ Našel sem 7 tranizistorjev 2N6262-TO3--> ali bi bili primerni?? Ali je lahko 8. tranzistor drugačen od ostalih, vendar s podobnimi karakteristikami??
~ Kako "varno" preizkusiti zadevo pri prvem zagonu
V naprej hvala vsem za pomoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-=davor=- Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 21:17 Prispevkov: 133 Aktiv.: 0.62 Kraj: PTUJ
|
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
ta načrt je podoben enem načrtu iz revije TIM, ta načrt sem imel doma, vendar sem ga izgubil.
ima mogoče kdo to revijo, z tem načrtom? _________________ "Nikoli ne veš, kaj imaš, dokler tega nimaš" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
branko47 Član

Pridružen-a: Sob 07 Jan 2006 11:10 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Pozarevac
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikon Član

Pridružen-a: Sre 19 Dec 2007 19:50 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala obema za informacije!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni