www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

GPS AT ukazi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2004 11:36 am    Naslov sporočila:  GPS AT ukazi Odgovori s citatom

Našel sem na
http://www.nalresearch.com/pdf/TN2003-10-V1-TD.pdf

seznam GPS AT ukazov za komunikacijo z GPS napravico. Tukaj sicer piše, da gre za Model CDM9500I3... karkoli že to pomeni, vendar si predstavljam, da so ti ukazi univerzalno veljavni za vse GPS napravice, ki dovoljujejo RS-232 modemski pristop.

Sprašujem tiste, ki imajo s tem izkušnje, ali moja predpostavka vsaj v glavnem drži?

Pozdrav
Vilko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2004 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z AT ukazi za GSM je tako da je večji del enakih, torej univerzalnih, določen del pa je specialnih ki so namenjeni za točno določenega proizvajalca ali model. Poglej na stran www.gm862.com ter pojdi pod Download sekcijo, tam boš našel Software User Guide za GSM module Telit in lahko primerjaš.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2004 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko sem prehitro odgovoril in preslabo prebral ...
Za GPS podatke poglej na www.roundsolutions.com oziroma na www.trimble.com v sekcijo Support in poišči model Lassen SQ GPS. Na strani imajo tudi nek GPS tutorial.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2004 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje Vilko je imel v mislih GPS in ne GSM, ceprav priznam, da so kratice predcej podobne.
Sicer pa sem ze delal z GPSji, ampak nisem nikoli uporabljal ukazov. Enostavno sem cakal, da mi je GPS posiljal podatke (vsake 3. sec po tovarniskih nastavitvah za vecino modelov).

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2004 7:36 pm    Naslov sporočila:  Hvala! Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore, posebno pa Vladi, ki me je poklical in podučil.
Ja, seveda gre za GPS in ne GSM. In nisem, dokler mi ni Vlado povedal, in dokler nisem prebral Simonovega odgovra, vedel, da GPS kar sam od sebe prijazno pošilja podatke, le format podatkov je potrebno razvozljati in 'poslušati'.
Sledi nakup cenene GPS napravice (GPS-miške) in testiranje, kaj dobim in kaj 'slišim'. Menda jo dobim že za 20 kSit.

Vilko
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 12, 2004 8:41 pm    Naslov sporočila:  mogoče še to kaj pomaga Odgovori s citatom

En GPS z ATMELOM in kodami

GPS s AVR.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  GPS s AVR.pdf
 Velikost datoteke:  3.35 MB
 Downloadano:  78 krat

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 12, 2004 11:25 pm    Naslov sporočila:  Hvala Odgovori s citatom

Hvala, to je dober info.

Vilko
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni