|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s57bic Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18 Prispevkov: 637 Aktiv.: 2.68 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne pozabit, da je to forum za elektronike in elektronika je precizna znanost.
Zame je ojačevalec z manjšim THD boljši od ojačevalca z višjim THD. Ne glede na to kakšna se mi zdi reprodukcija na uho.
Za elektronika so električni merilni instrumenti veliko bolj verodostojni, kot človeško uho, ki sploh ni točen instrument.
Ljudje pri nakupu ali v našem primeru izdelavi, največkrat sledijom svojemu okusu in ne tehničnim podatkom.
Človeška čutila na splošno niso točni in verodostojni instrumenti.
Koliko nesreč je bilo npr. v letalstvu, ker so piloti bolj verjeli svojim čutilom in zaznavanju kot pa instrumentom.
lp, Jože. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
s57bic je napisal/a: |
Ne pozabit, da je to forum za elektronike in elektronika je precizna znanost.
Zame je ojačevalec z manjšim THD boljši od ojačevalca z višjim THD. Ne glede na to kakšna se mi zdi reprodukcija na uho.
Za elektronika so električni merilni instrumenti veliko bolj verodostojni, kot človeško uho, ki sploh ni točen instrument.
Ljudje pri nakupu ali v našem primeru izdelavi, največkrat sledijom svojemu okusu in ne tehničnim podatkom.
Človeška čutila na splošno niso točni in verodostojni instrumenti.
Koliko nesreč je bilo npr. v letalstvu, ker so piloti bolj verjeli svojim čutilom in zaznavanju kot pa instrumentom.
lp, Jože. |
vse drži, ampak ojačevalci so narejeni za UŽIVANJE ob glasbi in je boljši tisti, ki se uporabniku bolj dopade, ne glede na meritve.
lp _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus Član

Pridružen-a: Pet 14 Sep 2007 10:57 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10 Kraj: I live in your mind
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
To pa rajsi ne, Bojan Hajdinjak je pa le Bojan Hajdinjak. Cudi me le da ne sprasujes njega namesto nas  |
Ne sprašujem nič. Na moje zelo konkretno vprašanje sem dobil tudi zelo hiter in konkreten odgovor(Hvala Sebastiant) in nekaj neumestnih in skrajno neprimernih
komentarjev.
Kar se pa tiče lampašev pa, kot sem že napisal, pojdite vprašat koga, ki ima neprimerno več izkušenj na tem področju in je v svetovnem vrhu proizvajalcev audio sistemov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Orpheus je napisal/a: |
... če vprašam kje se dobi poceni elektronke. |
Orpheus je napisal/a: |
Ne sprašujem nič. |
Citiram: |
Kar se pa tiče lampašev pa, kot sem že napisal, pojdite vprašat koga, ki ima neprimerno več izkušenj na tem področju in je v svetovnem vrhu proizvajalcev audio sistemov. |
Mislim, da si malo pobrkljal vse skupaj; Mi ne sprasujemo v tej temi in zato nimamo razloga kamorkoli hodit
Obcutek imam tudi da nam zelis podtakniti preferiranje polprevodniskih ojacevalnikov (na osnovi cesa ?) V glavnem ... si en precej zanimiv clovek  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
btw who the f**k is Bojan Hajdinjak? _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus Član

Pridružen-a: Pet 14 Sep 2007 10:57 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10 Kraj: I live in your mind
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi tovrstnega negativizma in ciničnih komentarjev,
pomešanih z privoščljivostjo in hinavstvom si zaslužite bann.
Umikam se iz topica, ker se ne nameravam bosti z inferiornimi entitetami,
ki ne morejo, ali znajo argumentirati svojih trditev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Mar 03, 2008 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Dovolj je bilo. Tole je tema, kjer se prepleta kup stvari, ki izredno težko sobivajo.
Vsaj pod tem topicom, ki je trenutno aktualen.
O kondenzatorjih imam namen napisati kako besedo več v drugi temi. O načrtovanju vezij prav tako.
O tem kar je tu potegnilo toliko nasprotovanj, pa lahko nadaljujemo v razširjeni temi
tukaj. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni