www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

4 kanalna telekomanda

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Žičkar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 19:42
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 12, 2004 7:49 pm    Naslov sporočila:  4 kanalna telekomanda Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Zelo bi bil vesel če bi mi lahko dali nekaj nasvetov glede že stare teme in sicer
4 kanalne telekomande,avtorja Silva Straserja.
Najprej me zanima ali bi lahko to vezje uporabil za ugašanje in prižiganje porabnikov,ki delujejo na napetost 220V/50Hz.
Tam kjer je bilo objavljeno to vezje(el.shema,tiskano vezje) mi ni jasno kje je načrt za manjše vezje ki je priključeno na sprejemniški del kot kaže na fotografiji dokončanega vezja.Zanima me tudi kakšen materijal je bil uporabljen v vezju(releji itd.)?
Ali bi mi lahko nekdo tudi malo razloži ki je vezje že sestavil na kaj je treba biti pozoren
in ali so objavljene sheme tiskanih vezij pravilno narisane.

Stran kjer je bilo vezje objavljeno:

http://www.elektro-n.com/forum2/viewtopic.php?t=943&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=silvo straser
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.17
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 12, 2004 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi načrt ter razpored.

nacrt.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  nacrt.pdf
 Velikost datoteke:  13.18 KB
 Downloadano:  110 krat

Razpored.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Razpored.zip
 Velikost datoteke:  263.66 KB
 Downloadano:  43 krat

Žičkar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 12, 2004 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi nisem našel ničesar v zvezi s temo.Ali mogoče nisem pravilno pogledal?
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.23
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 12, 2004 11:31 pm    Naslov sporočila:  Zakaj ne morem? Odgovori s citatom

Zakaj ne morem dobiti iz te teme .pdf datoteke (Acrobat reader imam), dobim samo ikono, in potem nič.
Dobim pa v redu .zip file.

Sicer nimam problemov prebirati .pdf datotek...

Vilko
Nazaj na vrh
Žičkar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa kliknem na download pa dobim samo pravila obnašanja na forumu Confused
Nazaj na vrh
glavič
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12
Aktiv.: 1.36
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 12:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žičkar je napisal/a:
Jaz pa kliknem na download pa dobim samo pravila obnašanja na forumu Confused
No, sej je prav Wink Preber si pravilo 6.
LP
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 5:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gospodje Žičkar in Glavič,
mislim, da sem pravila že večkrat prebral, in sem šel ponovno brat.
Pravilo 6 piše:

Pravilo št. 6: Možnost uporabe na forumu zbrane dokumentacije
Forum omogoča ogled in uporabo sporočilom pripete dokumentacije registriranim uporabnikom po preteku treh dni od registracije uporabnika.

Mislim, da pravilu ustrezam, saj se registriran uporabnik že vsaj nekaj mesecev.
Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 8:26

Vilko
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 7:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko pozdravljen,

Citiram:
....Zakaj ne morem dobiti iz te teme .pdf datoteke (Acrobat reader imam),.....

Meni deluje normalno. Sam imam sicer nastavljeno, da PDF datoteke ne odpiram direk ampak jih shranem na disk.Uporabljam firefox 1.0.

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 10:42 am    Naslov sporočila:  Sedaj sem poizkusil malo drugaeče Odgovori s citatom

Najbrž bo kaj narobe bodisi v mojem IE ali Acrobat-reader-u
Običajno se mi, če kliknem, odpre novo okno in v njem acrobat prikaže vsebino. Tokrat se to ni zgodilo, odprlo se je novo IE okno in v njem samo ikona.

Sedaj pa sem kliknil z desno tipko miške in izbral Save as, spravil na disk, tam odprl in voala berem načrt.

Pa brez zamere, da se s takimi malenkostmi obračam na forum.
Vilko
Nazaj na vrh
Žičkar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi da jaz ne morem pogledati prilepljenega sporočila,ker še nisem 3 dni član foruma,če sem prav razumel...tako pravi šesto pravilo
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 5:07 pm    Naslov sporočila:  Jap. Odgovori s citatom

Ja žičkar, tudi jaz sem tebe narobe razumel: sem razumel, da me nameravaš podučiti o 6.- pravilu --
No, ja. Nesporazum pač -

Vilko
Nazaj na vrh
Žičkar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2004 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končno sem po treh dneh reg. lahko odprl dve prilepljeni temi.In sicer,me zanima sledeče;če prav razumem za navadno delovanje te telekomande potrebujemo samo oddajni in sprejemni del in ne potrebujemo zadnjega vezje,kjer je predviden mikrokontroler.Ali je tako?To sklepam tudi zato ker je na elektroN forumu pisalo da ta telekomanda nima mikrokontrolerjev.
Prosim za čim hitrejše pojasnitve.
Hvala!
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2004 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vezje za sprejemnik sem sicer predvidel za mikrokontroler a za varianto on/off se lahko uporabi kar flipflop 4013. Potrebno je le narediti ustrezen adapter za 4013. Tiskanina za adapter mislim, da je zraven v prilogi. Narisan načrt pa je itak brez mikrokontrolerja.
Žičkar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2004 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj mi je jasno.Zanima me še samo kaj je to RWS434 priključen na sprejemnik
in TWS434 priključen na oddajnik.Ali ta dva vezja izdelamo sami ali se to kje kupi(po fotografiji vezja sodeč predvidevam da kupi).Če se koliko je cena?

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2004 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista dva vezja dobiš v prodajnem servisu Sveta elektronike. Če se prav spomnim, je cena para okrog 4.000 sit. Sicer poglej na forum SE. Ravno o teh modulčkih je sedaj govor na forumu tam. (naslove z aktualnih debat s foruma SE lahko vidiš tudi tukaj - osnovni forum->menu levo spodaj)
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 459 dni