|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.29 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2004 3:14 pm Naslov sporočila: Printer port - setiranje vseh bitov na 0 |
|
|
Imam sledeč problem:
naredil sem "kartico" z osmimi OC in releji, ki jih kontroliram preko računalnika. zadeva je priključena v printerska vrata. Problem pa se pojavi ko se računalnik zažene in namreč da se 1,3,6,8 in osmi bit postavijo na 1. to pa posledično pomeni da se naprave na teh naslovi vključijo in ostanje vključene dokler jih jaz ne izklopim. Kako obiti ta problem?
LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2004 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi bilo dobro uporabiti kakšen mikrokontroler, ki bi ga "aktiviral" z neko kodo (oz. večimi zaporednimi kodami) ob zagonu programa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.29 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2004 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Na misel mi je prišla tudi analogno/softwarska rešitev ; namreč računalnik se cca 15 sek zaganja. Torej uporabil bi 555, ki bi se po 15s vklopil (in bi moral ostati vklopljen, v samo kodo programa pa bi dodal vrstico ali dve ki bi postavila bite na 0.
Na računalu teče dos 6.22 in program je edino kar se zažene.
Sedaj bi pa rad nekako realiziral zgoraj omenjeno vezje z 555 (pic odpade) pa nimam idej
LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni