|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Koliko (elektro) knjig kupiš, na koliko revij si naročen/leto? |
Knjiga - 0 |
|
13% |
[ 10 ] |
Revija - 0 |
|
4% |
[ 3 ] |
Knjiga - 1 |
|
9% |
[ 7 ] |
Revija - 1 |
|
17% |
[ 13 ] |
Knjiga - 2 (in več) |
|
17% |
[ 13 ] |
Revija - 2 (in več) |
|
28% |
[ 21 ] |
Ostali tisk |
|
9% |
[ 7 ] |
|
Skupaj glasov : 74 |
|
Avtor |
Sporočilo |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Aha, hvala za odgovor Branez, berjetno si jo bom naročil, škoda se mi zdi ker Svet elektronike nima toliko shem pri projektih! _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Elektor sem imel naročen dolga leta, pa je vsebolj postajal podoben reklamnemu časopisu, v katerega pomotma zaide tudi kakšen članek o elektroniki, in sem ga odpovedal. Kolikor sem gledal po njihovih CD-jih zadnjih let, so se popravili.
Svet elektronike: objava člankov kot npr. "...ne vem točno, zakaj sem vgradil C1 in C2, zdi se mi, da sta ostala od prejšnje verzije....." - hvala. Odpoved.
Potem je bila tu revija Avtomatika z živce parajočimi slovničnimi napakami. Tisto je odpovedala firma. Ne zaradi slovnice, ampak denarne suše.
ELV journal: odpoved zaradi denarne suše, tokrat moje.
Radioamater: ne vem več, ali sem sam odpovedal, ali je enostavno prenehalo izhajati.
Sam: najbrž sem ga odpovedal, ker je začel obravnavati izključno problematiko hrvaške vojne. Danes mislim drugače - NNNP.
Knjige: vse, kar sta na področju elektronike v ex-yu ponujala Zagreb in Beograd. Kar težko bi v omari našel kakšno slovensko knjigo o elektroniki. "V Jugi sem pokupil vse mogoče knjige in na koncu sem z muko izpraznil stanovanje, saj je večina povsem zastarelih, podatke o elementih pa danes itak najdeš na internetu" - jaz se na internet in na PC ne bi zanašal. Če pride do internetnega mrka, imaš vsaj na CD-ju. Če pa še toka zmanjka in akumulator prazen, pa imaš vsaj v knjigah, katalogih. Verjetno obstaja kakšen Murphyjev zakon o tem, da ko najbolj potrebuješ podatke iz interneta, le ta ne deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če pa še toka zmanjka in akumulator prazen, pa imaš vsaj v knjigah, katalogih.
Če ni elektrike tudi spajkat ne moreš, vezja itak ne delajo, luč ne sveti...
Ob sveči pa se ti tudi ne konstruira vezij
Je pa res da smo v "papirnatih časih" točno vedeli kje je v kakšni knjigi kater podatek zapisan.
Danes pa imamo tone neurejenih podatkov po računalnikih... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej_ Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42 Prispevkov: 150 Aktiv.: 0.71 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
MM! Če si nov v poslu, si Equus hemionus... Prelom na ozalitu dobim v pregled v torek (z 1 mesečno zamudo). Računam, da bo knjiga v tiskarni najkasneje čez 10 dni. Je realno za pričakovati veseli dogodek še ta mesec? Upam! J _________________ Elektronika v domači delavnici |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2008 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvčerajšnjim sem od Jerneja dobil zasebno sporočilo, da je knjiga "Elektronika v domači delavnici 2", izšla. Ker sem v enem prejšnjih sporočil v tej temi zapisal, da bom knjigo tudi kupil, me je poprosil za naslov, kamor mi jo lahko pošlje.
Knjigo mi je včeraj popoldne prinesel na dom, avtor osebno! Tudi spoznala sva se včeraj, čeprav sem Jerneja, kot avtorja nekoliko poznal že prej. V glavnem po člankih iz revije TIM, na katero sem naročen že nekaj manj kot štiri destletja.
Že zvečer sem vzel knjigo v roke, jo najprej prelistal, nato pa neke stvari bolj površno, druge pa zelo temeljito prebral.
In kakšni so moji vtisi. Začne se z odličnim in duhovitim predgovorom Branka Gradišnika, nadaljuje z avtorjevim uvodom, nato pa so zelo zanimivo in razumljivo opisani različni uporabni projekti, ki jih je avtor skonstruiral, ter seveda tudi izdelal in preiskusil.
Všeč mi je njegov pristop k reševanju problemov. Enostavnost, brez nepotrebnega kompliciranja, ter laičnemu očesu všečnih "High-tech" vizualnih efektov.
Nimam se namena spuščati v opisovanje posameznih projektov, mnenje o tem naj si ustvari vsak bralec knjige sam.
Na koncu, pa kot se seveda po vsakem dobrem obroku spodobi, sledi še desert! Na devetih straneh je opisan Kričač, radijska postaja OF. Zgodovinske okoliščine nastanka, kdo so avtorji, fotografije replike, ter shema. To je treba prebrati!
Splošna ocena knjige, odlično! Bravo Jernej!
Knjigo toplo priporočam vsakemu, ki se kakorkoli ukvarja z elektroniko, posebej začetnikom, ter množici hobi elektronikov!
lp Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomaz lusin Član

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 14:52 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Male Lašče (1315)
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pa narocen ze vec kot 6 let na Elektor (angleska izdaja) in ELV journal (nemski dvomesecnik). Na Elektro pride narocnina cca. 100 EUR /leto, za ELV pa vec kot polovico manj (mislim da nekje okrog 40-50 EUR). V bistvu se mi bolj dopade ELV. _________________ Dela še ne, kadi se pa že! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomaz lusin Član

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 14:52 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Male Lašče (1315)
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
tomaz lusin je napisal/a: |
Jaz sem pa narocen ze vec kot 6 let na Elektor (angleska izdaja) in ELV journal (nemski dvomesecnik). Na Elektro pride narocnina cca. 100 EUR /leto, za ELV pa vec kot polovico manj (mislim da nekje okrog 40-50 EUR). V bistvu se mi bolj dopade ELV. |
Se opravicujem, ker sem navedel previsoke cene narocnine. Na ELV journal je narocnina cca. 25-30 UER, na elektor pa cca. 80 EUR. _________________ Dela še ne, kadi se pa že! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Elektor plus (z CDjem prejšnjega leta) za letošnje leto stane 63 euros.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomaz lusin Član

|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Elektor plus (z CDjem prejšnjega leta) za letošnje leto stane 63 euros.
Jur |
Jur, bo kar drzalo kot si rekel. Pac sem podal okvirne cene, ker ne vem natacno koliko sem placal se lani. Sicer pa mogoce kak informacija, ce je mogoce dobit ELV journal v pdf-jih oz. drugi elektronski obliki? _________________ Dela še ne, kadi se pa že! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
tomaz lusin je napisal/a: |
Sicer pa mogoce kak informacija, ce je mogoce dobit ELV journal v pdf-jih oz. drugi elektronski obliki? |
Sem šel iskat kakšen pdf "sample", takoj ko si omenil naslov revije, pa nisem ničesar pametnega našel. Nekaj vzorcev člankov imajo na spletni strani, po e-revijah v knjižnjicah pa tudi nisem nič našel.
Če si naročen, mogoče na njihovi strani dobiš tudi revije v pdf obliki? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 27, 2008 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rad bi se narocil na Elektorja-anglesko verzijo. Samo grem na njihovo stran in izpolnim narocilnico in je vse brez problema???
Samo zanima me malo ker se nisem narocal.
Hvala,lp. _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Maj 27, 2008 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma ni problema.
Vendar v zadnjih letih odkar so se reorganizirali in zamenjali banko je bilo kup problemov. Manjkajoče/zamujene številke. Naknadno so narobe ugotovili da nisem plačal. In tako naprej. Ni več to, kar je bilo včasih.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 27, 2008 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa tale nas Svet Elektronike a to obstaja samo v elektronski obliki?
lp _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Tor Maj 27, 2008 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
kavelj22 je napisal/a: |
Kaj pa tale nas Svet Elektronike a to obstaja samo v elektronski obliki?
lp |
poglej tule. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Maj 27, 2008 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko kupis posamezne clanke v PDF obliki, sem ze pocel in mi je kar OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni