|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
markc Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 18:02 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.36 Kraj: Dobropolje
|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 5:00 pm Naslov sporočila: Začetki programiranja v C. |
|
|
Pozdravljeni!
Kar nekaj je že napisano o samem programiranju ARM7 kontrolerjev, pa vendar sem naredil novo temo, ker pač sem nov v programskem jeziku C. Prej sem delal v Bascom-u, zato mi nekaj stvari ni jasnih.
Osnove sintakse C bom že nekako stisnil z zapiski predavanj ki jih imamo na faxsu.
Sedaj me pa zanima za sam winIdea, kako si vse skupaj pripravit za projekt, knižnice itd.
Mogoče obstaja kakšna literatura, primerov programov?
V bascomu je bilo enostavno, si šel pod primere in videl kako se stvari streže na primeru!
Je tukaj kaj podobnega?
Poleg direktnih registrov (ki so opisani v PDF kontrolerja ki je vgrajen v šarmu), se da še na kakšen drugačen način programirat? So recimo kakšne knižnice in funkcije napisane...npr za I2C, UART....potem.....A/D pretvornik.....ok knižnica napisana že za določen pin...kaj pa če bi želel uporabljati še ostale neporabljene A/D.
Prosil bi za kratka pojasnila in strpnost ker sem čisto "frišen" v tem....i mi ogromno stvari ni jasnih- kot recimo že sama politika C-->knižnic-->+ nekih xy datotek ki jih že dobimo na loboratoriskih vajah v mapo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namesto winidee raje uporabi winarm.
Zelo veliko uporabnega (primere programov, knjižnic) boš našel tukaj. Sicer pa napiši kaj točno hočeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markc Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 18:02 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.36 Kraj: Dobropolje
|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko z winarm programiram š-arma?
recimo konkretno me zanimajo ukazi za I2C. Zaenkrat sem se odločil da bi tole prvo osvojič...čeprav bi bilo bolj primerno bolj z začetniškimi stvarmi!
Drugače pa iščem kakšno zbirko vaj in primerov programov ta njega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Schatzi Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 18:58 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.08 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem ravno dobil čip, ki rabi i2c komunikacijo, pa ni neke knjižnice, ki bi bila vredu, eno sem dobil, ki pa ima kar nekaj napak...tako da ne vem ali bo potrebno kar od začetka, čeprov sem mislil, da bom kmalu lahko sprobal, pa zgleda, da ne bom mogu tega dela preskočit  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pet Mar 14, 2008 8:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Winarm (ali kak drug program) ti zgenerira hex fajl, ki ga ti potem s programatorjem (ti so lahko različni) zapišeš v čip. Winidea mislim da ne omogoča da na čip naložiš poljuben fajl, ker imaš najbrž študentsko verzijo, ki je precej omejena.
Če inštaliraš winarm, se ti poleg naloži še cel kup primerov (mislim da tudi i2c).
Preberi tudi tole. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni