www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z STK200 programatorjem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rene_9 je napisal/a:
Ja ponyprog mi javi test ok! Kaj zaj še je edina možnost da je moj LPT port pokvarjen ali pa mikrokontroler?

Če je temu tako in ti utripa tista LEDica, potem ni skurjen LPT. Probaj drugi procesor.

rene_9
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Mar 2008 16:13
Aktiv.: 0.30
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok! Grem jutri po novega. Kaj to lahko atmega8 ali rajše dam katerega drugega?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katerikoli AVR. Priporočam ti attiny2313, sicer pa odvisno kaj delaš.
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 25, 2008 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredil sem programator, ki ga je objavil VolkD v tej temi in mi povzroča podobne težave kot nekaterim ta,ki ga je objavil @rene_9 v tej temi ali kot tisti, ki ga ima CarpeDiemen na svoji strani, ki pa sta identična.
Poakusil sem z Ponyprog pa mi javi isto napako kot jo je nekdo navedel (device-24in še nekaj).
Poskusil sem dati tudi na probe in tam je rezultat OK.
Ko dam na Write all tudi rdeča led malo utripne potem se pa ugasne.
LPT port imam nastavljen na EPP.
Kako lahko še preizkusi LPT ali mi sploh deluje pravilno?

Poskusil sem tudi v Bascom AVR pa mi tudi javlja napako.
Poskušam pa sprogramirati en attinj26 pa mi ne uspe.

@CapeDiemen ali mora biti pri tvojem programatorju točno ta verzija hc244 ali se lahko da tudi ta, ki je v Volkovem hc245 ker trenutno imam sam tega.

@VolkD ali sta slučajno pri tvoji verziji zamenjana upora R5 in R12 ker so vsi vhodni upori iz DB v IC 220oma izhodni iz IC pa 56oma edino ta dva sta zamenjana pa ne vam ali je prav tako ali ne.

Imam tudi PG302 pa zgleda ne podpira AVR_jev ker ko tam dam v bascomu na PG 302 mi ponudi samo tri čipe kjer ornačiš tip AVr_ja ali pa le jaz ne znam nastavit ta PG, da bi programiral tudi te AVR_je.

LP Srečko

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 25, 2008 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srecko, čisto prav je tako, kot je narisano. Omenjeni programator je narejen v kar nekaj primerkih in lepo deluje.
markc
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 18:02
Aktiv.: 0.37
Kraj: Dobropolje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 25, 2008 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da se pridružim...
V eni drugi temi sem pisal in spraševal o težavah z STK200. Imam identične težave!
Od dkone-ta imam doma programator ki ima lastno napajanje...zadeva deluje!...ko priklopim svojega..in na protobordu sestavim z 7805 napajanje....stvar ne deluje......lahko da sem zamešal pine??...NISEM!...flet kabel sem vtaknil v delujoč programator in stvar deluje...na mojem programatorju pa ne!
Kaj bi lahko bilo??? Čip (bufer) sem zamenjal....pa je še vedno ista pesem

P.S. Nelogično obnašanje elektronike me ubija!!!!!!!
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj se mi je pojavila pa še ena težava namreč programatorja mi tudi probe v meniju I/O port setup več ne zazna več.

Včeraj popoldne mi je en kolega združeval C/D diska in od takrat mi ne deluje no saj tudi prej ni.

No že prej sem poskusil nekaj spreminjati ta LPT potr v biosu na različne možnosti kot je nekdo že enemu zgoraj svetoval pa tudi ni delalo.

Sedaj pa zmeraj ko pogledam v bios je zmeraj tam nastavljeno.

Onboard paral port" avto".

Paralel port "normal" in tudi ko nastavim na EPP in zapustim bios ne ostane tako nastavljeno.

Sprašujem kaj moram narediti, da se bo shranilo kot hočem, ker se zgleda samo spremeni ko grem naprej v Windovs.

No ko nastavim pritisnem tipko esc in potem enter, da gre v winse.

Ker nisem vešč teh nastavitev bi prosil nekoga kaj naj stisnem, da bodo nastavitve ostale saj prej ko je bilo na EPP je vsaj programator zaznalo.

LP Srečko.

dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TE nastavitve moraš shraniti. Se pravi saving and out. To mora biti nekje na zadnjem zavihtku v BIOSU.
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri mojem BIOS-u je za ta namen tipka F10 ali Save and Exit.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2008 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih pomaga tudi tole. Gonilnik za LPT port.

Da opišem še od @markc-a problem. Isti stk200 sem naredil tudi sebi in deluje brez problema,prav tako sem naredil tudi maretu,ga pri sebi testiral in zadeva normalno "špila". Nato on probal na svojem računalniku,mu ponyprog zazna programator(test javi OK),ter mu noče programirati. Bascom javi "000000". Mu posodim svojega programatorja,točneje tega, mu zadeva lepo dela(Imam dva stk200,oni drugi je uporabljen v inteligentnem polnilcu baterij). Meni njegov programar dela,njemu ne. Moj (tisti iz linka) pa dela pri njemu BP,ter tudi pri meni. Za delovanje je samo potrebna skupna masa programatorja.

V prilogi programator,ki sem ga sam napravil in deluje brezproblema.

programator-novi.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  programator-novi.rar
 Velikost datoteke:  113.95 KB
 Downloadano:  28 krat

Srecko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2008 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sporočam, da programator dela.Laughing
dkone je napisal/a:
Za delovanje je samo potrebna skupna masa programatorja.

Nisem imel povezane mase programatorja in LTP mogoče komu pride prav.

Glede vprašanja na nastavitve biosa pa.
Tisto z biosom in nastavitvami sem bil že včeraj sam "pogruntal" in tudi ko sem spraševal za test prog.nisem imel obkljukan v setupu LTP in za to mi ga ni zaznalo.Evil or Very Mad
Saj poznate to ko ima hudič mlade jih ima več.

Sem pa to že včeraj tudi ugotovil. Mi pa ni včeraj potem ko sem postavil vprašanje delal več internet okrog poldneva.
Popoldne sem pa v službi kjer pa nimam dostopa na net.

Lp Srečko Evil or Very Mad

jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam problem z tem pogramatorjem in sicer pri pony prog mi še test ne javi ok. LTP port imam v biosih nastavljen na normal. V bascomu pa se zadeva sploh ne odziva, ko dam whrite se sploh ne premakne. V čem je torej problem. Napetosti med + in - na programatorju ni, napetost je le na Mi in to le 4v. Prosim za nujno pomoč!

knreki.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  191.75 KB
 Pogledana:  23 krat

knreki.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvo moraš popraviti kodo, da bo brez napak, potem pa se loti vpisovanja. Glede na tvojo situacijo sploh nimaš še generiranega ustreznega *.HEX oz *.BIN file-a.

LP M.

jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa tisto med + in - bi morala biti na programatorju kakšna napetost?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2009 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jernej,

da ti malo pomagam glede na tvojo sliko sodeč, sem spodaj videl da imaš kar nekaj napak v compilanju programa, lahko tudi da nimaš HEX file-a, mislim, da veš kaj je HEX?

HEX file je programski odstavek ki je spisan v hexadecimalni obliki (16 - stiški obliki), to je pravzaprav tvoja programska koda spisana v Bascom AVR le da je compilana v strojni programski jezik.

Zato vedno ko delaš program si ustvari za vsak program posebej svojo mapo, kamor pri compilanju program shrani razne file, HEX, ipd.

Preveri svojo programsko kodo, jo porpavi ter potem poizkusi povezati STK-200 z računalnikom.

Pri + in - , vsak ISP način programiranja ima svojo napetost saj rabiš napetost pri programiranju hkrati pa tudi rabiš za izvajanje, vsaj pri PIC-ih je tako da ti da iz programatorja napetost za delovanje na protobordu oz. testni plošči.
Tako da med + in - mora biti napetost in mislim da točno 5V.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni