|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Jul 31, 2007 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
LP!
Tudi jaz se ubadam z omenjenim LCDjem in mi ga nikakor ne uspe porihtat v delovanje.
Upam, da sem ga povezal pravilno; pin 1 sem prekinil takoj za pinom in naredil povezavo na VEE spodaj na vezju. vezal sem 10k trimer kot je v datasheetu.
Data in control linije so povezane po datasheetu.
LCD se po mojem niti ne inicializira; vkolikor imam priklopljeno control linijo, se mi pojavlja utripajoča vodoravna črta, sicer pa sploh nič. Kakšna ideja, kaj bi to lahko bilo?
LP, Grega
p.s. Vem, da je tema v ARMu, vendar jaz pišem za AVR... Pa ni panike - rad bi preveril najprej, da je elektronika pravilno povezana in priklopljena.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
nov m-pro 004.zip |
Velikost datoteke: |
199.13 KB |
Downloadano: |
68 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Tor Jul 31, 2007 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP!
Ugotovil sem, da se mi bela črta na zaslonu pojavi le, ko pošljem ukaz "cls" - brisanje zaslona, vkolikor pa poskušam kaj drugega, pa se ne zgodi nič...
Še vedno bi bil zelo vesel, če bi si nekdo, ki mu ta zaslon ni tuj, vzel minuto in pogledal slike v fajlu ter povedal, če je prav zvezano...
LP, Grega
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tibi Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.07 Kraj: bukovje
|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi dal sliko vezalne sheme bi bilo lažje pomagati.
Tsto z 1. pinom sem tudi jaz naredil enako.
L.P.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vodoravna črta... Kako zgleda? Čez cel zaslon? Ali je to morda kurzor (cursor)?? Ta lahko utripa. Je v velikosti znaka.
Lahko imaš narobe zvezane žice, ali pa napačen timing. V datasheetu so predpisane zakasnitve po določeni operaciji na LCDju. Če na primer samo zamenjaš kvarc iz 4 MHz na 20 MHz, lahko vse skupaj neha delovati, ker so delay procedure prehitre.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, črta je čez cel zaslon (po celi dolžini), višina 1 piksel.
Testni program sem napisal v Bascomu, sedaj pišem nekaj v compilerju, da sprobam, ker je možen problem tud v Bascomu oz. njegovem compilerju.
Bom pa sprobal tudi različne hitrosti procesorja, če bo kakšna razlika.
LP, Grega
p.s. ZRIHTAL!!!
Bil problem v moji ploščici, kjer sem imel reset pin priklopljen narobe...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Ned Sep 02, 2007 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO:
Katero ploščo in JTAG uporabljaš? Se ravno odločujem, kaj bi kupil ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Ned Sep 02, 2007 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Borisov LPC2378 board + uLink
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem si še sam omislil tak zaslon, stvar končno deluje (v datasheetu je kar nekaj napačnih / dvoumnih podatkov), imam kodo za risanje črt, krogov, elips, izris slik ... Dodati moram še izpis črk.
Zanima pa me, če kdo mogoče ve za kakšen pameten fill algoritem - vse, kar sem se jih spomnil, so rekurzivni, kar pa ni primerno za tako malo pomnilnika ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primoz82 Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Feb 2008 14:06 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
zdravo
vem da je moje vprašanje malo izven teme pa vseeno...
Ali kdo od vas bolj izkušenih članov tega foruma priporoča kakšno
krajšo (skrajšano ) verzijo literature na temo C programskega jezika.
v naprej hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie: C Programming Language
Kratka, jedrnata, vsebuje vse kar rabiš...
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primoz82 Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Feb 2008 14:06 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2008 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
že neki časa se trudm pa mi nekako ne uspe spravit k življenju LCD.
Če slučajno še kdo dela z mplab c18 compailerjem in picem 18f452
se priporočam za kodo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoSan Član

Pridružen-a: Pon 11 Dec 2006 12:20 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2008 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz se tudi trudim spraviti to stvar k zivljenju, vendar mi nikakor ne uspe! Ob resetu se mi pojavi crta na ekranu ki nato izgine ob RESET=HIGH. Je to ok? In drugega mi ne uspe spraviti iz njega .... Prosim za pomoc!!!! Imamo pa cisto svojo plosco in PIC18F8722
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l-note Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.42
|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je morda še kdo pri tem zaslonu opazil, da piksli rahlo utripajo?
Pri mojem se to najbolj opazi na večjih aktivnih površinah, npr. pri kvadratih ali pa ko so aktivni vsi piksi zaslona. Izgleda pa tako, da intenziteta pikslov rahlo in z neenakomernim ritmom niha.
Osvetlitev ni vzrok, saj ob praznem zaslonu sveti stabilno. Tudi napajalnik ne bi smel biti problematičen, ker sem poskusil napajati tudi z baterijami.
Sicer sem pa tudi sam moral prekiniti povezavo pri pinu 1 in ga z žico prevezati na Vee. Je možno, da ravno ta žica sprejema šum iz okolice? LCD je na protoboard priklopljen z 20 cm kablom, potenciometer za kontrast pa z 10 cm.
Aja, pa če od blizu poslušam LCD, se sliši piskanje DC-DC pretvornika, je enako tudi pri vaših zaslonih?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tibi Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.07 Kraj: bukovje
|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2009 6:06 am Naslov sporočila: |
|
|
l-note je napisal/a: |
Je morda še kdo pri tem zaslonu opazil, da piksli rahlo utripajo? |
Ja enake simptome sem opazil tudi jaz. Vendar ne na vseh. Utripanje se zmanjša z večanjem kontrasta vendar se ne da odpraviti. Na enih se precej sliši tudi piskanje verjetno dc-dc pretvornika. Odvisno kakšno srečo imaš
Sedaj imajo v HTE novo verzijo displayev. Ustraza datastettu, ki je bil priložen prejšnjemu modelu. Vee je dejansko speljan ven (ni potrebno rezati 1 pina ), ter potenciometer za kontrast se nahaja na displayu.
L.P.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni