|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ciki Neznanec

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 21:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 8:31 pm Naslov sporočila: plinska peč |
|
|
Serbos!
Sem nov tukaj. Mam en mali problem. Kot home worker sem si zmontiral plinsko peč in jo priklopil. Zanima me, kako jo poskusno zagnati in na kaj moram pazit!? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Pritisni stikalo za vklop!  _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš vse pravilno zmontirano bo za varnost poskrbela elektronika gorilca in ne rabiš paziti na nič. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dreta Član

Pridružen-a: Sob 01 Mar 2008 23:54 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Zdarečka
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa pod koter in v jok! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezz Član

Pridružen-a: Tor 05 Feb 2008 17:27 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: vel.
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2008 6:47 am Naslov sporočila: hoj |
|
|
Če je nova si menda ja dobil navodila kako in kaj ??
LP Janezz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2008 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Upam da nisi tudi projektno dokumentacijo sam pisal. Že nekajkrat je bilo pri dnevniku/tedniku, kako so se ljudje zadušili zaradi narobe priključene/sprojektirane plinske peči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2008 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je nov kako pa garancija?Za to se priključi pooblaščeni serviser. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2008 1:54 pm Naslov sporočila: Re: plinska peč |
|
|
ciki je napisal/a: |
Zanima me, kako jo poskusno zagnati in na kaj moram pazit!? |
Paziti moraš, da ne poizkušaš zagnati peči.
Če ne veš, kako peč zagnati, kar je v primerjavi z instalacijo lažji del, potem je možno, da si tudi kaj narobe zmontiral in priključil. Mogoče ti kje uhaja plin v zrak in tako naprej. Raje pokliči kvalificiranega serviserja. Poudarek je na "kvalificiran" in to ni tip ki je enkrat že uspel brez eksplozije priključiti peč.
Če si pri peči priključil samo jeklenko plina, moraš med ventilom in jeklenko imeti pravo in novo tesnilo, ki lepo leži v utoru za tesnilo. Vijak pa mora biti pravilno zategnjen. Ne premalo in ne preveč. Vijak zateguješ v levo, ne v desno kot normalne vijake.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciki Neznanec

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 21:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Mar 22, 2008 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne za kake eksplozije in uhajanje me ne skrbi. Samo zanima me kako nastaviti plamen v peči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Mar 23, 2008 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za nastavitev pravilnega razmerja zraka in plina pokliči usposobljenega in kvalificiranega privatnika ali drugo osebo.
Nedavno nazaj sem zaganjal en peskalni stroj (nova montaža), kateri je imel zraven še veliko plinsko peč za sušenje Fe plošč. Znanec, ki je nastavljal razmerje (starejši gorilniki-brez mešalnih ventilov), je rekel, da je razmerje nekje 1:3 (plin-zrak). Ampak plini se medseboj razlikujejo, priporočam ti strokovno osebo, saj boš tako imel 100% pravo emisijo, katero bo tudi izmeril.
Sicer plinske peči niso tako nevarne pred eksplozijo kot oljne, vseeno pa je nevarnost. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Mar 23, 2008 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko si peč sam montiral si recimo prišparal 100 enot. Če peč sam nastaviš, prišparaš še recimo 50 enot.
Ko pa bo peč narobe nastavljena, ti bo za enako ogrevanje pokurila 300 enot na leto več kot pravilno nastavljena. Tu se računica ne izide. Ne moreš vsega sam počet. Razen, če si kupiš instrumente in greš na usposabljanje in za to plačaš 2000 enot
P.S. hišo imaš zavarovano?
Če ti bo (bohnedaj) hiša zgorela, in bo zavarovalnica ugotovila, da je bila peč zmontirana in nastavljena "po domače", potem kar pozabi na kakšno odškodnino  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zaska Član

Pridružen-a: Sob 23 Feb 2008 19:34 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.11 Kraj: bled
|
Objavljeno: Ned Mar 23, 2008 4:50 pm Naslov sporočila: plinska peč |
|
|
Pozdravljen!
Nisi napisal ali pa sem spregledal ali je ta peč na prisilni vlek ali dimniška varianta,ali je priklučena na plinovodno omrežje ali na zunanji kontejner,vse to je važno potem pa imaš na vsaki peči podatke koliko kW potrebuje toliko milibarov, moraš imeti milibarski instrument ,ker pri tej stvari se zrak ne regulira samo pritisk plina razen pri kondenzacijskih kotlih kjer pa moraš že na vrsto plina vstaviti ustrezne blende za zrak.
Če to obvladaš potem nekaj bo drugače pa je lahko buum
pozdrav _________________ Življenje je kot ženske tangice kratak-usran in krvav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni