|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 25, 2004 10:55 pm Naslov sporočila: Re: PIC, PCLATH program na več straneh... |
|
|
Silvo, najprej hvala za vso pomoč pri prvih korakih programiranja PIC-ev. Enako velja tudi za Umnik-a.
Res smo imeli kar obsežno komunikacijo glede teh preskokov med stranmi. Program sem kasneje predelal, da mi ne presega več ene strani (začasna rešitev), poglavitni problem pa je bil najbrž v napačno nastavljenih interuptih. Ker sem v teh dneh bolj na kratko s časom, bom enkrat po novem letu preizkusil podoben program, oziroma testiral obstoječega z popravljenimi rutinami.
Sem pa na hitro v obstoječe vezje z 16F877A vnesel ta Silvotov testni program in zadeva deluje brezhibno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glavič Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12 Prispevkov: 321 Aktiv.: 1.36 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Dec 26, 2004 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko kdo mal več napiše glede teh strani?
- ena stran je 2K program memory?
- goto in call lahko skočijo le za dolžino ene strani?
- kako skočiš npr. iz programa na strani 1 v subrution na strani 2?
- kako veš da si presegel eno stran? javi prevajalnik napako?
- še kaj na kar moraš bit pozoren?
Zaenkrat nimam teh problemov ker uporabljam PIC-e, ki imajo <= 2k Flasha; vendar me stvar zanima...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Dec 26, 2004 12:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Prevajalnik ne javi napake.
Če hočeš da bo program normalno deloval, moraš pred ukazoma call in goto, s katerima bi skakal na drugo stran, nastaviti na katero stran boš skočil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Dec 26, 2004 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prevajalnik ne javi napake napiše pa obvestilo. Pri skokih čez strani je potrebno ročno vpisat PCLATH. En tak primer sem napisal v priponi zgoraj. Proceduro, ki generira pavzo sem "porinil" na zadnjo stran. Na njo hodim z "glavne" procedure, ki je na strani0. Prav tako pa nemoteno teče prekinitvena rutina ( TMR0) Le ta se lahko izvede na stani0 ali 3 v danem primeru.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni