|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VIDIBER Član

Pridružen-a: Ned 23 Mar 2008 0:20 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2008 11:52 pm Naslov sporočila: Adobe Photoshop 6.0 - šumniki |
|
|
Ojla,
težave imam s šumniki pri oblikovanju raznih slik in besedil v Adobe Photoshop-u 6.0. Pri fontu Times New Roman mi lepo izpiše črko Ž, črko Š, toda s črko Č imam nenehno težave. Napiše mi nekakšno črko e.
Zaradi tega moram shranjene slike ponovno odpirat s pomočjo drugih programov in tekst urejat tam. To vzame nepotreben čas in pa seveda voljo do dela.
Ali mi lahko kdo pomaga, glede teh šumnikov!
Zahvaljujem se že vnaprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa je z področnimi nastavitvami (Regional and Language Options) v win samih ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne uporabljaj šumnikov. Adobe je ameriška firma, ki v času izdaje V6 še ni slišala za Evropo.
Mogoče so zadevo popravili pri kakšni novejši verziji programa.
Piši brez šumnikov. In kljukice dodaj kot male črke V. Program interno uporablja usa kodno tabelo, ki je brez šumnikov. Oziroma nekateri celo so, Č-ja ni med njimi. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70626.43
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
ali pa će uporabis PS fonte samo razpored šumnikov na tipkovnici je drugačen (gre pa preko character map- copy -paste) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VIDIBER Član

Pridružen-a: Ned 23 Mar 2008 0:20 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2008 12:39 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Kako pa je z področnimi nastavitvami (Regional and Language Options) v win samih ? |
Prekontroliral sem, očitno to ni krivo...povsod je slovenščina. hvala za namig _________________ Ne sanjaj življenja, živi sanje!
Lp Vidiber |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VIDIBER Član

|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2008 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Zahvaljujem se vsem skupaj, moram povedat da ste mi veliko pomagali. Sedaj ne bo več problema. Očitno je bilo potrebno poiskati samo ustrezen font. Toda brez vas bi zato porabil ogromno časa. Hvala še enkrat. _________________ Ne sanjaj življenja, živi sanje!
Lp Vidiber |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni