www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Oljni gorilec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ervinja
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Aktiv.: 1.95
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2008 9:06 pm    Naslov sporočila:  Oljni gorilec Odgovori s citatom

Imam oljni gorilec proizvajalca F.B.R in imam kar veliko težav z njegovo elektroniko sem zamenjal že tri in vsaka je novejše serije.Ona namreč zažene ko pa pride do vklopa ventila pa ga ne vklopi pa sem sprobal ventil in dela tako da ne vem kje bi se lotil.Če bi bila kakšna shema bi si jo sam naredil samo nič ne najdem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2008 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je to kakšna kolikor toliko standardna izvedba gorilca, bi jaz pripasal kakšno drugo avtomatiko nanj.

Pri Seltronu recimo dobiš podnožje za 11€ ter avtomatiko LOA24 za 41€. Po mojih izkušnjah dokaj trpežna žival.

Imaš pa na izbiro tudi druga podnožja (do cca 25€) ter avtomatike (do 350€, ampak mislim da zate pridejo v poštev tiste do max 100€).

S fotocelico je sigurno vse ok?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cornholio
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 14:10
Aktiv.: 0.49
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2008 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa se na tem gorilcu nastavlja zrak??
Preko motornega pogona, ali ročno??
Ker če je preko motornega pogona, ti ne vklopi ventila dokler ni zrak odprt (končno stikalo)

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 7:15 am    Naslov sporočila:  Predogrevanje olja? Odgovori s citatom

Nekateri oljni gorilniki električno predogrevajo kurilno olje neposredno pred šobo. Pri hladnem zagonu traja kar nekaj minut, da se zadeva ogreje in šele takrat odprejo ventil. Lahko, da je defekt tam.
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
ervinja
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Aktiv.: 1.95
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro razmišljate toda vse te možne okvare sem že preiskusil pa je vse vredu ,dovod zraka ima preko hidravlične lopute ko je dovolj tlaka se odpre in in po parih sekundah vklopi ventil ,kar pa ne naredi .Drugače Seltron ima elektroniko G33 samo je cena kar solidna in je seria elektronike 9 tako da so v štirh letih zamenjali kar 6 serij jaz imam nareč serijo 3.
Nazaj na vrh
mucaco51
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2009 20:10
Aktiv.: 0.22
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

predgretje se s časom zamaši.

nekatera se dajo sčistit drugaše pa rabs nov "dizenštok"
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni