www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z windowsi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
poirot
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 1:42
Aktiv.: 0.02
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 1:50 am    Naslov sporočila:  Problem z windowsi Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Imam nekaj problemov.

1.) Ali trojanci lahko zbrišejo vse antivirusne programe naenkrat?
Če že, so mi poleg tega poškodovali tudi zvočno kartico, saj kar na lepem ni našlo več gonilnikov za mojo zvočno. To sem ugotovil ob poslušanju winampa, ko mi je kar naenkrat ugasnil zvok.

Najprej sem skušal obnoviti sistem na kakšno obnovitveno točko iz preteklosti. Ni bilo uspeha.

Potem pa sem se odločil za na novo nalaganje OS-a.

Vendar pa sem imel tudi tam težave. Ko sem v BIOS-u nastavil, da mi je zaganjalo iz CD-ja, in ko se mi je CD zagnal ob dobro znanem postopku, sem skušal popraviti windowse, na kar se mi je na zaslonu izpisalo, da mojih trdih diskov sploh ne najde.

Ali je imel kdo mogoče podobne probleme?

Hvala za pomoč!

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PC_Master
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 20:10
Aktiv.: 1.51
Kraj: Domžale , Blizu Ljubljane , Poštna 1230

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 6:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trojanci ti težko poškododujejo zvočno , lahko ti poškodujejo samo driverje Wink

To da ti ne najde trdih diskov , nima nič veze z trojanci. Nekaj imaš čudno v Biosu ,
zato se boš mogel namatrati da ti jih najde. Štelaj optionse za hard diske in resetiraj kolikokrat boš mogel.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči pri proizvajalcu diska kakšen diagnostični program za disk. Čisto možno, da je disk v zadnjih vzdihljajih.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trojanci sicer ne, a obstajajo virusi, ki lahko poškodujejo tako matično ploščo, kot tudi disk. To narede z vpisom napačnega firmware v eeprom.
No v tvojem primeru mislim, da gre za kako drugo težavo.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz bi najprej pogledal v BIOS če so tam diski navedeni ali če niso izključeni. Potem pa naprej...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 10:13 am    Naslov sporočila:  Re: Problem z windowsi Odgovori s citatom

poirot je napisal/a:
...zbrišejo vse antivirusne...

Uporaba VEČ antivirusnih programov hkrati je isto kot da ne uporabljaš nobenega!
Nazaj na vrh
poirot
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Računalnik je zaznal vse diske, tud zagnal se je čist lepo do namizja. Sam potem pač ni delalo nekaj stvari. Ena izmed njih je bila tudi zvočna.

Neki časa se že trudim vsaj tolk usposobit comp, da bom lahko normalno delu in na novo inštaliral windowse.

Drugače pa težko bi rekel, da bi šel disk počasi h koncu, saj računalnik ni star več kot 2 leti, poleg tega pa bi moral zaznati vsaj drugi disk, ki je delal brez problemov nekaj mesecev.
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je disk crknil po 11 mesecih, ravno še v garanciji. Znancu je na matični plošči stari leto in pol tako napihnilo kondenzatorje, da računalnik ni več prišel v windows.

Meni se je enkrat zgodilo da mi je pri vžganem računalniku iz PCI porta padla kartica. Nobene kartice na PCI ni več zaznalo, tudi če sem vstavil kakšno ki še ni bila v tem računalniku. Rešitev je bila ponovna naložitev xp-jev
Nazaj na vrh
poirot
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem začel s ponovno nastavitvijo XP-jev, vendar mi sploh ni našlo ustreznih diskov... Sej lahko nekot taglavne stvari prepišem....
Nazaj na vrh
dejko1
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21
Aktiv.: 1.29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Diske imas verjetno v neki konfiguraciji, ki je windows normalno ne podpira, tako da moras pred zaznavo diskov namestiti driverje za njih, najbolje da si pogledas stran proizvajalca maticne...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
poirot
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja moja matična je potrebovala neko disketo, kjer naj bi bili nameščeni driverji za SATA diske.

Problem pa je sedaj v tem, da mi disketni pogon ne deluje.

Bom še poskusil z zunanjim disketnim pogonom.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, dobri stari XP-ji. Za take driverje kot so SATA, RAID itd nujno rabiš floppy...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni