www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

rs232 brezžično

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
harpoon
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 9:23
Aktiv.: 0.52
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2008 3:56 pm    Naslov sporočila:  rs232 brezžično Odgovori s citatom

zanima me, če je že kdo na spletu zasledil članek, kako bi naredil prenos rs232 preko sprejemnih in oddajnih modulčkov. Največja hitrost bi bila 9600 v eno smer.

LP Mare
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2008 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zigbee - rs232 vmesnik? Išči maxstream ...

LP!
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2008 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tukaj.
Nazaj na vrh
ThePohorc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40
Aktiv.: 0.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2008 5:59 pm    Naslov sporočila:  Zravo Odgovori s citatom

Tudi jaz bi uporabil to kar predlaga int47.

Drugače pa tile tipi : Connect Blue izdelujejo profesionalne module na podlagi 802.11, BT in ZigBee-ja.

Lp,
Nazaj na vrh
tomaz lusin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 14:52
Aktiv.: 0.17
Kraj: Male Lašče (1315)

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pogledas na www.aurel.it mogoce kaj zanimivega zate. Cene pa zal ne vem, pred leti sem delal z njimi na faksu, pa so se mi zdele kar kul zadeve (uporabljal sem433 MHz transceiver).
mletnov
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 20:09
Aktiv.: 0.11
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2008 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav za tako aplikacijo sem uporabil dva nabora modulčkov:

1.)preprosta ASK modulčka, ki ju je mogoče dokaj ugodno dobiti na www.svet-el.si
Oznaka 5ELU0031 in 5ELU0029

Pri teh je potrebno zunaj modulčkov izvajati kodiranje in zagotavljanje pravilnosti prenosov.

2.)LPRS Easy Radio moduli, ki sem jih naročal direktno od proizvajalca na http://www.lprs.co.uk/. Cena je nekajkrat dražja od zgornjih modulčkov.

Tej izvajajo samodejno kodiranje in z dodatno CRC kodo zagotavljajo pravilnost prenosa. Imajo še celo vrsto drugih prednosti (večkanalno delovanje, višje hitrosti prenosa, večji domet itd).

Za obe možnosti je bil priklop zelo preprost in je prenos deloval takoj, brez zapletov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni