|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bos001 Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 17:53 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.06 Kraj: celje
|
Objavljeno: Sre Mar 12, 2008 6:49 pm Naslov sporočila: Mplab C30 C compiler |
|
|
Pozdravljeni
Zanima me če ima kteri kaj izkušenj z omenjenim c "kompajlarjem" in če mi lahko malo pomagate pri začetku.
Kako recimo prižgati diodo na enem izmed portov z tipko?
In podobno.Vsak nasvet je dobrodošel. Naj povem da sem pred časom malo programiral c asemblerju rad pa bi se naučil še c-ja
Lp
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer programiram v C18 ampak, če si začetnik v Cju dosti razlike med C18 in C30 ni. Razlika je v arhitekturi čipa in posledično v prevedeni kodi iz Cja v asm.
Kaj imaš od hardverja (debugger, razvojna plošča...)?
Svetujem, da najprej pogledaš in poskusiš zbuildat kakšen demo program, ker boš tam sigurno našel kakšen podoben kos kode, ki stori željeno.
Drugače dober vir je tudi forum.microchip.com, pa še kaj bi se našlo (se opravičujem za reklamo tujim forumom). _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ThePohorc Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.18 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 05, 2008 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matej,
V tem primeru imaš "dve težavi" v enem:
1.) Potrebno je naštudirati osnove kako deluje C in kaj sploh počneš z njim (tule priporočam zelo dobro knjigo C++ na kolenih Slovenskega avtorja).
2.) Potrebno je naštudirati delovanje PIC-a. Sprehoditi se skozi datasheet in videti kaj počneš.
Kot je dejal predhodnik poskusi in postavi bolj komkretna vprašanja...
Lp, |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni