|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andi Član

Pridružen-a: Ned 30 Mar 2008 12:29 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.16 Kraj: trbovlje
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2008 10:19 am Naslov sporočila: skurjen avtoradio |
|
|
oj
imam avtoradjo roadstar,imel sem ga v kamijonu. ker je prebil pretvornik iz 24 na 12 v se je iz radja pokadilo.sedaj sem zacel radjo popravljat zamenjal sem nekaj kondenzatorjev nekaj uporov in zener dijodi.stvar je zacela delovat vse dela samo ni zvoka v zvocniku brni kot da bi bil v stiku z visanjem in nizanjem glasa se stvar ne menja.na vezju nisem nasel nobene napake,vidne na izhodu imam 5 v.
a mi lahko kdo pomaga kaj narediti.
hvasla
lep pozdrav andi _________________ dobra antena je boljsa od dobre postaje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2008 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Andi,
zelo verjetno je odletel tudi izhodni driver / ojačevalec.
Če rabiš strokovno pomoč "od blizu" - v tvojem kraju je kar nekaj članov foruma, blizu pa tudi eden, ki dobro pozna avtoakustiko (sulc). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andi Član

|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2008 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
oj aly
ce je sla izhodna stopnja potem se ga ne bo splacal popravit.
pomoc bi mi prav prisla ce ne pri tem projektu pa pri kaksnem drugem.ali pa kak nesvet,ker me tehnika zelo zanima.po formu pa po netu najdem kak nacrt pa ga probam sestavt ,res samo enostavne,ker sem lajk v tem sam nekaj mi je ze uspelo in upam da mi se bo. _________________ dobra antena je boljsa od dobre postaje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2008 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kakšno pomoč si vedno dobrodošel. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.65 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oj!
Preveri, če dobiš signal na vhod ojačevalnika oz. na vhod izhodnje stopnje. Tako boš ugotovil ali je izh. stopnja "fuč".
lp _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andi Član

|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
oj
signal mam sam je nekako popacen al kako naj se izrazim.y voltmetrom bi rekel da dela ko pa dam na izhod zvocnik pa dela kot da bi bil v stiku zvezan na +in- akumulatorja prebija
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno sumim izhodni čip(-e). Zakaj da se ne bi splačalo? Ti čipi so standardni in poceni, pa še nekaj se boš naučil zraven... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen čip pa je na izhodu? Morda ga imam jaz, če imam, ga dobiš za eno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andi Član

|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2008 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
oj
na izhodu je čip ic1 tda8571j
ne vem ampak mislim da sem jaz zaklucil s tem projektom,ker mi je vceri se crknil (triak)Bd136?
zelo se greje,ne vem ali je kaj drugega se narobe ali pa imam premalo znanja.
vrjetno bo najboljše da na ta radjo pozabim in ga dam za okras? _________________ dobra antena je boljsa od dobre postaje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2008 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
andi je napisal/a: |
se crknil (triak)Bd136? |
?????? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2008 1:46 pm Naslov sporočila: Re: skurjen avtoradio |
|
|
andi je napisal/a: |
oj
imam avtoradjo roadstar,imel sem ga v kamijonu. ker je prebil pretvornik iz 24 na 12 v se je iz radja pokadilo.sedaj sem zacel radjo popravljat zamenjal sem nekaj kondenzatorjev nekaj uporov in zener dijodi.stvar je zacela delovat vse dela samo ni zvoka v zvocniku brni kot da bi bil v stiku z visanjem in nizanjem glasa se stvar ne menja.na vezju nisem nasel nobene napake,vidne na izhodu imam 5 v.
a mi lahko kdo pomaga kaj narediti.
hvasla
lep pozdrav andi |
Saj ne bi rad bil sarkastičen, ampak vse dela, samo zvoka ni (osnovni namen radia).  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2008 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo !
No nikar obupavati, vaja namreč dela mojstra. Za vsak element, če ga ne poznaš , poglej na splet da ugotoviš njegovo funkcijo. Res ne vem kaj bi triac delal v radiu. BD 136 je namreč tranzistor (45V, 1.5A). BT136 je pa triac. Dobro je tudi prebrati kakšno literaturo predno se človek loti popravljanja kake zadeve , če seveda o le tej še nima ustreznega znanja. Napake, ki jih naredimo iz neznanja so večinoma težje popravljive- ker pač niso logična posledica neke napake-vzroka.
Kar korajžno !
lep pozdrav ! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andi Član

|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2008 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
oj
jaz se vsem na forumu,opravičujem s tem mojim dolgovezjem.že dolgo prebiram forum,in kar nekaj načrtov sem pobral dol in jih sestavil,to so tisti enostavni,za katire lahko platko na roko zrišeš.nekaj stvari sem se naucil.zato pa sem hotel iti s težavno stopnjo naprej a zgleda da s tem projektom ne bo nič.
se enkrat hvala vsem za pomoč.
moderator daj prosim mojo temo v smeti ker sem s projektom ne bom uspel.
hvala vsem
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2008 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, ni nujno, da ne bo nič.
Je pa res, da lahko tako učenje kar precej stane (vgrajen in skurjen material), pa na koncu radio še vedno ne bo delal.
Finančno gledano se zadeve res ne splača popravljat.
Odvisno pa je, koliko si pripravljen še vložit truda in financ, ter kaj ti bo pomenil možen neuspeh, ko boš zmetal notri recimo 60€ in 2 tedna popoldanskega dela.
Če se boš pri tem kaj naučil, tudi nedelujoč radio lahko pomeni uspeh
Tema pa ni za v smeti, morda naletiš nanjo čez nekaj časa in si boš ob prebiranju rekel "še dobro, da ne odneham hitro pri vsaki zahtevnejši stvari". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andi Član

|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
oj
zaenkrat bom zadevo mal opustil.bom probal nekje najti ishodno stopno,in potem se enkrat probat.kaj pa se tiče porabljenega denarja se pa mal tolažim,ne hodim po gostilnah,in rajši kupim kako stvar.in zelo sem zadovoljen če mi uspe pa ni vazno kaj je samo da sem sam naredil ali sestavil,pa naj bo še tako enostavna stvar
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni