|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tozir Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 19:10 Prispevkov: 187 Aktiv.: 0.89 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 5:05 pm Naslov sporočila: Digitalni predojačevalec |
|
|
Podzravljeni!
Lotil sem se izdelave digitalnega predojačevalca z TDA7318 in Atmega8. Shema je še v fazi nastajanja in tukaj imam eno vprašanje. Ali moram analogno maso od mikrokontrolerja povezati z analogno maso tda-ja? Namreč imam namen uporabiti AD pretvornike v mikrokontrolerju. _________________ http://www.rielektronika.comule.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tozir Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako se pravilno napelje in poveže analogne in digitalne mase je zelo lepo napisano v datasheetih od chipov. Zaradi tega si dol potegni in temeljito preberi datasheete, kjer je še celo narisano kako to gre. Preko foruma z tekstom je pravilno in razumljivo težko opisat.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj podobnega imaš tukaj. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa boš potreboval AD pretvornike? TDA7318 komunicira z MCU-jem preko I2C vodila. Kontrole se navadno naredi preko tipk, ki so povezane na MCU. Verjetno nameravaš uporabiti potenciometre na AD vhodu MCU-ja namesto tipk. Kar se tiče mas je eno glavnih vodil, da se vse mase vodijo iz ene same točke. Sam sem izdelal dva predojačevalnika z omenjenim TDA-jem + PIC MCU + LCD + tipke in nisem nič ločeval mas in zadeva dela korektno (glede na ceno TDA-ja). Ne pričakovat prevelike kvalitete zvoka, ker je TDA v osnovi namenjen za uporabo v avto akustiki.
LP
Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tozir Član

|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2008 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
dipsi111: pravilno sklepaš. potenciometre bom tako uporabil. hvala za nasvet!
jur: sem prebiral ze in sem hotel samo potrditev. imam zelo negativne izkušnje glede stikanja digitalnih ter analognih mas skupaj. _________________ http://www.rielektronika.comule.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni