|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Pri Elbacompu ( http://www.elbacomp.si/ ) sem večkrat kot mali kupec dobil pravo stvar v majhni količini, čeprav so veleprodaja. |
Ne vem no, kako takšno trgovino vzeti resno, ki je pred 3 leti nazadnje urejala spletno stran...
Meni je zelo pomembno kakšno spletno stran ima kakšen prodajalec, proizvajalec itd. S tem dobim prvi vtis o resnosti in profesionalnosti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 9:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tudi preklinjal njihov web. Sem pa pri njih dobil vse, kar sem hotel. Pa če pol metra microchipovih knjig (application, datasheeti) so mi poklonili za povrh. Pa še en prodajalec/znalec je šel iz HTE k njim.
Kaj pomaga dober web, če so prodajalci napačni.
IC ima še kar dober web. Imajo pa prodajalca z brki. Nazadnje ko sem kupoval pri njih, mi je tip pri elektrolitih med seboj pomešal vrednosti mikrofaradov in voltov (veliki kondenzatorji z veliko volti). Ker se mi je mudilo, ga nisem preverjal v trgovini (skoraj vedno naredi napako). Napako sem opazil šele, ko sem prilotal kondenzatorje, na srečo pred vklopom.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IR ELECTRONIC(ARROW) Član

Pridružen-a: Sre 06 Dec 2006 10:08 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
IR ELECTRONIC(ARROW) je napisal/a: |
silica je napisal/a: |
PPG78, najbolje da jih poklices:
ELBACOMP d.o.o.
Stegne 35
SI-1117 Ljubljana
SLOVENIJA
TEL: + 386 1 583 79 32
FAX: + 386 1 583 79 35
http://www.elbacomp.si
LP Tomaz |
Zdravo!
Zakaj pa ne IR ELECTRONIC ?
Omogočamo dobavo brezplačnih vzorcev, saj smo uradni dist. in imamo direkten dostop do naročanja vzorcev.Osebno jaz
Moji kontakti so v podpisu
Armin |
Na tole se bom oglasil še jaz. Brezplačne vzorce se da naročit direktno z mikrochipove strani. Sam imam s tem zelo pozitvne izkušnje. Glede naročila pri IR-u na naj napišem, da sem pred leti, ko ste oglaševali serijo 12Fxxx mislim, da na forumu SE vsaj dvakrat pisal na email in prosil za primerke, katere sem bil pripravljen tudi plačat, a žal ni bilo nobenega odgovora. (ne spomnim pa se več, na kateri naslov sem pisal) |
Zivjo Silvo!
Verjetno si pisal na generalni mail info@irelectronic.si
Najbolje je , če pišeš direktno na moj mail ali me pokličeš na gsm
Kar se tiče SE, pa z Juretom odlično sodelujemo kar se tiče vzorcev in oglaševanja
Armin
_________________ ARMIN ČATAK DFAE |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
IR ELECTRONIC(ARROW) je napisal/a: |
Kar se tiče SE, pa z Juretom odlično sodelujemo kar se tiče vzorcev in oglaševanja |
Mogoče res, tule na forumu so pa drugačna pravila. Spravi v red svoj podpis v skladu s pravili, sicer ga bom jaz. Enako velja za tvoja sporočila. Tole ni oglasna tabla in temu primerno pričakujem tudi obnašanje na forumu.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70819.61
|
Objavljeno: Ned Apr 08, 2007 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejs Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2007 13:58 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2007 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko časa preteče (od naročila), preden dobiš free vzorce PICov ??
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2007 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če vzorce plačaš in naročiš bolj na začetku tedna, dobiš v dveh dneh, če jih imajo v Angliji. Iz Malezije in Kitajske v okoli 5 dneh.
Zastonjski vzorci verjetno niso počasnejši...?
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2007 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Free vzorci PIC-ov hodijo okrog 14 dni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2007 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale tekst: "Ne vem no, kako takšno trgovino vzeti resno, ki je pred 3 leti nazadnje urejala spletno stran... Meni je zelo pomembno kakšno spletno stran ima kakšen prodajalec, proizvajalec itd. S tem dobim prvi vtis o resnosti in profesionalnosti." ni moj, ampak je quote od nekoga drugega. Jaz sem z elbo zadovoljen. Je pa še ceneje in hitreje (če elbacomp nima na zalogi) naročati direktno pri mikrochipu.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je dejansko že kdo naročal direktno preko mikrochipa? Kakšen je postopek plačila? Ali cena poštnine, ki jo omenjajo ( slabih 30€ ) dejansko velja? Piše dostava 3 dni. Ali to drži?
Vem da sem postavil goro vprašanj, lepo prosim za odgovore.
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2008 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Ali je dejansko že kdo naročal direktno preko mikrochipa? Kakšen je postopek plačila? Ali cena poštnine, ki jo omenjajo ( slabih 30€ ) dejansko velja? Piše dostava 3 dni. Ali to drži? |
Plačilo gre izključno preko kreditne kartice, razen če nisi zares velika firma.
Poštnina drži.
Če vzameš pod 50 eu materiala, ti zaračunajo še 5 euros (handling fee).
Na ceno, ki jo nabereš je potrebno dodati še VAT (value added tax, davek).
Blago lahko pride tudi v treh dnevih, če ne naročiš za konec tedna in če je material na zalogi v Veliki britaniji. Večkrat chipe pošljejo iz dalnjega vzhoda (malezija, china & podobno), kar doda dva dni ali več.
Ko naročaš material je za vsako stvar podan availability datum. To pomeni, da pošljejo šele po tem datumu. Ta datum je lahko tudi v prihodnosti, ne trenutni datum. Odvisno od sreče in povpraševanja.
Eno pošiljko lahko dobiš v več paketih ob različnih datumih. Pošiljke ne nabirajo v en paket, ampak iz različnih skladišč pošiljajo direktno na končni naslov.
Pošiljko pripelje kurirska služba (ne poštar) na določeni naslov.
Prevzem je potrebno podpisat.
Carine in podobnih jajc do sedaj še ni bilo.
V prilogi je ekstrakt računa. Pri 58 chipih se je cenovno v primerjavi z našimi trgovinami prekleto splačalo. Trgovine ravno tako zaračunajo davek, transport, plus dodajo še svoj masten profit.
Za primerjavo: IC ima za 16f84/so ceno 9.9440 eu.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
37.66 KB |
Pogledana: |
40 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2008 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni