www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Microchip spletna prodaja...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2007 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Pri Elbacompu ( http://www.elbacomp.si/ ) sem večkrat kot mali kupec dobil pravo stvar v majhni količini, čeprav so veleprodaja.

Ne vem no, kako takšno trgovino vzeti resno, ki je pred 3 leti nazadnje urejala spletno stran... Confused

Meni je zelo pomembno kakšno spletno stran ima kakšen prodajalec, proizvajalec itd. S tem dobim prvi vtis o resnosti in profesionalnosti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2007 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem tudi preklinjal njihov web. Sem pa pri njih dobil vse, kar sem hotel. Pa če pol metra microchipovih knjig (application, datasheeti) so mi poklonili za povrh. Pa še en prodajalec/znalec je šel iz HTE k njim.

Kaj pomaga dober web, če so prodajalci napačni.

IC ima še kar dober web. Imajo pa prodajalca z brki. Nazadnje ko sem kupoval pri njih, mi je tip pri elektrolitih med seboj pomešal vrednosti mikrofaradov in voltov (veliki kondenzatorji z veliko volti). Ker se mi je mudilo, ga nisem preverjal v trgovini (skoraj vedno naredi napako). Napako sem opazil šele, ko sem prilotal kondenzatorje, na srečo pred vklopom.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
IR ELECTRONIC(ARROW)
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Dec 2006 10:08
Aktiv.: 0.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2007 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
IR ELECTRONIC(ARROW) je napisal/a:
silica je napisal/a:
PPG78, najbolje da jih poklices:
ELBACOMP d.o.o.
Stegne 35
SI-1117 Ljubljana
SLOVENIJA
TEL: + 386 1 583 79 32
FAX: + 386 1 583 79 35
http://www.elbacomp.si

LP Tomaz

Zdravo!
Zakaj pa ne IR ELECTRONIC ? Wink

Omogočamo dobavo brezplačnih vzorcev, saj smo uradni dist. in imamo direkten dostop do naročanja vzorcev.Osebno jaz

Moji kontakti so v podpisu

Armin

Na tole se bom oglasil še jaz. Brezplačne vzorce se da naročit direktno z mikrochipove strani. Sam imam s tem zelo pozitvne izkušnje. Glede naročila pri IR-u na naj napišem, da sem pred leti, ko ste oglaševali serijo 12Fxxx mislim, da na forumu SE vsaj dvakrat pisal na email in prosil za primerke, katere sem bil pripravljen tudi plačat, a žal ni bilo nobenega odgovora. (ne spomnim pa se več, na kateri naslov sem pisal)

Zivjo Silvo!
Verjetno si pisal na generalni mail info@irelectronic.si
Najbolje je , če pišeš direktno na moj mail ali me pokličeš na gsm
Kar se tiče SE, pa z Juretom odlično sodelujemo kar se tiče vzorcev in oglaševanja

Armin

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2007 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IR ELECTRONIC(ARROW) je napisal/a:
Kar se tiče SE, pa z Juretom odlično sodelujemo kar se tiče vzorcev in oglaševanja

Mogoče res, tule na forumu so pa drugačna pravila. Spravi v red svoj podpis v skladu s pravili, sicer ga bom jaz. Enako velja za tvoja sporočila. Tole ni oglasna tabla in temu primerno pričakujem tudi obnašanje na forumu.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70819.61

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2007 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
matejs
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2007 13:58
Aktiv.: 0.30
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko časa preteče (od naročila), preden dobiš free vzorce PICov ??

lp
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če vzorce plačaš in naročiš bolj na začetku tedna, dobiš v dveh dneh, če jih imajo v Angliji. Iz Malezije in Kitajske v okoli 5 dneh.
Zastonjski vzorci verjetno niso počasnejši...?

Jur
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Free vzorci PIC-ov hodijo okrog 14 dni.
Nazaj na vrh
kavelj22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56
Aktiv.: 2.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
jur je napisal/a:
Pri Elbacompu ( http://www.elbacomp.si/ ) sem večkrat kot mali kupec dobil pravo stvar v majhni količini, čeprav so veleprodaja.

Ne vem no, kako takšno trgovino vzeti resno, ki je pred 3 leti nazadnje urejala spletno stran... Confused

Meni je zelo pomembno kakšno spletno stran ima kakšen prodajalec, proizvajalec itd. S tem dobim prvi vtis o resnosti in profesionalnosti.

Elbacomp je zakon! Ce bi imeli vsepovsod taksen odnos bi se pa marsikam dosti lazje prislo! Tole zadevo sem dobil v dveh dneh in oni so mene poklicali da imajo akcijo. Za tocno 92euro-v, bi pa bilo se ceneje ce bi imel moznost narociti preko firme!

Pa en lep pozdrav!

DSC00256.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  888.3 KB
 Pogledana:  40 krat

DSC00256.JPG

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2007 11:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale tekst: "Ne vem no, kako takšno trgovino vzeti resno, ki je pred 3 leti nazadnje urejala spletno stran... Meni je zelo pomembno kakšno spletno stran ima kakšen prodajalec, proizvajalec itd. S tem dobim prvi vtis o resnosti in profesionalnosti." ni moj, ampak je quote od nekoga drugega. Jaz sem z elbo zadovoljen. Je pa še ceneje in hitreje (če elbacomp nima na zalogi) naročati direktno pri mikrochipu.

Jur
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2008 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je dejansko že kdo naročal direktno preko mikrochipa? Kakšen je postopek plačila? Ali cena poštnine, ki jo omenjajo ( slabih 30€ ) dejansko velja? Piše dostava 3 dni. Ali to drži?
Vem da sem postavil goro vprašanj, lepo prosim za odgovore.

Hvala
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2008 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Ali je dejansko že kdo naročal direktno preko mikrochipa? Kakšen je postopek plačila? Ali cena poštnine, ki jo omenjajo ( slabih 30€ ) dejansko velja? Piše dostava 3 dni. Ali to drži?

Plačilo gre izključno preko kreditne kartice, razen če nisi zares velika firma.
Poštnina drži.
Če vzameš pod 50 eu materiala, ti zaračunajo še 5 euros (handling fee).
Na ceno, ki jo nabereš je potrebno dodati še VAT (value added tax, davek).
Blago lahko pride tudi v treh dnevih, če ne naročiš za konec tedna in če je material na zalogi v Veliki britaniji. Večkrat chipe pošljejo iz dalnjega vzhoda (malezija, china & podobno), kar doda dva dni ali več.
Ko naročaš material je za vsako stvar podan availability datum. To pomeni, da pošljejo šele po tem datumu. Ta datum je lahko tudi v prihodnosti, ne trenutni datum. Odvisno od sreče in povpraševanja.
Eno pošiljko lahko dobiš v več paketih ob različnih datumih. Pošiljke ne nabirajo v en paket, ampak iz različnih skladišč pošiljajo direktno na končni naslov.
Pošiljko pripelje kurirska služba (ne poštar) na določeni naslov.
Prevzem je potrebno podpisat.
Carine in podobnih jajc do sedaj še ni bilo.

V prilogi je ekstrakt računa. Pri 58 chipih se je cenovno v primerjavi z našimi trgovinami prekleto splačalo. Trgovine ravno tako zaračunajo davek, transport, plus dodajo še svoj masten profit.

Za primerjavo: IC ima za 16f84/so ceno 9.9440 eu.

Jur

tmp.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  37.66 KB
 Pogledana:  40 krat

tmp.jpg

Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2008 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni