|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2008 7:58 am Naslov sporočila: Tehnična dokumentacija- izdelava |
|
|
Izgleda da se bom moral soočit s izdelavo obrazcev za razne meritve v laboratoriju.
Do sedaj je je stvar zgledala tako da je vsako merilno mesto izdalo svoje poročilo ,k i se je arhiviralo pisno in v pdf. , pa direktno pod kodo izdelka.
Rad bi se lotil zadeve nekako tako da bi posamezen izdelek pod kodo imel najprej izdelano strukturo testov ki mu sledijo ( recimo kljukice ), na podlagi tega se kreira enoten dokument .
Ni mi ravno najbolj jasno kako obsežna zna biti ta zadeva . Meritve ki se merijo pa potem vnašajo ročno , zanje mislim da bi bil dovolj excelov delovni zvezek , potem pa bi glede na posamezen test kreiral delovni list s laboratorijskim poročilom in ustrezno obdelavo meritev.
Glede vse ostale dokumentacije o testu ( slike, zaznamki, posamezne tehnične skice , spremembe na testu , pdf) bi verjetno moral spravljati skupaj s tem excelovim listom v nekakšno bazo , ki bi jo lahko potem klical.
Možnost točkovanja testa in potem izračunat stroške in čas izvedbe testa
Se je kdo s tem kdaj ukvarjal , dobrodošel kakšen nasvet, literatura , s katerimi programi to delat?
LP sandi _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2008 8:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da bi rad stvari spravljal v bazo, bi jaz to naredil z delphijem in recimo quickreport-om. S to kombinacijo sem jaz naredil kar nekaj podobnih stvari, kot jo hočeš narediti ti.
Če ne potrebuješ baze, bi šlo tudi samo z excelom, mogoče še z uporabo makrojev - visualbasic.
Ena opcija je tudi, da izdelaš vmesnik z uporabo spletnega brskalnika -- php, ...
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 355 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2008 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obsežnost zadeve je v prvi vrsti pogojena s številom različnih izdelkov in drugič z obsegom predvidenih meritev. Pri nas je iz tega nastala osnova za podatkovno bazo, ki smo jo navsezadnje dopolnjevali cca. 4 leta, sedaj pa se dopolnjuje tekoče z novostmi.
Glede na specifiko, nismo našli programa, ki nas bi zadovoljil, oziroma pokril vse naše potrebe, zato smo razvili namensko aplikacijo v VB, baza podatkov pa je Acess-ova. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni