www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TQPF velikost med pini?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tonic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 17:48
Aktiv.: 0.77
Kraj: Loče

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2008 5:50 pm    Naslov sporočila: icon_disgusting TQPF velikost med pini? Odgovori s citatom

Zdravo,

naletel sem na zanimivo zadevo Cool

Za potrebe "vožnje" nekega grafičnega displaya sem kupil epsonov S1D13700 (www.lcd-module.de/eng/pdf/zubehoer/s1d13700.pdf)

Ko sem ga dobil sem videl da je precej "majhen", v "TQFP13 - 64 pin" ohišju; OK si pravim, bom kupil podnožje oz. pretvornik na nekaj bolj človeškega.

Kupim TQFP podnožje direkt iz Hong Konga Cool (kupil sem še par ostalih komponent ne samo tega pretvornika); danes hočem prilotat čip na podnožje ampak:
to podnožje TQFP ima med nogicami 0.8mm, čip pa ima med nogicami 0.5mm. In sem se lahko lepo obrisal pod nosom Mad

Sem sedaj malo googlal in gledal okoli TQFP ohišij in me zanima naslednje: TQFP13, a tista 13 na koncu "narekuje" da je med nogicami 0.5mm? Koliko različnih TQFP pa obstaja?

lp,
Toni

tqfp_podnozje.JPG
 Opis:
Podnožje oz. pretvotnik iz Hong Konga
 Velikost datoteke:  74.7 KB
 Pogledana:  7 krat

tqfp_podnozje.JPG

tqpf_datasheet.GIF
 Opis:
Mere TQFP iz datasheeta

Download
 Ime datoteke:  tqpf_datasheet.GIF
 Velikost datoteke:  15.01 KB
 Downloadano:  3 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2008 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Velikost med pini narekuje datasheet vsakega cipa posebaj, zato ime ne pove nic oz. je samo nek splosen naziv za obliko ohisja oz. vcasih tudi material.

Vedno preveri mere ohisja!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PC_Master
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 20:10
Aktiv.: 1.52
Kraj: Domžale , Blizu Ljubljane , Poštna 1230

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2008 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za razmerje med pini poglej na datasheet od tega chipa.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2008 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule sem še nekaj našel http://www.topline.tv/TQFP.html

Velikosti katere se lahko pojavijo pri TQFP
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70820.44

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2008 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2008 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš isti čip uporabiti za prototip in potem še končno verzijo se mi zdi smiselno. Takle QFP nalotam že, da bi ga odlotal in spet prilotal pa ni tako enostavno.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Če misliš isti čip uporabiti za prototip in potem še končno verzijo se mi zdi smiselno. Takle QFP nalotam že, da bi ga odlotal in spet prilotal pa ni tako enostavno.

Tudi hudo komplicirano ne.

tonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno to je to, najprej moram display oživet, potem ga bom pa še uporabil v končnem vezju... zato sem si omislil ta adapter...

In da nebi skuril čipa že z prelotavanjem... Confused
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako odlotate takšne čipe?
Sam jih z vročim zrakom tako, da pregrejem celoten čip.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni