|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2005 2:56 pm Naslov sporočila: CNC graver |
|
|
Začel sem z izdelavo CNC graverja (ternutno na papirju) in me zanima če ima kdo kakšno konkretno shemo elektronike. Kako naj bi ta stvar izgledala in delovala mi je jasno saj je netu veliko teh stvari kar dobro opisano. Zatakne pa se mi pri elektroniki in softwaru saj za graviranje nisem zasledil nobenega programa.
Prosim za kakšne napotke ali vsaj mnenja na kaj naj pazim in kje bi lahko iskal elektronko in software.
Hvala in lp
Madzi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2005 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen
Nisem povsem prepričan, vendar se mi zdi da bi bil KCam kos tej nalogi. Poglej na: Kellyware. Priklopiš ga lahko preko LPT ali serijskega porta, na skoraj katerikoli krmilnik koračnih motorjev. "Pinout" pa najdeš v Help-u.
Zadeva je primerna za amatersko uporabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni