www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

K: kompresorje od hladilne skrinje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 11:29 pm    Naslov sporočila:  K: kompresorje od hladilne skrinje Odgovori s citatom

Rabim vsaj 4 kompresorje od zmrzovalnikov, moči vsaj 150W. Imam namreč že sestavljen 60L delavniški kompresor, na katerem pa je zaenkrat le en kompresor od skrinje. Dela vredu, moteče je le to, da rabi skoraj pol ure, da nafila od praznega na 8 barov. Do sedaj me ni motilo, ker sem ga rabil le za izpihovanje prahu iz elektronskih naprav, zdaj pa se nameravam lotiti barvanja avta, pa rabim dovolj hitro polnjenje, da ga ne bom po kosih barval. Kupljenega ne maram ker ropota za znoret, pa tudi zanesljivost takega kompresorja za 100evrov je vprašljiva v primerjavi s kompresorjem od skrinje.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 3:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer to ni moja stvar, a lahko boš imel probleme z špricanjem avta.
Ti kompresorji imajo na izstopu ogromno oljnih hlapov, ki ne vplivajo najbolje na barvanje.
Zraka imajo daleč premalo- tudi 5 kosov.
Tisti za 100 Eurov je definitivno boljša izbira, čeprav tudi ni kaj prida.

Kot zanimivost- v delavnici imamo en tak poceni kompresor z 200l tankom, dela cca 2-3 ure dnevno med delom,star je 13 let!!! olje sem menjal 2X, dela B.P.

lp
Robi

aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.19
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 4:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oljni hlapi niso edini problem.... za barvanje avta boš moral skladiščiti veliko količino komprimiranega zraka, ker boš imel slab kompresor... veš pa, kako je sredi lakiranja nehati, pa počakati in spet nadaljevati od tam naprej...slabe izkušnje... Evil or Very Mad
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S kompresorji od hladilnikov boš težko kam prišel, pretok je zelo majhen pa še olje je v zraku, kot so že omenili pred mano.

Jaz sem lani lakiral pol avta. Lakiranje je tudi s 50l kompresorjem precej težko, ker se posoda prehitro prazni kljub temu, da kompresor rabi kake 3 minute za napolnit tank na 8 bar. Ti mali kompresorji s 25l posodo pa so za barvanje neuporabni.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam, da so ti mali kompresorji neuporabni za barvanje. Pred leti sem lakiral en kmetijski stroj s takšnim malim kompresorjem. Zelo hitro mu zmanjka sape. Za kaj resnega je neuporaben.
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore, potem bom tega pustil takega kot je in si za barvanje le izposodil malo bolj resnega (ima prijatelj)

Lp
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No vseeno se priporočam za kakšen malo močnejši kompresor od skrinje, če se komu valja doma, da malo znižam čas filanja. Sicer filam 1x na mesec, pa vseeno.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej na spletni strani od Snage ali lokalnega Kantmajster podjetja, kdaj in kje je kosovni odvoz. Tam je vedno vsaj 1 skrinja. Le dovolj hiter moraš biti, ker kompresorji izginejo praktično takoj...
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2008 7:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa sem si sam naredil "pištolo" za barvanje, ki je priključena na en sam kompresor od skrinje. Cena izvedbe: en kozarček zenfa, star kemični svinčnik in še nekaj odsluženih drobnarij, ob predpostavki, da kompresor že poseduješ.

Res ni namenjen za barvanje avtomobilov, ampak z nekaj izkušnjami se pa da kar solidno pobarvati.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2008 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Jaz pa sem si sam naredil "pištolo" za barvanje, ki je priključena na en sam kompresor od skrinje. Cena izvedbe: en kozarček zenfa, star kemični svinčnik in še nekaj odsluženih drobnarij, ob predpostavki, da kompresor že poseduješ.

Res ni namenjen za barvanje avtomobilov, ampak z nekaj izkušnjami se pa da kar solidno pobarvati.

To je tista pištola, ko lahko barvamo s človeškim kompresorjem? Very Happy
S tem sem se kot osnovno šolec igral. Stvar je prav lepo delala, če je bila barva dosti razredčena. Spomnim se, da če si z vsemi pljuči pihal, se ti je kar zavrtelo. Laughing
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70641.74

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2008 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni