www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

branje na UART in prikaz na LCD
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Carleone
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2004 10:18
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2008 8:29 pm    Naslov sporočila:  branje na UART in prikaz na LCD Odgovori s citatom

Sestavljam GSM alarmno centralo, ki bo ob pritisku na gumb klicala preko GSMa. Imam problem pri programiranju 89C2051. V bistvu stvar načelno že deluje. Vendar bi rad nadgradil z samodiagnozo. Naprimer, ali se GSM odziva, ko mu pošljem AT ukaz. Če ga krmilim preko Hyper Terminal-a mi ob ukazu AT vrne OK. Če se vrnemo na uP 89C2051, ta odgovor bi rad prikazal na LCD zaslunu. Torej ali mi lahko kdo napiše osnutek programa za Bascom, kako preberem in prikažem na LCDju kar mi GSM odgovori.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2008 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, stvar načelno deluje?!
Kako pa pošiljaš podatke na GSM in jih bereš z njega, AT/OK pa ne znaš prebrati?! Saj je povsem ista procedura kot pri katerikoli drugi komunikaciji - pošlješ "AT" in nato gledaš ali sprejmeš "OK" ali ne v določenem časovnem intervalu.

Lp, Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2008 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koda:
$regfile = "89c2051.dat"
$baud = 9600
$crystal = 11059200
Config Lcd = 16 * 1a
Cursor Off Noblink
Declare Sub Klicanje

'Lcd "vnos PIN-a"
'Print "AT+CPIN=1111"
'Wait 5
'Cls

Do

Locate 1 , 1
Lcd "Pripravljen"
   If P3.7 = 0 Then
   Gosub Klicanje
   End If
Loop
End

Klicanje:
Cls
Lcd "Klicem #1"
Print "ATD041123456;"
Wait 17
Cls
Lcd "Prekinjam #1"
Print "AT+CHUP"
Wait 1
Cls
Lcd "Klicem #2"
Print "ATD041123456;"
Wait 17
Cls
Lcd "Prekinjam #2"
Print "AT+CHUP"
Wait 1
Cls
Return

Tole mam trenutno, nek osnutek. Pošiljanje mi je znano, kako pa bi prebral in prikazal na LCDju pa mi ni jasno...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2008 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In še en problem imam pri vsnosu ukaza za vnos pin kode. AT+CPIN="1111". V Bascomu imam probleme z narekovaji. Ukaz bi moral biti
Koda:
Print "AT+CPIN="1111""
ampak mi pošlje samo
Koda:
Print "AT+CPIN="
torej kjer se narekovaj konča. Ne vem kako naj rešim...

Print_AT.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.25 KB
 Pogledana:  9076 krat

Print_AT.gif

Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2008 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Finta je v tem da ti program druge narekovaje zazna kot zaključek print ukaza, nasljednih pa posledično ne prepozna, ker ne ve, kam bi jih dal... Kaj narekovaje moreš imet samo zaradi programa ali za vizualni izgled? Če zaradi slednjega probaj uporabiti kake druge narekovaje.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2008 7:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja narekovaji so del AT ukaza za GSM modem.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2008 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi basic najbrz pozna kaksen nacin iz izpis "ubeznih znakov" (escape sequence nadomesti znak, katerega sicer ni mogoce izpisati) znakov.

V C-ju recimo z \" (backslash in narekovaj) prides do znaka ", ki ga sicer prevajalnik - enako kot basic - interpretira kot zacetek oz. zkljucek niza.

Torej: preberi navodila !

Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2008 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, Help je res dober, se da kar veliko naučiti!
Nazaj na vrh
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pošiljane narekovajev sem rešil z Stringom.
Koda:
S = String(1 , 034)
Z = "AT+CPIN=" + S + "1111" + S
Print Z

Še vedno pa ne vem kako naj preberej z UARTa.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2008 10:50 pm    Naslov sporočila:  Jaz Odgovori s citatom

Jaz sem to rešil z prekinitvenim prodprogramom za serijski vhod (serial interupt sburoutine)
Vsakokrat, ko uP na vhodu prebere nek bajt, znak, gerenrira prekinitev, ki, če je prestrežeš starta tvoj podprogram, ki sprejeti bajt da v neko polje in tako gradi odgovor.
Po oddanem ukazu, počakam z wait 100 ms in tedaj je odgovor že v področju, ki ga polni prekinitveni podprogram z znaki, ki jih dobiva na Rx.

Ni prav preprosto, a deluje. Ker ne morem predvidevati konca oddaje, pišem sprejeto vsebino v polje po wraparound načinu, in seveda potem tudi tako analiziram sprejeto vsebino..

Za začetek precej trd oreh, a se splača naštudirati, če nameravaš često uporabljati tako komunikacijo.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
joze
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27
Aktiv.: 0.91

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP!

Vilko lahko pripneš kakšen kos kode?
Very Happy
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 9:52 am    Naslov sporočila:  Prilagam Odgovori s citatom

Prilagam kodo, ki sem jo programiral pred leti, gre za SMS javljalnik poplave in ali vloma. Seveda to ni .pdf datoteka kot je videti, temveč .bas datoteka, a strežnik na forumu ne sprejme datotek .bas, pa sem jo preimenoval v .pdf, ti jo moraš pa nazaj preimenovati v .bas

Prexxal sem samo telefonske številke prejemnikov sporočil, da se ne bi kdo spozabil in začel kaj nagajati.

crep4.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  crep4.pdf
 Velikost datoteke:  13.12 KB
 Downloadano:  92 krat

Janez Menart
Nazaj na vrh
Carleone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2008 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne pomaga mi kaj dosti, ker beje nisem "aktivni uporabnik". Nekaj sem sprobaval z ukazom GET pa mi še vedno ne gre...
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2008 3:40 pm    Naslov sporočila:  če Odgovori s citatom

Če si pridužen leta 2004 in imaš 25 prispevkov, si polnomočen uporabnik in bi moral biti v stanju prebrati dodane datoteke. Če ti ne gre, se posvetuj z administratorjem
Janez Menart
Nazaj na vrh
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2008 5:36 pm    Naslov sporočila:  Re: če Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Če si pridužen leta 2004 in imaš 25 prispevkov, si polnomočen uporabnik in bi moral biti v stanju prebrati dodane datoteke. Če ti ne gre, se posvetuj z administratorjem

Pridružen je slaba štiri leta, kar pomeni slabih 48 mesecev. Za aktivnost potrebuješ vsaj en prispevek vesečno, torej bi moral imeti slabih 50 prispevkov, ima pa jih 25. Torej polovco premalo Wink Confused

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni