|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2008 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem včeraj uporabljal eno napravico od Bosch-a. Ni takšna, kot je prikazano na sliki. - Verjetno kakšna starejša varianta. Je pa znala določiti tudi globino armature. Glede globine določanja elektrike pa imajo vse naprave težave. Polje pada z kvadratom razdalje. No tale je našla vodnike pod teranova fasado in jekleno armaturo v stropu montažnega stropa. Ni mi pa uspelo najti vodnikov do luči, ki so privite na ta isti strop. Žice je električar verjetno speljal po votlem delu monte. Kar bi pomenilo, da so bile cca 4cm pod ometom.
Tako da bi rekel, da je zadeva do neke mere uporabna ne pa vedno in 100%
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2008 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Line tracer=Si pozabil ceno napisat..........320€
hvala, ampak NE HVALA
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2008 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
nostromo je napisal/a: |
...
IZTOK: imaš še dostop do omenjene naprave, imaš kaj več izkušenj?? Se splača... |
Zaenkrat še ...
Če ti ni predaleč do Grosuplja se lahko naslednji teden oglasiš pri meni med 10h in 15h uro, pa se bova malo igrala preizkušala. Pokliči prej na 01 78 11 246, da bom takrat res tam ...
Highlag je napisal/a: |
Sam sem včeraj uporabljal eno napravico od Bosch-a. Ni takšna, kot je prikazano na sliki. - Verjetno kakšna starejša varianta. Je pa znala določiti tudi globino armature. Glede globine določanja elektrike pa imajo vse naprave težave. Polje pada z kvadratom razdalje. No tale je našla vodnike pod teranova fasado in jekleno armaturo v stropu montažnega stropa. Ni mi pa uspelo najti vodnikov do luči, ki so privite na ta isti strop. Žice je električar verjetno speljal po votlem delu monte. Kar bi pomenilo, da so bile cca 4cm pod ometom.
Tako da bi rekel, da je zadeva do neke mere uporabna ne pa vedno in 100% |
Tisti detektor, ki sem ga omenil jaz, najde stvari na tri načine. Induktivno, kapacitivno in na podlagi sevanja vodnika v katerem je 220VAC, četudi v njem ni toka. To slednje zazna do 20cm daleč, kakšen majhen porabnik (npr. polnilec mobitela) pa tudi 30cm daleč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2008 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
V Merkurju imajo v akciji Blac&Deckerjev iskalec za 29,90 €.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2008 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za povabilo Iztok....vsekakor se slišiva če ne bom šel že v ponedeljek pop. v Graz z kolegom ki gre v Ikeo, pa bi skočila še do Conrada, vendar moram prej poklicat če ga sploh imajo.....
sem gledal predstavitev na njihovi spletni strani pa se mi zdi da je to taprava stvar. Ni igrača kot jo prodajajo sedaj v Merkurju (sory Slowfly)
http://www.umarex-laserliner.de/content/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=48
Iztok a je realna predstavitev te naprave?? (na zgornjem linku spodaj-levo)
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2008 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj je bila samo informacija, zakaj se sedaj opravičuješ? Vsak pač kupi tisto, kar potrebuje, oziroma kar si želi. Če meniš da je B&D -jev igrača, ga pač ne boš kupil.
Pa je tole res taka igrača?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 12:41 am Naslov sporočila: |
|
|
nostromo je napisal/a: |
hvala za povabilo Iztok....vsekakor se slišiva če ne bom šel že v ponedeljek pop. v Graz z kolegom ki gre v Ikeo, pa bi skočila še do Conrada, vendar moram prej poklicat če ga sploh imajo.....
...
Iztok a je realna predstavitev te naprave?? (na zgornjem linku spodaj-levo)
LP |
Meni osebno je vseeno kje ga kupiš. V Grazu je res cca. 5€ cenejši ...
Predstavitev na tistem liku je kar realna ... in malo razvleeečena. Po drugi strani pa sploh ne omenja kapacitivne funkcije detekcije, ki je včasih kar uporabna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja sem sedaj videl, da je v conrad.at samo 5€ cenejši, zato ga raje naročim pri nas, ker se mi ne da vozit tako daleč, imam za te praznike tolkoooo bolj pomembnih stvari za počet.
Iztok: lahko kaj več poveš o kapacitivni funkciji??
Hvala, LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Funkcija kapacitivnih meritev je uporabna npr. pri iskanju nosilnih letev v kakšni leseni steni ali prekatov - letev, če so bile zadeve lepljene brez kovinskih sponk.
Ta merilnik zazna razliko v debelini/masi lesa, plastike, ipd. ... v glavnem nekovinskih materialov.
En primer: kolega je mizarju naročil garažna vrata in mu posebej doplačal, da mu bo vgradil med zunanjo in notranjo plastjo vsaj pet horizontalnih letev za ojačitev. Ko so bila vrata narejena me je kolega poklical, da sva premerila, če so res ojačana. Detektor je pokazal le 3 letve ... mizar pa je dobil oči. Nadaljnjih dogodkov pa ne bi omenjal ... ... detektor je imel prav.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Sem ga že dobil (laserliner) in moram reči da je vreden svojega denarja. Do sedaj je našel vse za kar sem vedel da se skriva pod ometom. zelo pripravna zadeva, lahko jo samo toplo priporočam morebitnim interesenteom.
Nisem pa še sprobal funkcije STUD (ker nimam lesa), pa tudi iskanje pod ploščicami bom v prihodnje stestiral.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
@nostromo, nimaš doma nobene mize z leseno ali stekleno ploščo, da bi ga preizkusil?
Če ga boš skalibriral na takšno ploščo bo skoznjo zelo hitro zaznal prisotnost prstov ali dlani - seveda brez kakšne kovinske ure na zapestju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Odlična ideja! seveda imam polno iverala pa jedilno mizo iz masive.........bom tudi to testiral. Meni je najbolj všeč funkcija deep metal, ki poišče takorekoč vse, poleg tega te pa aparat opozori, če je npr. kabel pod napetostjo. Zelo uporabno
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako se obnaša pri iskanju instalacije pod keramiko? Imel sem Proxona kupljenega že davno v Conradu (po fotografiji sodeč bi lahko bil tale s kataloško 826928-) Naprava je se je zelo čudno obnašala pri iskanju vodnika pod keramiko. Piskala je praktično na celi steni kjer je bil položen kak vodnik. Vodnik ali kovino pa je solidno našla pod klasičnem ometom.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Silvo, verjetno imajo vsi detektorji malo težav z iskanjem drobnih bakrenih vodnikov preko keramike, ker osnovna sestavina - glina vsebuje tudi nekaj aluminija in železa ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupil sem tega s kataloško 811697. Kaj več napišem, ko ga do dobra stestiram. Prvi vtis je zadovoljiv. Deluje dosti bolje kot tisti stari proksonov, ki sem ga imel prej.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
157.83 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni