|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2005 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, jaz bi tudi prosil, če daš link.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.82 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2005 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
_________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2005 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
promehanik je napisal/a: |
A je literaturo možno downloadati? Sem se prijavil na EducaNext, vendar nisem našel literature od tega tečaja.
lp, prom |
Literaturo je možno sneti če si prijavljen na Educa Next in počakaš nekaj dni da ti dovolijo sneti pripeto gradivo. Najdeš ga pa tako da klikneš napredno iskanje in v polje "ključne besede " vpišeš "tehnološki"
lp, prom[/quote]
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
92.47 KB |
Pogledana: |
23 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
77.21 KB |
Pogledana: |
19 krat |

|
_________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.35 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Pon Jan 17, 2005 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Škoda , da nimajo na forumu še en predalček za "bodoče" slušatelje. Kot sem lahko razbral , pa je bila ta skupina kar bolj skupinica . Marko , koliko pa vas je redno obiskovalo predavanja ?
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

|
Objavljeno: Pon Jan 17, 2005 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
V startu nas je bilo prisotnih 13 slušateljev. Test nas je pa opravljalo 11. Seminar je bil popolnoma brezplačen za vse udeležence. Skupina pa je bila ravno prav velika da se je predavatelj in njegov pomočnik lahko posvetil vsakomur, ki je imel težave. Mislim da se pripravlja naslednji seminar na temo LINUX. Točen termin in lokacija seminarja še ni znana. Vsi seminarji, ki so bili sedaj organizirani (e-poslovanje, miška ne grize in PIC mikrokrmilniki) so za 400% presegli svoj začetni plan kar zadeva udeležbo.
Članstvo na forumu je zaželjeno in v interesu administratorjev da forum zaživi. Mislim da bo tam tudi najprej znano o kakšnem naslednjem seminarju. Iskra na forumu je tudi pedagoški vodja g.Janez Pogorelc iz FERI, ki bo zelo rad pomagal če bo kakšno vprašanje.
Lep pozdrav
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.35 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Tor Jan 18, 2005 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Kralj je napisal/a: |
V startu nas je bilo prisotnih 13 slušateljev. Test nas je pa opravljalo 11. Seminar je bil popolnoma brezplačen za vse udeležence. Skupina pa je bila ravno prav velika da se je predavatelj in njegov pomočnik lahko posvetil vsakomur, ki je imel težave. Mislim da se pripravlja naslednji seminar na temo LINUX. Točen termin in lokacija seminarja še ni znana. Vsi seminarji, ki so bili sedaj organizirani (e-poslovanje, miška ne grize in PIC mikrokrmilniki) so za 400% presegli svoj začetni plan kar zadeva udeležbo.
Članstvo na forumu je zaželjeno in v interesu administratorjev da forum zaživi. Mislim da bo tam tudi najprej znano o kakšnem naslednjem seminarju. Iskra na forumu je tudi pedagoški vodja g.Janez Pogorelc iz FERI, ki bo zelo rad pomagal če bo kakšno vprašanje.
Lep pozdrav |
Marko napiši to tudi na našem forumu , saj veš pri nas so seminarji za 40 in več udeležencev . Če pa hočeš resnično kaj osvojiti pa ne gre preko številke 15 (udeležencev)
Članstvo na forumu je zaželjeno in v interesu administratorjev da forum zaživi.
Sem prečital "navodila" pa tam piše da je forum namenjen samo . slušateljem tečaja.
No mislim da je predavatelj tudi član OZS foruma . če pa ni bo pa elektron za to poskrbel Bo pa to mogoče zanimivo za širši krog , če se uresničijo prizadevanja elektrona PREDAVANJA Držimo pesti in se organizirajmo.
Zanimivo bi bilo videti kako bi bilo to izpeljano , saj bi recimo za Asembler lahko na podoben način (če bi bilo izvedljivo) tu organiziral Silvo , za C pa bi pokoristili FERI.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.57
|
Objavljeno: Tor Jan 18, 2005 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
A lahko kdo pripne direkten link do literature tečaja? Jaz sem probal na več načinov, vendar nič ne dobim.
lp, prom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2005 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Kje najti gradivo je navedel Kralj. http://www.educanext.org/ubp
Sam sem snel omenjeno gradivo za PIC ter ga tudi malo podrobneje pogledal. Osebno sem začel s pic-em ter assemblerjem, ko se je le ta pojavil pri nas na trgu, kot samouk. Edino gradivo je bila microchipova literatura za MPASM ter sam datashet (takrat za 16C84) Kar je po mojem mnenju tudi najboljša literatura. Močna podlaga mi je bila poznavanje TP,C ter Clipperja tako da sem osnove dokaj hitro osvojil. Glede na to lahko napišem nekaj MOJEGA mnenja glede gradiva. Če prav je v gradivu omenjeno, da je namenjeno čistim začetnikom po moje ni ravno tako. O samem assemblerju je bore malo napisano. Pri tem mislim zgradbo programa, način pisanja razlaga assemblerskih ukazov ... Torej začetnik, ki še nikoli ni imel opravka s kakeršnim koli programskem jeziku bo tukaj na majavih tleh.
Sledi pa zelo dobra razlaga samih instrukcij (ta del literature je zelo dober) Dobro je tudi razložena sama uporabljena periferija mikrokontrolerja. Moteče pa se mi zdi na isti strani napisane rutine v assemblerju ter c C-ju. Tole zna začetnika kar močno zmesti.
Iz tega se da sklepati, da je gradivo namenjeno bolj za tečaj. Za "samoučenje" bi potrebovali še kaj. Je pa lahko odličen pripomoček tistim, ki so osnove že osvojili.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2005 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskušal sem naložit gradivo pa mi je napisalo da je literatura dostopna le za določen krog oseb . Mi kdo lahko pove kako do literature. Sem se tudi regisrtriralin in uspešno prijavil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Pet Jan 21, 2005 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bomo lahko te seminarje organizirali tudi drugod po Sloveniji. Tako se kaže možnost organiziranja seminarja v Sežani. Stvar sicer še ni dorečena , kljub temu pa tisti ki ste zainteresirani spremljajte obvestila o tem , da vam ne uide.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni