|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 1:35 pm Naslov sporočila: kako razstavit glavo od akku vijačnika |
|
|
Ne vem sicer zakaj sem se spet nategnil pa kupil kitajski akku vijačnik. Res je bil poceni, in je bil že davno "amortiziran" ampak ravno za praznike ko je vse zaprto in so sosedi/prijatelji osotni se pa pokvari in ostaneš "bos" sredi dela.....
Zdaj je začela glava tako opletat, da mi konica M5 svedra na koncu opleta 1 cm ??? Sem rekel OK, te razdrem, pa da vidim če se da lahko kakšen ležaj notri. Vso plastiko se da razkopat, ampak glave pa nikakor ne spravim dol. Sploh ne vem ali ima navoj, ali je konus??? Glava ima odznotraj levi navoj vijak, dol pa noče niti pod točko razno.
Stvar zgleda tako da ima DC 18V motor gor pritrjene neko ohišje z zobniki in osovino ven, na osovini pa je ??pritrjena?? samozatezna glava.
Pa drugače vem kako se menja glave na vrtalkah, ampak za kitajca pa ne vem ali so sploh predvideli to možnost?? Ampak kako pa so drugače pritrdili plastični pokrov, ki pokriva sprednji del (dva vijaka)......
Vsaka ideja je zelo dobrodošla.........
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj je imel vijak tak notri, kamor daš svedr, notri v glavi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.96 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si že razdrl vrtalnik,tako da dobiš celo glavo z momentom(moment je ta ki nastaviš na 1,2,3.... odvisno moč privijanja).Odviješ na spodnji stani 3 vijaki in je notri kroglice in zobniki.Boš videl tri fiksirane osi.Poiščeš en močnejši železni trak,širina je tako da lahko gre notri.To trak daj na primež in vrtalno glavo,ki si že notri vijak levi navoj odvil.In z papagajko ali drugo glavo odviješ na levo.Upam da razumeš.Kajti jaz ne slišim.zato drugačno pišem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.96 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu so slike
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2 MB |
Pogledana: |
5 krat |

|
|
1.84 MB |
6 krat |

|
|
1.28 MB |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nostromo,si uspel odviti vrtalno glavo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2008 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
oo, hvala andrej, zdej vsaj vem da se da, ko vidim da ima glava notranji navoj....verjetno imaš enak vijačnik kot jaz (made in PRC)
Spoštujem tvoje težave, pa mi vendarle lahko še malo bolj natančno razložiš naslednje: "širina je tako da lahko gre notri" ??
Verjetno misliš, da z železnim trakom zablokiram vrtenje glave?? Potem pa z "rohrcangami" odvijem glavo v levo.........
Hvala za super slike, LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2008 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja tako sem mislil.Železni trak daš v primež in še notri daj kot je na tretji sliki.Z papagajko ali drudo klešče odviješ vrtalno glavo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živ Andrejj, nekaj časa sem bil tako zaposlen z renovacijo da sploh nisem našel čas za forum.....
sporočam žalostne novice, da mi ni uspelo odviti glave dol, sem pa zato zlomil dva križna izvijača (škode za 10€) pa demoliral tisto plastiko okoli glave. Sem se tako razjezil, da sem šel takoj kupit novega kitajca za 15€!!!! Kakšna cena.........
In ta novi kitajc ima iste baterije kot ta stari...uporabno!!
Sedaj mi pa stoji lušten motorček, s katerim sem mislil, da bi naredil mini cirkular.......bom dal na polico prihodnjih projektov (čedalje daljša polica
Hvala za pomoč, LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 7:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Nostromo,elektromotorček ki bi uporabil za mini žago.Ne bo v redu,ker je premalo moč in vrtljajev.Če bi žagal balso ali tanko stvar.Boljše je močnejši.Jaz sem uporabil majhno frezarico in vidia žaga Proxxon.S tem lahko žagam Al pločevino.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Živjo Andrejj. Kateri frezar si pa predelal? In kako si pritrdil proxxonov list gor, saj ima notranjo luknjo 10mm??
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom nekje poiskal in priložil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni