www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

110V adapter za polnjenje prenosnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cimer
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2008 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na ga lomit s pretvornikom iz 220 na 110V.
Na napajalniku poglej kakšno napetost da ven na izhodu. Recimo za moj laptop na napajalniku piše 19 V - 4A. Potem pojdi v računalniško trgovino in zahtevaj napajalnik, ki da na izhodi enako napetost in enak tok. Tok je lahko tudi večji. Poglej tudi vtikač. da paše v tvoj prenosnik in to je to.
Lahko pa v Con..du kupiš univerzalni napajalnik na katerem lahko nastaviš izhodno napetost. Zraven dobiš tudi komplet vtikačev, ki bodo prav gotovo ustrezali tudi za tvoj prenosnik. Če ne najdeš ustreznega vtikača, lahko z malo truda namontiraš originalni vtikač.

Marko S.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2008 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@cimer, univerzalni napajalnik je nekajkrat dražji od dveh 1000W žarnic. In on je postavil pogoj najcenejša ... tako da ... Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mona
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26
Aktiv.: 0.69
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2008 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pretvornik iz 110v na 220V 100w je najcenejsi v delko-tu... ga imam tudi jaz za palma mislim pa da je okoli 20EUR... preprosto vtaknes amariski vtic v odprtine na pretvorniku in "nas" kabel v 220v
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mona je napisal/a:
pretvornik iz 110v na 220V 100w je najcenejsi v delko-tu... ga imam tudi jaz za palma mislim pa da je okoli 20EUR... preprosto vtaknes amariski vtic v odprtine na pretvorniku in "nas" kabel v 220v

Pa si prepričan, da je to pretvornik iz 110 na 220V? Mogoče je pa le fizični adapter zaradi različnih oblik vtičnic ... Question
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 12:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lukeatluke je napisal/a:
Frenki, povej mi malo bolj točno, da bom lahko vedal kaj ti ni jasno o mojem vprašanju in temi teme.

Zanimalo me je, kako bi lahko na najcenejši način pretvoril 220V(EUinSLO) v 110V(USA), ker imam namen kupiti prenosni iz USA.

Clear? Wink

Vse jasno in moj odgovor je bil, da bi moral kar originalni napajalnik ustrezati, ker je večina tako ali tako narejenih na ta način, da prežveči tako ameriških 110 kot evropskih 220 voltov. In ko si to tudi sam ugotovil, sem te spomnil na moj prvi odgovor. Povej mi malo bolj točno, da bom lahko vedel kaj ti ni jasno o mojem odgovoru? Clear? Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je že frenki napisal, adapterji zraven prenosnikov prebavijo vse med 100-240V, se pravi so narejeni za ameriško in evropsko tržišče. Dobiti moraš le ta pravi kabel iz napajalca do zida. Ta kabel se komot iztakne iz adapterja ter se ga namesti z drugim. Ne rabiš nobenih pretvornikov med napetostmi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Lukeatluke
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Feb 2008 21:42
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 2:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh Iztok.Ne gre se za izvirnost oz. drugače povedano "šlo" se ni za izvirnost, ampak za majhnost, malo oddane toplote, nič svetlobe in seveda delujočo stvar.

Ne dvomim v tvojo idejo, ampak bom kar ostal na lepem adapterju, ker pač tudi tako dela.Stane pa manj kot 2 luči pa še kakšna žica, probably Wink
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Luka, dve 1000W žarnici staneta 5x manj kot adapter (10€) in ne 2x več. Sam si ceno postavil kot glavni pogoj in dobil tako idejo za rešitev. O oddani toploti, svetilnosti, ekonomičnosti pa govoriš šele sedaj.

Kdo je sedaj bolj izviren pri rešitvah in kdo ne dovolj točen v pojasnjevanju svojih želja? Razz
Nazaj na vrh
Lukeatluke
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Feb 2008 21:42
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok, vredu, ne bom se prerekal oz. pojasnjeval še dlje.

Važna je ideja-definitivno.A glede na 10€ več ali manj se bolj splača kupiti dodatek, kot pa preklapljati še 2 luči in še kaj zraven.Menda ne bi bil ravno zadovoljen, da bi šel potem v kakšen net.caffee pa sabo prinesel polnilec in 2 žarnici Wink
Nazaj na vrh
urso
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2008 12:25
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2008 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Briljantna ideja tole z žarnicami. Tudi sam sem kupil, sicer vrtalni stroj Makito, s polnilcem za 110 V, sedaj pa bom zgolj izračunal (malenkost bom tudi očitno obnovil srednješolsko fiziko), koliko žarnic vezati pred polnilec in nato bo delalo. Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2008 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žarnici vežeš zaporedno na 230V, tako da dobiš na vsaki 115V. Napajalnik vežeš na eno od žarnic. Problem je če ena od žarnic pregori, saj potem dobiš na napajalnik 230V

Da bi zaporedno z napajalnikom vezal žarnice je ekstremno slaba ideja, že ta z žarnicami je zelo slaba.

Razstavi polnilec in zamenjaj transformator z ustreznim (230v primar, sekundar enak kot pri originalu)
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2008 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:
... Da bi zaporedno z napajalnikom vezal žarnice je ekstremno slaba ideja, že ta z žarnicami je zelo slaba...
Nikjer nisem napisal, da je dobra. Je pa poceni! Tako pač izpade štromarska izvedba po trenutnih zahtevah ekonomistov ... Laughing

@urso, raje kupi 220v nestabiliziran usmernik ustrezne moči, ki te bo stal manj kot 10€ ... Wink
Nazaj na vrh
sm56
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 1:13
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 20, 2008 1:34 am    Naslov sporočila:  ozemljitev Odgovori s citatom

da ne odpiram nove teme...

imam adapter 110V-240V za prenosnik, toda z ameriško "šuko" (dva "ploščata" konektorja).
http://www.diytrade.com/china/4/products/3472858/PS3_AC_Power_Cable.html

Ali je varno kar pri koncu odrezati kabel z vtičem ter na kabel zvezati kontinentalen EU šuko?

Ozemljitve v tem primeru verjetno ni...

Hvala in lp
simon
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 20, 2008 6:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si pogledal, če se da zamenjati celoten kabel- če ima vtičnico v adapterju? Če se da, raje zamenjaj celotni kabel. Ozemljitve tukaj ni, sta samo dve žici.
Seveda pa lahko tudi kupiš ploščati vtikač in zamenjaš.
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:59 am    Naslov sporočila:  220 na 110 Odgovori s citatom

Kolikor vem ima vsak adapter vhodno napetost 110-220 če si pa slučajno kupil kako čudo ki nima takega napajalnika je pa najcenejša varjanta da kupiš takšen trafo,sem ga videl v ČIPU (maribor) in stane 23e!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni