|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sončne celice Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.48 Kraj: Velike Žablje
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2008 1:39 pm Naslov sporočila: Kakšen regulator naj uporabim |
|
|
Pozdravljeni
izelal sem vetrno elektrarno, ki daje približno 500w moči zanima pa me kakšen regulator bi lahko uporabil za polnjenje akomulatorja. Na internetu sem zasledil naslednje. ime spletne strani
Prosim za mnenje, kakršno koli. _________________ KDOR IŠČE TA NAJDE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2008 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Premalo podatkov. Napetost, tok, vrsta generatorja. ... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.48 Kraj: Velike Žablje
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2008 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja podatke pa sem pozabil
napetost se giblje pri 60Km/h je okrog 32v in tok nekje 14A za generator pa sem uporabil doma narejen aksialni generator z Neod magneti. po opisu na spletni stano otherpower. com in zadeva deluje kar solidno _________________ KDOR IŠČE TA NAJDE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2008 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
sončne celice je napisal/a: |
ja podatke pa sem pozabil
napetost se giblje pri 60Km/h je okrog 32v in tok nekje 14A za generator pa sem uporabil doma narejen aksialni generator z Neod magneti. po opisu na spletni stano otherpower. com in zadeva deluje kar solidno |
Delovanje tega generatorja ne poznam, zato težko kaj napišem. Domnevam, da ne rabi vzbujanja, potem bo potem tega regulacija bolj težka. Deluje vrjetno kot dinamo? Če, potem je varianta z upori - kot je to bilo izvedeno v pri vozilih z dinamom. A tukaj gre za velike izgube. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2008 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz ravno razmišljam o takem regulatorju- na turbino bom dal generator z trajnimi magneti.
Razmišljam o klasičnem stabilizatorju napetosti, ki pri nastavljeni ( pri meni 14.4V) omeji napetost. Uporabil bi TIP3055, ki bi ga montiral na rebro, potopljeno v kotliček vode. In ko bo aku poln, bo začelo greti vodo.
Teorija je taka, kako bo realno delalo, pa nimam pojma.
Glede izgub- ko je akumulator napolnjen, je o tem težko debatirat, ker ko je polno, ti noben regulator ne shrani energije in ne dvigne izkoristka, ki se bliža nuli.
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2008 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi se strinjam stabo ko je aku. poln lahko z preostalo energijo počneš karkoli lahko tudi greješ vodo. Ampak ker nisem elektronik se ne spoznam na regulatorje in polnilce tako da bi potreboval rešitev kupiš -priklopiš in deluje vsaj kar se tiče elektronike _________________ KDOR IŠČE TA NAJDE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni