|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ivor Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 19:49 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.01
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 11:32 am Naslov sporočila: Konec AVG free edition? |
|
|
Lep pozdrav!
V preteklosti sem uporabljal že več različnih AV programov na mojem hišnem računalniku. Sedaj imam AVG free edition. Pred nekaj dnevi sem prejel obvestilo da ga po koncu tega meseca ne bo več možno obnavljati (upgrade) in bo zato neuporaben.
Na forumu in v anketi sem opazil da je AVG free edition precej razširjen, to pomeni da se bodo vsi njegovi uporabniki kmalu srečali s tem problemom.
Ali mi lahko, prosim, kdo priporoči kakšno dobro in poceni zamenjavo, po možnosti brezplačno (free)?
Opomba: računalnik uporabljam le občasno.
Hvala v naprej za odgovor.
Lep pozdrav.
Ivor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
recimo že avast je brezplačen za osebno rabo. Dober je recimo tudi NOD32, ampak je plačljiv - mislim da okoli 20-30€ za eno leto.
Vtipkaš free AV v google in ti vrže ven kar nekaj tega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam, da imaš nameščeno staro verzijo. Izšla je nova verzija AVG antivirusnih programov.
O prekinitvi zastonjske verzije, tukaj nič ne piše. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ivor Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 19:49 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.01
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno, imel sem staro verzijo 7.5.
Takoj sem inštaliral novo verzijo 8.0, uspelo brez problemov.
Še enkrat najlepša hvala.
Ivor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako je, AVG free edition 8.0 ponuja še veliko več
Nekako se mi ne dopade yahoo iskalnik v AVG toolbar, ampak recimo da je OK, sicer pa v nastavitvah IE lahko toolbar enostavno skrijemo, pa še vedno deluje pregledovanje virusov na spletnih straneh.
Če ste opazili, so vsi googlovi zadetki preverjeni s strani AVG in pokaže stopnjo rizika.
Omenjeni AVG 8.0 sem že inštaliral na nekaj računalnikov, na svoj delovni računalnik še ne, se pa, kot kaže, dobro obnese, saj ima zaščito tudi pred drugimi nadležnimi zadevami.
AVG 8.0 ima tudi zbiranje podatkov, saj javlja najdene nadležne in nevarne zadeve v njihovo bazo. Koliko je to OK še ne vem, recimo da so resna firma in zbirajo le tiste podatke, ki so zanje zares pomembni. Sicer pa lahko to tudi izklopimo ali onemogočimo s požarnim zidom.
Menda je AVG tudi v kompletu s požarnim zidom, ampak plačljiva verzija, se mi zdi, nisem se še poglabljal.
Meni je AVG všeč, mislim tudi, da je dovolj zanesljiv. V kombinaciji z lastno previdnostjo je taka zaščita popolnoma zanesljiva. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 3:54 pm Naslov sporočila: kombinacija |
|
|
Uporabljam kombinacijo
AVG free edition kot antivirusno zaščito
Zone Alarm, požarni zid (solo) je tude free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
AVG mi je všeč predvsem zato, ker nekako ne opažam neke velike upočasnitve sistema po namestitvi AVG-ja.
Če je že govora o firewall-ih, sam uporabljam tudi brezplačen COMODO Firewall. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 10:04 pm Naslov sporočila: No, vsak ima svoje dobre in slabe strani |
|
|
No, vsak ima svoje dobre in slabe strani
Za AVG se je zgodilo, da je onemogočil čisto v redu programe, ker jih je smatral za virusne ali trojane. A take stvari se pač dogajajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
...
Meni je AVG všeč, mislim tudi, da je dovolj zanesljiv. V kombinaciji z lastno previdnostjo je taka zaščita popolnoma zanesljiva. |
Ja se strinjam. Zadni del citata mi je še posebej všeč. Osebno uporabljam AVG od kar pomnim. Teče na treh mojih domačih PC-jih. Res so PC-ji izključno za resno rabo. Razne mul*e pa ka*ze ter podobnih programov ne uporabljam. Redno tudi "ghostam" diskovje. V vsakem PC-ju imam po dva.
Vili je omenil lastno previdnost. Res, nekdo me je zadnjič čudno gledal, ko je videl, da imam na lastnem prenosniku za lastno delo omejen račun. Ampak sistem je bistneno manj ranljiv, če nisi prijavljen kot admin. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam enako kombinacijo kakor vilko in lahko samo potrdim, daje res v redu. Prav tako uporabljam AVG od kar pomnim in mislim, da nikoli nisem imel resnih problemov z virusi, saj jih je AVG eliminiral preden so začeli delati razdejanje. Zadnja verzija je pa sploh zakon.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni