|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Uh malce pozen sem z odgovorom.
Taksen ciklon (cca 20l posoda) z priklopom na sesalec stane v Italiji (verjetno se bi naslo tudi pri nas) 20EUR, tako da je vprasanje smiselnosti izdelave.. Razen lastno veselje  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Simon, lahko poveš kje v Italiji se dobi te reči? _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem to stvar videl v Remanzaku v eni zeleznini. Tocno ime se ne bom spomnil. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.64 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vedro za sesanje pepela sem ne dolgo nazaj videl v bauhausu v LJ. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
_ID_ je napisal/a: |
Vedro za sesanje pepela sem ne dolgo nazaj videl v bauhausu v LJ. |
Takšno se lahko sam napraviš.Jaz sem vzel posodo z pokrovom,ki ima še obroč za zapiranje.In na pokrovu sem zaspajkal dve cevi.Eno na sesalec,drugo pa na cev za sesanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj fotr jo je kupil. Izgleda tako, je pač normalna kanta (kovinska) s pokrovom, potem ima pa dve luknji. Na eni ima filter in nastavek, kamor priključiš sesalec. Na drugi pa nastavek, kamor priključiš cev (dobil jo je zraven, je kovinska). Mislim, da vsi vemo kako deluje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70623.08
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem se lotil izdelave ciklona. Kdaj bo pa narejen? hm? odvisno od časa, mogoče že jutri. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
BostjanVidmar je napisal/a: |
Moj fotr jo je kupil. Izgleda tako, je pač normalna kanta (kovinska) s pokrovom, potem ima pa dve luknji. Na eni ima filter in nastavek, kamor priključiš sesalec. Na drugi pa nastavek, kamor priključiš cev (dobil jo je zraven, je kovinska). Mislim, da vsi vemo kako deluje  |
Da to je posoda za čiščenje kamina sem sam mislil to predlagat v tisto luknjo s filtrom vtakneš cev od sesalca in deluje! _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
jur, kaj pa magnetron dela tam?  |
Imam malo prostora, pa je rezkar na hodniku pred sobo, pa ostali junk tudi. V vrečki na desni strani machine je pa polomljen zadnji menjalnik od bicikla.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mare lahko prosim obnoviš slike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Sep 06, 2013 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mare, lahko prosim obnoviš slike, ali pa kaj več napišeš točno katere cevi si uporabil, namreč vem kako ta ciklon izgleda, samo si ga s plastičnimi kanalizacijskimi cevmi ne predstavljam.
Bom poizkušal zadevo uporabit za sesanje žaganja in priključit na klasičen okrogli sesalnik. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 10:33 am Naslov sporočila: |
|
|
(junij '15)
Citiram: |
1. jaz sem to stvar videl v Remanzaku v eni zeleznini. Tocno ime se ne bom spomnil.
2. Vedro za sesanje pepela sem ne dolgo nazaj videl v bauhausu v LJ.
3. Moj fotr jo je kupil. Izgleda tako, je pač normalna kanta (kovinska) s pokrovom, potem ima pa dve luknji. Na eni ima filter in nastavek, kamor priključiš sesalec. Na drugi pa nastavek, kamor priključiš cev (dobil jo je zraven, je kovinska). |
na dilah moram kar najbolj pospraviti. Razen prahu, delcev strešne opeke, itd., je kje še kakšno listje ali trava od kakšnega gnezda, luščine orehov, vse kar za seboj puščajo kune in podobne živali - ni da ni.
Imam en nizkocenovni vodni sesalec, a bi vseeno raje dal ciklon pred njega.
1. Kje je Remanzak ? Google ga ne najde;
2. A vedro za sesanje pepela je pravzaprav predciklon za navadni sesalec ?
3. Kje je kupil ? _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.62 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Psevdonim, Remanzak (it. Remanzacco) je kraj v Italiji, na pol poti med Čedadom (it. Cividale) in Vidmom (it. Udine), kjer je bilo nekoč popularno tehnično nakupovalno središče predvsem za severnejši del severne Primorske (od Bovca do Kanala).
Ali je še vedno aktualno ali ne, nimam pojma. Tam me verjetno ni bilo že kakšnih 10 let, saj so se podobna nakupovalna središča razširila tudi po Sloveniji.
Na preostala vprašanja pa na žalost ne vem odgovora. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Jun 05, 2015 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
...
2. A vedro za sesanje pepela je pravzaprav predciklon za navadni sesalec ?
... |
Da, imaš pa tudi vedro na katerem je sesalec. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni