|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 9:35 pm Naslov sporočila: Fotoaparat Kodak - priklop na PC |
|
|
Imam en starejši kodakov fotoaparat Kodak DX3600.
Ima USB povezavo in Video out. Kabla za Video out nimam in nevem kako stvar deluje.
Zdaj me pa zanima če se da s katerokoli modifikacijo ali programom dobit nadzor nad kakšno od funkcij fotoaparata z pomočjo računalnika.
Fotoaparat uporablja PTP protokol za prenos in ko ga priklopim na usb ga Windows xp samodejno zazna.
Vse funkcije fotoaparata takrat "zmrznejo" lučka začne utripati jaz pa lahko prenašam gor in dol slike in video. To je pa vse. Ne deluje niti kot web kamera preko USB.
Bi se dalo kaj modificirati ali programsko rešiti ali naložiti kak program na CF kartico da bi dobil kakšno funkcijo na PC? Recimo zoom, video predogled, sprožilec, vklop - izklop... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.71 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem že nekaj tudi sam razmišjal v tej smeri ampak koliko opažam se ne da. Ko priključiš USB, fotoaparat zamrzne, kot si tudi sam opazil. Pri tem te samo poveže s kartico, da se ta odziva kot USB ključ. Mislim da med tem ni možno kakorkoli posegat v delovanje fotoaparata. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dober link. Ampak to se mi zdi da se gre bolj za to če ni komunikacije za prenašanje slik.
Sam sem včeraj ugotovil da se podatki prenašajo preko PTP protokola
http://en.wikipedia.org/wiki/Picture_Transfer_Protocol
In da take stvari obstajajo (ponavadi narejene open source od zanesnjakov)
http://www.steves-digicams.com/digsoftware_cameractrl.html
Recimo pri Canonu, Nikon, Olypus koliko sem preiskoval je to zelo vrjetno da bo delalo ker je kar dosti modelov navedenih pri posameznik programih.
Nekatere rešitve so pa le za to da stvar deluje na Linuxih. Se pravi da sploh lahko preneseš slike s kamere na Linux.
Ampak za Kodak nisem našel nič razen ravno tega. Podpora za prenašanje slik na Linux.
Zgleda bi mogo kakšnega Canona nabavit za to početje. Kjer celo obstaja komercialen program prav za to da dobiš kontrolo nad kamero z PC. In mislim da če v osnovi proizvajalec tega sam ne omogoča da tako z te moke ni kruha.
http://www.breezesys.com/PSRemote/index.htm
Samo to ko bo denar za te hece. Jaz sem pa mislo zaj to narediti s fotoaparatom, ki me je stal 10 evrov.
Edit: Razmišljal sem tudi če bi se dalo da bi namestil na CF kartico kakšen program namenjen za to ki bi dodal te opcije fotoaparatu. Ampak na googlu nisme našel nič. Tako da spet nič ne bo. Malo gnara malo muzike se reče. Oziroma včasih se zgodi da je malo gnara in veliko sreče. Pri Canon-u za 40 e preko bolhe bi pa morda delalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni