|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 9:06 am Naslov sporočila: Brezžična kamera - ni barv |
|
|
Pozdravljeni,
Imam malo brezžično kamero, podobno tej http://www.raidentech.com/24ghzmiwicoc.html, le ohišje je kovinsko in deluje na 1.2 GHz.
Težava je v tem, da ko izhod sprejemnika povežem na USB vmesnik (video grabber), ni barv. Če na isti vmesnik povežem generator PAL signala, so barve povsem OK.
Naredil sem še en test. Tudi na TV kartici v računalniku imam video vhod. Na tem vhodu delujeta tako testni generator kot brezžična kamera povsem OK. Če povzamem rezultate v tabelo:
............................USB grabber........PCI TV
generator..................OK....................OK
brezž. kamera...........NOK..................OK
Na mojo žalost je ravno priključitev na USB vmesnik trenutno predmet mojega zanimanja. Video signal zgleda na osciloskopu OK (sinhro, amplituda, burst).
Če se prav spomnim, barve izginejo tudi, če je frekvenca burst signala malo premaknjena (Kamera ima v sebi samo en kristal)? Mislim, da sem videl ene vektorske analizatorje video signala, a to najbrž ni oprema, ki bi jo potrebovali v servisu video opreme, ampak tisti, ki skrbijo za oddajni sistem?
Ne mi prosim svetovat "kaj se pa ukvarjaš s poceni robo" , gre tudi za to, da podrobneje spoznam kompoziten video signal (ki pa ne bo več dolgo v uporabi, kot nam obetajo ).
LP Primož.
Nazadnje urejal/a PrimozL Ned Maj 25, 2008 9:25 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš pravilno nastavljen sistem PAL / NTSC na obeh napravah ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Podobne probleme sem imel s TV kartico, ki je imela pri frekvencah tunerja malo offset-a in mi barv za TV programe ni prikazovalo, dokler nisem frekvence kanala malo spremenil. Lahko nastavljaš frekvenco sprejemnika od kamere? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
int47 je napisal/a: |
Imaš pravilno nastavljen sistem PAL / NTSC na obeh napravah ? |
Ne vzet za suho zlato, ampak tole je povsem možno, ker 1.2GHz ni standardna frekv. za Evropo, ampak mislim da za ZDA... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
Podobne probleme sem imel s TV kartico, ki je imela pri frekvencah tunerja malo offset-a in mi barv za TV programe ni prikazovalo, dokler nisem frekvence kanala malo spremenil. Lahko nastavljaš frekvenco sprejemnika od kamere? |
1. Ja, frekvenco sprejemnika lahko na fino nastavljam.
2. Imam nastavljen PAL/G. Preizkusil sem tudi PAL/B in sploh vse PAL možnosti.
3. 1.2 GHz ali 2.4 GHz to je popolnoma nepomembno, saj sta oddajnik in sprejemnik vsklajena. Tukaj govorimo o neki neusklajeni lastnosti signala v osnovnem pasu (baseband).
LP Primož. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj še PAL generator priključiti na oddajnik namesto kamere. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm , kaj pa če je kamera NTSC ?
Poskusi še signal iz kamere priklopit na TV ali monitor . _________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni